Eğitim

Eğitim Haberleri

Okullar Açılıyor

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaz tatilinin ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için, yarın ilk ders zili çalacak. Tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı. Elazığ’da 549 okulda 137 bin öğrenci ve 10 bin öğretmenin ders başı yapacak…

11 İlde Eğitimde Zorunlu Telafi Programı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 21 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim öğretim yılına 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Fırat Üniversitesi’nde “Din Öğretimi Ve Hizmetleri Çalıştayı-2” Düzenlendi

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ve Harput Diyanet Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Din Öğretimi ve Hizmetleri Çalıştayı-2” açılış programı ile başladı.

Okula Dönüş Ailelere Pahalıya Patlıyor!

Velilerin Harcama Alışkanlıkları Anketi Sonuçları Açıklandı

Üniversite Kayıt Dönemi Başladı

Üniversitelerin kayıt 28 Ağustos bugün başladı. Kayıt dönemi 1 Eylül'e kadar sürecek.

Öğrenci Ve Velilere 'Merdiven Altı' Kurs Uyarısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), izinsiz ve ruhsatsız olarak "liselere ve üniversitelere hazırlık kursu" adı altında çevrim içi eğitim verdiği iddiasıyla faaliyet gösteren sitelere karşı öğrenci ve velilerin dikkatini çekti.

Açık Öğretim Fakültesi Kayıt Ücretlerine Rekor Zam!

Sınavsız ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyenler zamlı kayıt ücretleriyle karşılaştı.

Bilkent Üniversitesi 2023 Mezunlarını Uğurladı

2022-2023 akademik yılında lisans ve lisansüstü eğitimlerini tamamlayan Bilkent öğrencileri, 17, 18, 19, Temmuz tarihlerinde, gruplar halinde ve farklı günlere yayılarak düzenlenen törenlerle diplomalarını aldı. Törenler Bilkent Odeon’da 5 seans olarak gerçekleşti. Bu yıl 1865 lisans, 253 yüksek lisans ve 48 doktora öğrencisi mezun oldu.

Bakan Tekin Elazığ'da

Yeni kabine de bakan olarak seçildikten sonra Elazığ'a gelerek bir takım programlarda bulunan ilk bakan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu.

Bakan Tekin'in Elazığ Programı Belli Oldu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Elazığ'a gelecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Elazığ’a Gelecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin 20 Temmuz Perşembe günü birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a gelecek.

Başkan Özgen’den Öğrencilere Meslek Lisesi Tavsiyesi

METE-DER Genel Başkanı Metin Özgen, Mesleki ve Teknik Eğitimi Yaygınlaştırma Derneği tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yeni eğitim-öğretim yılı için tercih yapacak olan öğrencilere tavsiyelerde bulundu

İlk Zil 11 Eylül’de Çalacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni açıkladı. MEB takvimle birlikte okulların açılış tarihini paylaştı. Buna göre; ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak.

LGS Tercihleri Başladı!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki tercih dönemi bugün başladı.

Malatya'da Bir Öğretmenin Tepkisi

Malatya medyasında Malatya İl Milli Eğitim Müdürü hakkında yapılan bir habere bir öğretmenin haber sitemize gelen ismini gizleyerek “Yayına değer görüp, bir öğretmenin duygusal tepkisi diyerek, yayına değer görür müsünüz? Dediği yazılı bir açıklama …

Yaz tatilinde Dijital Detoks Önemli

Dijital Detoks: Çocuklarımızı Yaz Tatilinde Teknolojiden Nasıl Uzak Tutarız?

İsmet Paşa İlkokulu’ndan Farklı Bir Etkinlik

İsmet Paşa İlkokulu, 2022-2023 öğretim yılı finalinde “Anneler Yarışıyor” etkinliği ile fark yarattı.

Prof. Dr. Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğü’ne Atandı

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Elazığ'da Öğrencilerin LGS Heyecanı Başladı

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav bugün saat 09.30’da başladı. Öğrenciler, iki oturumda çoktan seçmeli 90 soruyu yanıtlamak için ter döküyor.

Toplam 318 haber.