Başkan Tunç'dan 'Ramazan Ayı' Mesajı...

Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı Mesut TUNÇ, 'Ramazan Ayı' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat olma ayı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan ayına kavuştuk.
Cuma gününün manevi atmosferinde ilk teravih namazımızı kılacak, ilk sahurumuzu yapacağız ve 02/04/2022 günü ilk orucumuzu tutacağız.
Pandemiden dolayı sağlık için iki yıldan beri camilerde teravih namazı kılamadık. Camilerimiz ibadete kapandı. Okullar eğitime ara verdi. Uzaktan devam edildi. Sokağa çıkmak yasaklandı. Bu olumsuzlukların şiddetinin azaldığı bir sürecin ekonomiye olan yansımalarının tesirini yaşarken, yanı başımızda çıkan savaşın olası riskleri ve ekonomik dalgalanmanın yarattığı kaos ortamında tesellimiz odur ki, 2022 yılı Ramazan ayında camilerde cemaatle teravih namazı kılacak olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayacağız..
Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği, her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır.

Ramazan ayı, bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddî ve manevi bir terbiye ayıdır.

Ramazan, içerisinde insanlık için, “bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini” taşıyan bir aydır.

Ramazan, inananlar için evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır.

Bu kutlu ayda iftar sofralarında sadece ekmeğimizi, sadece suyumuzu değil, sevgimizi, içtenliğimizi ve kardeşliğimizi de paylaşmalıyız. 
Ramazan-ı Şerif’i vesile edinerek içten ve samimi dualarımızla, huzur, coşku ve sevinçle geçireceğimiz bayram günlerine kavuşmayı Cenabı Allah’tan niyaz edelim. 
Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar gelişiyle gönüllerimizi aydınlatan rahmet ve bereket iklimi Ramazan ayının aziz milletimiz, ülkemiz ve İslam Alemi için birlik, beraberlik, kardeşlik ve hoşgörü duyguları içerisinde hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Mesut TUNÇ
Lider Enerji İş Sendikası Elazığ İl Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN