Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni

Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 Türkiye gastronomisine damgasını vurdu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından hazırlanan proje Ak Parti Kurucularından Necati Çetinkaya’nın himayelerinde TC İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkileri Genel Müdürlüğünce Prodes Projesi kapsamında gerçekleşti. Programa öncülük eden Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık, Elazığ Belediyesi, Elazığ TSO, Elazığ Ticaret Borsası ve bütün paydaşlar tarafından desteklenen “ELAZIĞ GASTRO Elazığ Lezzet Şöleni 2021” 2500 kişinin katılımı 75 yemek ve tatlılardan oluşan tanıtım ve tadımlarla gerçekleşti.

AGAFED üyesi Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran tarafından “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi”nin tanıtımı Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök Koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Amaç Harput Türk mutfak kültürü dünyaya tanıtmak.
Elazığ’da, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından desteklenen Elazığ Gastronomi ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen “Elazığ Lezzet Şöleni Projesi 2021”nin tanıtımı görkemli Elazığ Belediyesi mehter takımı ile başladı ve EFTUD Folklor ekibinin muhteşem Elazığ oyunları ile göz doldurdu. Ünlü Program Sunucusu Milad Erdoğmuş’un takdim sunumu ile Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık önderliğinde, başkanlardan, gastronomi uzmanlarından fikirler ve tavsiyelerle gerçekleşen tanıtım toplantısında, Elazığ gastronomisinin kalkınması için formüller verildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gastronomiye yön veren başarılı isimler sektörü, fırsatları ve kendi kalkınma formüllerini anlattı. Menkul Harput mutfağının yenilikçi hâle getirerek herkesi şaşırtan bir çağrı yapılarak” ‘Gastro Ekonominin’ konuşulduğu zirveye taşımak için bilimsel toplantı yapılıp kararlar alındı. Ak Parti Kurucularından Dünya Yerel Yönetimler Başkanı Necati Çetinkaya toplantıya telefon ile bağlandı.
 Etkinliğe AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ ve Sermin Balık, Elazığ Vali Yardımcısı İsmail Bayraktar, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, Kovancılar Yazı işleri Müdürü Cevat Karabulut, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı ilhan Yıldız, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Vahdettin Demirtaş, Eski Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, Elazığ İl Özel İdare Basın Müdürü Mustafa Gür, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, Elazığ Tarım İl Müdürü Turan Karahan, TEİAŞ Müdürü Ahmet Saraç, Elazığ Müsiad Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ Asriad Başkanı Abdulkerim Yılmaz, Çırçır Şelalesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek, Özel Bilgem Okulları ve Ed Strafor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Oya Düşmez, Elizi Yönetim Kurulu Başkanı Munir Sancak, Kahvediyarı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Savcı, Palu Konağı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Bahçeci, Windyhill Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dal, Kantin-İş Elazığ Şube Başkanı Leyla Yıldırım, Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Samiye Genç’e, İçme Girişimci Kadımlar Derneği Başkanı Vesile Üstündağ’a, Guruomari Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Yılmaz ve çok sayıda davetli katılırken il dışından 
“Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök, Avrasya Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, İstanbul Aşçılar Federasyonu Başkanı Adem Yılmaz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Bayram Özrek, Harbi yiyorum Program Yapımcısı Yemek Yazarı Salih Seçkin Sevinç, Lezzet Yazarı Aşçı İbrahim Arslanoğlu, Aşçı, Aşçı yazar ve öğretmen, TV Programcısı, Etkinlik ve Menü Danışmanı Elif Edez Tapan, Okan Üniversitesi Gastronomi Eğitmen Şef Arif Aktaş, Marias Restorandın Sahibi Şef Maria Ekmekçioğlu, Akademisyen, Aşçı, Şef Okan Değerbilir, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı Burcu Gürtürk Kadak, Gastronomi Dergisi Yazarı Yılmaz Güneş, Gurmex Youtober Emrah Akın, Gurmex Merve Akın, Diriliş Postası Yemek Yazarı Talip Bayram, Çok Gezen Gurme Youtober Akif Budak,  Fıtrat Haber İstanbul Hasan Mustafa Aslan, Fıtrat Haber Elif Aslan, Ünlü Şef, Aşçı Feyzullah Şeker katıldı.

75 Çeşit yemekler ve tatlılar ise şöyle;
Elazığ Windyhill otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, Elazığ’ın yöresel yemekleri ve Tatlıları olan, Anamaşı Çorbası, Harput Çorbası, Kurutlu Çorba, Lobik Çorbası, Maş Çorbası, Tutmaçlı Çorba, Erişte Çorbası,  İşgene, Kağıt Kebabı, Kabak Güveci, Kellecoş, Kuzu Dolma, Dilim Dolma, Süslü Fidoş, Taraklık, Ekşili Köfte, Harput Köfte, İçli Köfte, Yalancı İçli Köfte, Yoğurtlu Köfte, Bunbar, Etli Kofik Dolması, Etli Kabak Dolması, Etli Nahna Sarması, Soğan Dolması, Ekşili Kofik Dolması, Mukaşerli Pilav, Tirit, Pipirim Aşı, Etli Yarpak Sarması, Palu Tava, Kaburga Dolması, Elazığ Güveci, İncik,  Taraklık, Kurutlu Göme, Kavurmalı Gömme, Peynirli Ekmek, Fodula, Sırın, Mıhlama, Dolanger, Güveç Tatlısı, Gaygana Tatlısı, Gül Tatlısı, Taş Ekmeği Tatlısı, Alabalık Fileto, Alabalık Güveç, Alabalık Izgara, Alabalık Katmer, Alabalık Keban Kebabı, Alabalık Köfte, Alabalık Sote, Alabalık Tereyağı, Hoşaf, Pipirim Borani, Kabak Borani, Keşgek Pilavı, Heside Tatlısı, Bulamaç Tatlısı, Peynir Helvası, Tarhana Çorbası, Ğalbur Hurması, Üfeleme, Harput Köfte Kızartması, Balcanlı Bulgur Pilavı, Bastık Kavurması, Çökelekli Patile, Sac Böreği, Ağın Gelin Helvası, Mahluta Çorbası, Katma Ayranlı Çorba, Erişteli Kavurmalı Pilav, Akıtma, Ağın Leblebisi, Orcik, Çedene Kahvesinin de aralarında olduğu 75 yemek ve tatlılar görücüye çıktı.

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran, “Harput Mutfağı’nın çeşitlilik bakımından Türk ve Osmanlı yemeklerde birinciliğini ispatlayana kadar bırakmayacağız”
Elazığ yemeklerini hazırlayıp sizlere sunuyoruz. 6000 yıllık tarihimizdeki yemekleri gün yüzüne çıkarıyoruz. İçişleri Bakanlığımıza ve Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğümüze sonsuz teşekkür ediyorum. Bu projeyi hayata geçirmemize bizlerden desteğini esirgemeyen devlet büyüğümüz Sayın Necati Çetinkaya beyefendiye, her zaman yanımızda olan Çok kıymetli Milletvekilim Zülfü Demirbağ’a ve Çok Değerli Milletvekilim Sermin Balık’a, Agafed Genel Başkanım Ahmet Karaman’a, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı İlkay Gök’e, İstanbul Aşçılar Derneği Başkanı Adem Yılmaz’a Elazığ Gastronomisinde desteğini esirgemeyen Elazığ Valimiz Ömer Toraman’a, Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Asilhan Arslan’a, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’a, Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem’e,  Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız’a, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar’a, Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya’ya, Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, Sivrice Kaymakamı Yunus Emre Vural’a, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ’a, Elazığ İl Tarım Müdürü Turan Karahan’a, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Oğuzhan Ercan’a ve Müsiad Başkanı Tekin Gürkan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 

Ayrıca yüreği ile bizlere inanıp Elazığ Gastronomisini ayağa kaldırmak için Elazığ Lezzet Şöleni 2021’de yer alan paydaşlarımızdan Saray Yemeğin Sahibi Elazığ Asriad İl Başkanı Abdulkerim Yılmaz’a, Elizi Çömleklerinin Yönetim Kurulu Başkanı Munir Suncak’a, Çırçır Şelalesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek’e, Kahvediyarı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Savcı’ya, Akbulut Et ve Et Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akbulut’a, Elaziz Mutfak’ın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sertkaya’ya, Palu Konağı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Bahçeci’ye,  Hazar Dibek’e, EFTUD Başkanı Ziyaeddin Akgüneş’e, Windyhill Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dal’a, Gülpaş Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Güler’e, Hazar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Kaya’ya, Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Samiye Genç’e, İçme Girişimci Kadımlar Derneği Başkanı Vesile Üstündağ’a, Guruomari Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Yılmaz’a, Ünlü Aşçı Feyzullah Şeker’e ve Milad’In Mutfağı Yapımcısı Milad Erdoğmuş’a bütün paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. 
Umuyorum ki Elazığ Gastronomisi Türkiye’de birinci olarak hak ettiği yerini alacaktır. Türk ve Osmanlı yemeklerinden oluşan Harput yemek ve tatlı çeşitlerimizin birinciliğini ispatlayana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Harput Mutfağı’nın çeşitlilik bakımından birinciliğini ispatlayana kadar çalışmalarımızı bırakmayacağız. Elazığ Lezzet Şöleni 2021 hayırlı olsun.” dedi. 

Avrasya Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, “Harput Yemeklerinin, bütün ülkemizde bütün mutfaklarda biz şeflerin yaptıkları menülerde olması için gerekli çalışmaların yapılacağına söz veriyorum”
Avrasya Aşçılar Federasyonu Başkanı Ahmet Karaman, “Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, Değerli Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, Ticaret Borsası Başkanım Elazığ gastronomi Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlemiş olduğu Elazığ lezzet şölenine hoş geldiniz. Bizler hem ev sahibi, hem misafiriz. Elazığ lezzet şöleni federasyonda bünyemizde olan Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneğimizin yaptığı bu organizasyon ikinci organizasyon aslında gün geçtikçe büyüyen bir organizasyon. Harun başkana bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Bağlı olduğu federasyon olarak biz ve yönetim kurulum bu organizasyonun devamı ve bu organizasyonda çıkan değerleri bütün ülkemizde bütün mutfaklarda biz şeflerin yaptıkları menülerde yer alması amacı ile gerekli çalışmaların yapılacağına söz veriyorum. Bir şef olarak ben Atatürk havalimanı gibi bir yerde şu an kapandı çok yakın bir tarihte menüme Elâzığ’ımızın Harput köftesini koymuştum. Yurt dışından gelen Elazığlı gurbetçi hemşerilerimiz Harput köfteyi yediği zaman ağlamaya başladı ve ben o zaman ne kadar değerli bir iş yaptığımı ve ülke mutfağımızın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anlamış oldum.  Elazığ lezzet şöleninde gündeme taşınan yemekleri menülere taşıyınca ne kadar güzel işler çıkacağına inanıyorum ve bunun bir başlangıç olup ileride daha güzel farklı programlar olacağına inanıyorum. Ben tüm destekçilere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diliyorum.” dedi.

Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı İlkay Gök, “Ben ve hocalarımız Elazığ yemeklerini derslerimizde vermeye başlayacağız”
Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Başkanı İlkay Gök, “İstanbul’dan gelip bu etkinliğe değer katan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu günün olmasında büyük emek veren sevgili Harun Seyran Başkanıma ve değerli eşi Mehtap Özer Seyran hanıma çok teşekkür ediyorum. Çok uzun süredir planladığımız hayalimiz yavaş, yavaş gerçekleşiyor. Ben bir Elazığlı olarak burada bulunmaktan çok mutluyum. Gastronomiye uzun zamandır emek veriyorum. Geldiğimizde günümüze bakıyoruz birçok şehirde gastronomi etkinlikleri yapılıyor. Gastronomi anlamda yöresel ürünler tescilleniyor ve dünyaya tanıtmak isteniyor. Ben öncelikle şunu anlatmak istiyorum gastronomi olarak baktığımızda soyut ve somut özellikler hepsi bir arada ve o bölgeyi temsil ettiğinde çok önemli. Gastronomiye ait olan yöre ve kültürün tüm değerlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Elazığ Ticaret Odası Başkanımız Asilhan Arslan beyle de görüşmemizde bunu konuştuk. Çok hızlı bir şekilde teknoloji gelişti biliyoruz birçok yemeğimiz var unutulmaya yüz tutmuş yöresel ürünlerimiz var. Gastronomi etkinlikleri yapabiliriz ama bölgemizin yöresel ürünlerini bir şekilde gün yüzüne çıkarmalıyız.” dedi.

Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, “İlk toplantıda da vardım, yine varım her etkinlikte de destek vermeye devam edeceğim”
Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız, “Harput mutfağı her medeniyetten yetiştirilen ürünlerin harmanlandığı eşsiz bir mutfağın, Osmanlı ve Türk Mutfağının oluşmasın da önemli  eşsiz bir kültürdür. Elazığ yüklü birikim zamana meydan okuyan kültürü ile zenginliği Türk kültürünün tamamıyla yaşandığı milli değerlerine temelden bağlı örfü ve adetini harmanlayıp kültürünü yaşayan ve bunun yanın da asırlara meydan okumuş mutfağının başında bulgur ve buğday bulunuyor. Elazığ’da Fodula Ekmek, Açık Ekmek ve Tandır Ekmeği Harput Saraylarından günümüze kadar ulaşmış özel saray ekmekleridir. Elazığ’da günümüze kadar ulaşmış bu kültür mahalle fırınlarımızda yaşatılmaktadır. Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 ile Elazığ Mutfak kültürünü tanıtmak için çıktığı yolda, ilk toplantıda da vardım yine varım her etkinlikte de destek vermeye devam edeceğim. Elazığ Gastroda tanıtımı için Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’a, yönetim kuruluna, Mehtap Özer Seyran hanımefendiye çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, “Harput mutfağını korumak, yaşamak onu kuşaklara aktarmak hepimizin sorumluluğudur”
Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem, “Elazığ esnafı olarak bizde Elazığ Mutfak kültürünü tanıtmasını destekliyoruz. Orta Asya, Artuklu, Selçuklu, Osmanlı ve Türk mutfağının temel taşlarından olan Harput mutfağını korumak, yaşamak onu kuşaklara aktarmak sorumluluk ötesinde, özverili çabalar gerektiriyor. Asırlara meydan okuyan Elazığ Harput Gastronomisinin ayağa kalkmasını ve hak ettiği noktaya ulaşması için durmadan çalışmalı. Bu çabaları verirken bir şehrin kenetlenmesi şart. Bugün 75 yemek çeşidini gezince çocukluğumuzda ki yediğimiz bizim Sivrice bölgesi ve köylerine ait Maş Çorbasını gördüm çok duygulandım. Unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimize sahip çıkmak gerçekten çok önemli. Bu Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 programını çok başarılı buluyorum. Başta Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’ı ve eşi Mehtap Özer Seyran hanımı tebrik ediyorum ve programa destek veren herkesi canı gönülden kutluyorum” dedi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Elazığ’da çok güzel ve yerinde bir organizasyon olmuş bizde Elazığ Ticaret Borsası olarak destekliyoruz”
Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Bir şehri tanımak yemek kültürü ile başlar. Elazığ mutfağımızın çeşitliliğini biz saymakla bitiremeyiz. Çok güzel ve yerinde bir organizasyon olmuş bizde Elazığ Ticaret Borsası olarak destekliyoruz. Şehirlerin markalaşmasını ve gastro imkânlarının doğmasını sağlayan bir sektöre dönüşmesi bu ve benzer organizasyonların sık ve sürdürülebilir olmasına bağlı. Elazığ Lezzet Şöleni 2021 projesinin hazırlanmasında emeği olan başta Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran beye değerli eşi Mehtap Özer Seyran hanım efendiye, Elazığ Belediyemize, Elazığ Ticaret Odamıza ve İçişleri Bakanlığımıza sonsuz teşekkür ediyorum.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Kendine has münhasır yapısı ile Elazığ mutfağı kendi içerisinde 1300 tane yemeği ve tatlıları barındırıyor”
“Sayın vali yardımcım, sayın milletvekillerim, belediye başkan yardımcım, değerli kurum müdürlerimiz, sivil toplum örgütlerinin başkanları, şehir dışından katılan misafirlerimiz, teşrif eden misafirlerimiz Elazığ gastronomi kültür ve turizm derneği tarafından düzenlenen ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından desteklenen Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 programına hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Bu gün burada siz değerli misafirlerimize çok geniş bir yelpazenin küçük bir kısmını sunacağız. Ama şunu belirtmeliyim ki birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehrin mutfağı kendine has tatları tanınırlık ve bilinirlik anlamında hepimizin ilgisini bekliyor. Ülkemizin her yeri ayrı bir güzelliğe sahip ve her yörenin lezzeti gastronomisi yerel tat ve lezzetleri çok kıymetli biz bu gün sizlerle birlikte farklı bir heyecan yaşıyoruz. İçişleri bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdürlüğü Prodes Projesi ile hazırlanan Elazığ Gastro Elazığ lezzet şöleni 2021 programı ile sizlerin çok değerli katkılarıyla bugün Elazığ gastronomisinin kültürünü profesyonel ve bilimsel çalışmalar ile birlikte ulusal ve uluslararası alana taşıyacağız. Mutfak düzeni, sofra adabı, yemek zamanları yörede yetiştirilen meyvelerin saklanması mutfak aletleri özel günlere ait yemekleri, kendine has münhasır yapısı ile Elazığ mutfağı kendi içerisinde 1300 tane yemeği barındırmaktadır.  Bir derya gibi ülkemizde gastronomi alanında söz sahibi hocalarımız, gastronomi federasyon başkanları, ünlü şeflerimiz, ulusal ve yerel gazeteciler, gastronomi youtuberlar ile bu gün Elazığ’ımızın eşsiz tat ve lezzetlerini inceleyeceğimiz Orta Asya, Selçuklu ve Osmanlı mutfaklarından beslenen ve esinlenen saray yemeklerinin essiz tatları bünyesinde barındıran Elazığ mutfağına ülkemize ve tüm dünyaya tanıtmak için yapılan her çalışmayı çok değerli buluyor ve destekliyoruz. Bu duygu düşünceler ile bu projenin hazırlanmasında emeği olan tüm paydaşlara başta Elazığ Gastronomi Kültür Ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran beye değerli eşi Mehtap Özer Seyran hanım efendiye, İlkay Gök hocama, Elazığ Belediyemize ve İçişleri Bakanlığımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bu programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” Dedi.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elazığ belediyemiz Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021 faaliyetinde uygulayıcısı ve paydaşı olarak her türlü desteği vermekteyiz”
Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Elâzığ’ımızı tanıtmaya gayret gösteren değerli misafirler hanımefendiler, beyefendiler, basınımızın güzide mensupları hepinizi şahsım be belediyemiz adına saygıyla selamlıyor hoş geldiniz diyorum. Öncelikle sayın başkanımız Şahin Şerifoğlularının yoğun temposu dolayısı ile buraya iştirak edemediler, bize borç olan selamları ve bu kıymetli toplantının çok değerli olduğunu ve hayırlara vesile olmasını sizlere ve haziruna selamlarını ilettiler bizde bu borcumuzu öncelikle ifade edelim. Her konuda olduğu gibi değerli başkanımız değerli hemşerilerimizin izlediği gibi Elazığ’ın çok önemli sorunlarına çözüm getiren projelere alt yapı üst yapı ve bütün sosyal, kültürel, sportif anlamdaki projelerine başlamış hakikaten de şu anda burada da iyi ki bu projeler başlamış ve bitmiş. Biten projeler ile Elâzığ’ımızın daha yaşanabilir bir şehir olmasının yanı sıra kültürel anlamda da bu tip faaliyetlerin özellikle bu değerlerimizin çok iyi tanıtılmasına faydalı olacak projeler olduğunu gördüm. Evet 11 başlıkta 100 proje kapsamında Elazığ Belediye Başkanımızın yapmış olduğu özellikle kültürel faaliyetler içerisinde Harput ta yaptığı yatırımlar projeler devam ediyor ve bunların içinde özellikle çok değerli olan hocamızın da bildiği gastronominin şehrimize katacağı kıymetli ifadelerinden sonra iyi ki bu projede başlatılmış. Gastronomi müzesi projesi ile çok hızlı bir şekilde tamamlanıp inşallah bu noktada da kalkınma ajansı ile iş birliğimizde söz konusu. İnşallah önümüzdeki yıl şu anda devam eden Harput musikisi müzesinin yanında gastronomi müzesini açacağımıza inancımız tamdır. Bu konuda hakikaten özveri ve vizyonuyla bu hizmetleri kazandıracağı için bizlerde Şahin başkanımıza teşekkür ediyoruz. Özellikle Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Dermek Başkanımız Harun Seyran ve Mehtap Özer Seyran hanımefendinin başkanımızla görüştükten sonra bize verdikleri talimatlar doğrultusun da bizde bu noktada ne gerekiyorsa kültür ve sosyal bütün faaliyetleri yapan, uygulayıcısı ve paydaşı olan belediyemiz bu faaliyette her türlü desteği vermekte. Bizlerde bu çalışmayı bu şenliği Elazığ’ımızın çok önemli yemek kültürünü buradan tüm Türkiye’ye tanıtacak bu günün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’a, yönetim kuruluna, Mehtap Özer Seyran hanımefendiye, Elazığ belediyesi kültür komisyonu gastronomi ve kültür başlığı altındaki komisyonda görev yapan Milad Erdoğmuş beyefendi ye teşekkür ediyor herkese saygılar sunuyorum.” dedi.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, “Herkes bugünü yâdı cemil edecek”
Akçakiraz Belediye Başkanı Sebahattin Kaya, “Değerli dostun ben bu gün aç geldim yemeklerin hepsi harikulade görülüyor. Tat on numara sunum on numara inşallah gelen arkadaşların tümü de aç geldi tok karnına çıkacaklar. Herkes bugünü yâdı cemil edecek. İlerde herkes bu günü ailelerine, torunlarına anlattıkları çok özel bir günümüz. Elazığ Valiliğine, Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm derneğine ve tüm paydaşlara üstün gayretlerinden ben Elazığ adına hepsine teşekkür ediyorum şükranlarımı sunuyorum. İnşallah Elazığ sadece musikisi ile ilgili değil sanatı ile ilgili değil en önemlisi tatlısı, yemekleri ve gastronomisi ile bölgeye damgasını vuracak buna inanıyorum.” dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Elazığ gastronomisi ile Türkiye’deki en iyi şehirlerinden biri”
Ak Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Ben öncelikle Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’ı ve Elazığ yemeklerini araştırıp yazan kitabını çıkararak Elazığ mutfak kültürüne büyük katkılar sağlayan Mehtap Özer Seyran’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Elazığ Belediyemiz bu işe çok güzel sahip çıkmış ve destek olmuş. Biliyorsunuz Elazığ çok eskiye dayanan kadim kültürü ile birlikte sofrasıyla gastronomisi ile Türkiye’deki en iyi şehirlerinden biri. Kültürümüzü tanıtmak amacı ile şehirlerin kültürlerini dokularını yemek ve yemek tarifleri anlatır. Bizim ta tarihten gelen özel yemeklerimiz özel bir soframız var. Bunu tanıtmak bizim için önemli inşallah bundan sonraki tanıtımlarda ve sunumlarda yurt dışından da misafirler getiririz. Ben yurt dışından gelen misafirlerimize heyetlere Elazığ yemeğini tattırdığımız da onlara çok farklı ve lezzetli geliyor. Dün yine şehir dışından gelen bir heyetimize peynirli ekmeğimizi tattırdığımızda onlara çok değişik ve güzel geldi. Bu bizim kültürümüzün tanıtılması açısından da çok önemli. Sofralar insanların kültürlerini tarihlerini ne kadar eski ve köklü olduğunu ama en çokta kültürümüzün paylaşmayı kardeşliği ve dostluğa yönelik olduğunu gösterir. Güzel sofralarımız hep birlikte yapılan kadınlarımızın bir araya gelerek mahalle kültürleri ile yapılan zor yemeklerimizdir. Elazığ Harput mutfağı dünyanın en iyi mutfaklarından bir tanesi. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021’i çok önemsiyorum ve destekliyorum”
Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Elazığ Valiliğinin himayelerinde Elazığ lezzet şöleni 2021 projesi münasebeti ile bir aradayız. Öncesinde Ankara ve İstanbul yöresel ürünler fuarındaydık ve dünde İzmir’deydim açılışta bulunduk. Gece saat 03:00 gibi Elazığ’a geldik. Gerçekten gastronomi etkinlikleri çok daha önemli. Ankara ve İstanbul’da ki fuarlar deprem ve pandemi döneminde etkilenen esnafımızın ciddi ekonomik sıkışıklık oldu esnafımızı önemli ölçüde hırpalandı dolayısı ile fuarlar onların ileri boyutta faydalanması için bir can suyu niteliği taşıyordu. Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021’in önemi çok daha farklı Elâzığ’ımızın yemeklerini lezzetlerini gastronomisini Türkiye’ye dünyaya tanıtmak açısından çok önemli. Burada Elazığ’ımızın tanıtımında tarihimizle, kültürümüzle, musikimizle, turizmimiz ile turizm bölgesiyiz ama turizm tanıtımımız yeterince yapılamadı kanaatindeyim. Hepimize önemli görevler düşüyor bir ayağı da gastronomi lezzet ve yemeklerimizin tanıtılması. Bu nedenle Elazığ Gastro Elazığ Lezzet Şöleni 2021’i çok önemsiyorum. Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Harun Seyran’a ve Mehtap Özer Seyran’a bu programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 
  
     


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN