Başkan Şimşek: 'Üretenin yanındayız'

Elazığ Ekonomi Platformu OSB Firma Ziyaretleri kapsamında Elazığ'da alüminyum ve cam entegre tesisi olarak faaliyet yürüten ESAK alüminyum fabrikasında incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Ülke olarak sanayide ilerlememiz adına potansiyelin var olduğunu söyleyen Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek,"Türkiye'nin sanayileşmesi, kalkınması, büyümesi, her anlamda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olması yolunda üreticilerimizin katkılarına inanıyoruz, onlara güveniyoruz. Elazığ her bakımdan, tarımıyla, sanayisiyle ön planda olan bir şehir. Üretim olmadan kalkınmanın devamlılığının olması mümkün değil. Üretim-yatırım söz konusu olduğunda sadece elini değil gövdesini taşın altına koyan yatırımcımızdan Allah razı olsun. Firmalarımız da önemli çalışmalar yapıyor. Üreticilerimiz kendilerini yenilemek ve geliştirmek için çaba gösteriyor. Bu tür tesisler diğer yatırımlara örnek olacaktır.
"İlimizde ortak aklın birlikte yürütülmesi için esnaf ve yatırımcılarımız ile sürekli iç içeyiz. Bizler her zaman esnafımızın ve yatırımcılarımızın yanındayız." dedi.

ESAK Alüminyum Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Esat Aktaş,2019 yılının küresel ekonomik sıkıntılarına rağmen, hizmete, üretime ve istihdam odaklanarak, Aktaş-San Cam'dan kazanmış olduğu bilgi, beceri ve tecrübesini aktararak, alüminyum üretiminde sektöre yepyeni bir anlam kazandırmıştır. Diğer bir Kuruluşumuz olan Aktaş-San ailesi 2014 yılında Şişecam Düzcam bayisi olup, sektöre sonradan dahil olmasına rağmen, sektöre hızla girmiş başarısıyla ve sektörde kendinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Esak Alüminyum, üretim hacmi değiştikçe gelişerek, yaklaşık 160 kişiliye istihdam sağlamış ve fabrikanın %100 üretim hacmine ulaştığında bu sayı bini aşacaktır. Esak Alüminyum, üretimden son tüketiciye kadar, mesleği eğitim ve tecrübesini aktararak, kaliteli ve bilinçli bir zincir oluşturmaktır. Esak Alüminyum A.Ş ve Aktaş PVC-Cam Firmalarımız olarak  Organize Sanayi Bölgesinde 40.000 m2 alanda hizmet vermeye devam ediyor ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrasında Ülke ekonomisine ve ilimiz istihdamına vermiş oldukları katkılardan dolayı firma sahibi Sayın Esat Aktaş'a teşekkür eden Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Ayhan Şimşek bereketli ve bol kazanç temennisinde bularak plaket takdiminde bulundu.

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN