Elazığ Ramazanı Bir Başka Yaşıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Kültür Park ve Harput'ta düzenlenen Ramazan etkinlikleri vatandaşlar ve özellikle çocuklar için vazgeçilmez oldu

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Yüz boyama aktiviteleri, tiyatro gösterileri, tahta bacak gösterisi, pamuk şeker, mısır ve buz gibi şerbet ikramı, dinletiler, konserler, sohbetler gibi daha pek çok etkinlik hemşehrilerimizle buluşturuluyor.
Ramazan programlarının Harput ayağında ibadetleri sonrasında buz gibi şerbetlerle ferahlayan Elazığlılar, dini musiki dinletileri ve sohbet programlarıyla Ramazan ayının maneviyatını hissederek, yaşıyorlar. Çocukların da pamuk şeker ve mısır ikramlarıyla şenlendiği, etkinliklerde hemşehrilerimiz özellikle el emeği göz nuru çarşısına yoğun ilgi gösteriyor.
Programların Kültür Park ayağında ise birbirinden özel isimlerin seslendirdiği ilahi ve ezgiler, katılımcılara Ramazan ayının manevi yönünü yoğun bir şekilde yaşatıyor. Kültür Park Amfi Tiyatroda düzenlenen programlarda çocuklar için de her akşam özel etkinlikler düzenleniyor.
Etkinlikler kapsamında Hacivat-Karagöz gölge oyunu ile buluşan çocukların kahkahaları, Kültür Park'ta adeta yankılanıyor. Elazığ Belediyesi, geleneksel kültürümüzün önemli bir parçası olan Hacivat-Karagöz gölge oyunları gibi etkinliklerle eski Ramazanları yaşatmaya çalışılıyor. Elazığlılar tıpkı yüzyıllardır olduğu gibi yine iftar sonrası çoluk çocuk, Kültür Park'ta Hacivat-Karagöz gösterisiyle Ramazan eğlencesini yaşıyor.
EMRAH GÜNEŞ KÜLTÜR PARK'TA
Harput'ta Grup Gençlik, Kültür Park'ta da, yurt içi ve yurt dışında sayısız konsere imza atan Emrah Güneş, birbirinden özel eserlerle Elazığlılarla buluştu. Semazenler eşliğinde ilahilerin seslendirildiği ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Başkan Yardımcısı Sedat Karataş da katıldı.
Program sonunda Emrah Güneş'e Elazığ'ın yöresel ürünlerinden oluşan bir hediye veren Başkan Yanılmaz, Ramazan ayını büyük bir coşkuyla yaşadıklarını belirterek, "Hem Kültür Park, hem de Harput'ta düzenlediğimiz Ramazan ruhuna uygun programlarla bu mübarek zaman dilimini en iyi şekilde yaşayacağız" dedi.
 
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN