AYDIN: 'Ramazan, Müminler İçin Nimettir'

*Bu gece sahura kalkacağız. Yarın ilk oruç tutulacak. Teravih namazları bu yıl camilerde kılınacak.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

11 Ayın Sultanı Ramazan ayını idrak etmeye başlıyoruz. Bu gece sahura kalkılacak yarın ilk oruç tutulacak.

Geçtiğimiz  yıl Ramazan ayında Teravih namazını kılınmadığını hatırlatan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan karar gereği Teravih Namazlarının camilerde kılınacağını belirterek; ”Tabiki Ramazan ayını teravih namazlarını camide cemaatle kılacağımız için mutluyuz.

Ramazan ayını coşkulu bir şekilde geçirmeliyiz. Kur’an okuyacak ve kur’an’ın manasının anlaşılması yönünde çalışmalar yapacağız.”dedi.

RAMAZAN İNANANLARA İKRAM EDİLEN BEREKETLİ BİR AYDIR

Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Elazığ Müftüsü Selami Aydın, Ramazan ayını ibadetlerle geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Aydın, "evveli rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtulma" günleri olan Ramazan ayına yaklaşıldığını belirterek, "Resulullah Efendimiz bunu ifade ederken 'O mübarek ayın gölgesi üzerimize düştü.' buyuruyor.

Ramazan gelince cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır. Şeytan zincire vurulur. Bir münadi, ‘İyilik yapana iyilikte devam et, kötülük yapana da kötülükten kendini uzaklaştır.’ diye seslenir." ifadelerini kullandı.

"Tabii Ramazan; ilmin, inancın, ibadetin, ahlakın, kardeşliğin ve dayanışmanın zirveye ulaştığı bir aydır. Ramazan; Kur'an, tefekkür, oruç ve sabır ayıdır. Ramazan müminlerin bayramıdır. Ramazan bundan daha güzel ifade edilemez. Mübarek Ramazan ayı geldi. Kur'an'ıyla, Kadir gecesiyle, orucuyla, teravih namazlarıyla, mübarek geceleriyle, iftarıyla, sahuruyla, itikâfıyla, fıtır sadakasıyla Ramazan bizim için büyük bir nimettir.Bu nimetin farkında olarak bu ayı hüşu içinde idrak edelim.” dedi
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN