Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonuna Yoğun Katılım

Elazığ Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Elazığ Valisi Ömer Toraman ve protokol üyelerinin davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona yoğun bir katılım oldu

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Düzenlenen resepsiyona Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 8’inci Kolordu Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Sadettin Alp Ergin, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, Elazığ İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel, kurum müdürleri, STK temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

“Vilayet-i Şarkiye Müdafa-i Hukuk-i Milliye Cemiyeti   İkinci Şubesini  Elazığ’da Açmıştır”

Resepsiyonda açıklamalarda  bulunan  Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Elazığ’ın milli mücadele dönemindeki önemine değindi. Toraman, “Türkiye genelinde bayramımızı coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet; topyekün büyük bir mücadelenin neticesinde ulaşılmış bir büyük zafer... Bu topyekün mücadeleyi, memleketimizin her bir köşesinde büyük fedakarlıklarla, büyük özverilerle yürütülen mücadeleler neticesinde kazanılan zaferlerle ulaşıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, cumhuriyete giden yolda milli mücadeleyi başlattığı ilk aşamalardan birisi olan; Erzurum Kongresi’ne vesile olan Vilayet-i Şarkiye Müdafa-i Hukuk-i Milliye Cemiyeti, İstanbul’da kurulduktan sonra ilk şubesini Erzurum’da açmış, ikinci şubesini  Elazığ’da açmıştır. Dolayısıyla; milli mücadelenin ilk teşkilatlanmasında doğu vilayetlerin önemli bir rolü ve yeri vardır” dedi.
 

“Bayramımızın Kutlu Olmasını Diliyorum”

 Toraman açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi; “Türk milleti tarihinin her döneminde mücadele ederek bu günlere ulaşmış ve bu günde belli bir mücadeleyi sürdürmekte. Hem yurt içerisinde canı kanı pahasına yürütmekte hem de sınırlarımızın ötesinde bir büyük mücadele verilmekte. Bugün sınır ötesinde Suriye’de, Irak’ta ve başka coğrafyalarda bizden yardım isteyen coğrafyalarda askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız büyük bir özveri ile görev yapmakta. Allah onların hepsinden razı olsun. Hepsine şükranlarımızı arz ediyoruz. Mücadelelerinde başarılar diliyoruz. Çünkü bunların mücadelesi bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızın mücadelesi. Bu şuurla hareket ediyor ve onlara muvaffakiyetler diliyoruz. Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılında da büyük bir coşkuyla Cumhuriyet’imizin kuruluşunu idrak edeceğiz. Bayramımızın kutlu olmasını diliyorum”

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN