Elazığ Kaç Milletvekili Çıkartacak?

Türkiye seçime hazırlanırken illerin milletvekili sayıları belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararına göre 600 milletvekilinin illere göre dağılımı netleşti. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Elazığ'ın milletvekili sayısı değişmedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Nüfus verilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını tekrar tespit etti. YSK kararı uyarınca illerin yeni milletvekili dağılımı Resmi Gazete’de yayımlandı. Açıklanan yeni sayılara göre Elâzığ’ın milletvekili sayısı değişmedi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun nüfus verilerine göre, illerin çıkaracağı milletvekili sayılarını tekrar tespit edilerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; bazı illerin milletvekili sayısı artarken bazı illerin milletvekili sayısında düşüş yaşandı.

Açıklanan yeni sayılara sonucunda Elazığ’ın milletvekili sayısında bir değişiklik olmadı. Elazığ’ın milletvekili sayısı yine 5 olarak kaydedildi.

Yapılan milletvekili dağılımına göre Eskişehir ve Muş’un milletvekili sayısı 1 azaldı. Yeni dağılıma göre İstanbul 1’inci bölgede 1 ve Bayburt’ta 1 olmak milletvekili sayısı arttı.

Yapılan hesaplamaya göre 7 milletvekili ile temsil edilen Eskişehir’in milletvekili sayısı 6’ya indi. 4 milletvekili ile temsil edilen Muş ise 3’e düşmüş oldu. 600 milletvekili koltuğu bulunan TBMM’de yapılan düzenlemenin ardından İstanbul’un 97 olan milletvekili sayısı 98’e, Bayburt ise 1’den 2’ye yükseldi.


 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN