ESKKK Başkanı Ali Evren Ahilik Kültür Haftası Kutlama Törenine Katıldı

Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle kutlama töreni düzenlendi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle kutlama töreni düzenlendi. 
34.nci Ahilik Haftası Kutlaması gerçekleşti. Kutlama programı İstiklal Marşının okunuşu ile başladı. Kutlama programında yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilenlere ödülleri verildi. Törene Malatya valisi Aydın BARUŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı. İsmet SARIGÜL, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Ticaret İl Müdürü Ahmet DEMİRBAĞ, Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan ÖZCAN, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.
Ahilik Kültür Haftası ve Ahilik Bayramı nedeniyle Malatya’da ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi ve burada oda başkanları ve esnafların katılımı ile Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Şevket Keskin tarafından anıta çelenk sunumu yapıldı. Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile sona erdi. İkinci tören ise Atatürk Evi’nin yanındaki Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlendi.
Tören sonunda yılın ahisi olarak Mesut Derinpınar, yılın kalfası olarak Oktay Doğan ve yılın çırağı olarak Serkan Çayır’a ödülleri ve plaketleri verildi. Yılın ahisi Mesut Derinpınar’a ahilik elbisesini Vali Baruş ve protokol üyeleri giydirdi.
 

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN