Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Koronavirüs etkisiyle temassız ödeme 3 kat arttı

 Elektronik para kuruluşu Pay Fix, koronavirüsün insanların alışveriş, tüketim ve ödeme araçları üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için bir araştırma yaptı

Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak illerini kapsayan Ilısu Barajı'nın açılışını 19 Mayıs'ta düzenlenen törenle yapmıştı. Erdoğan, tarafından adı 'Veysel Eroğlu Barajı' olarak değiştirilen tesisin birinci tribünü elektrik üretmeye başladı.

Sabiha Gökçen'de termal kask

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda koronavirüsle mücadeleye karşı alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. Terminal binasına girişe konumlandıran termal kameraların yanı sıra kasklı termal kamera uygulaması da başladı. 

Konut alımlarında sağlık çalışanlarına özel 15 bin liralık ek indirim

Kampanyaya ilişkin açıklama yapan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 'İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde büyük fedakarlıklar gösterip bizlere rahat bir nefes aldıran sağlık çalışanlarımıza 'Rahat bi Nefes Al' kampanyası içerisinde özellikle teşekkür etmek istedik.

Prof. Dr. Sinan Alçın: İşsizliğe çözüm sektörler arası geçiş olmalı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Türkiye'de işsizlik oranı, martta geçen yılın aynı ayına göre 0,9 puan azalışla yüzde 13,2 oldu.

Türkiye'nin en değerli markaları belli oldu

 Brand Finance tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre 2020 yılında “Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100” listesindeki markaların toplam değeri 24,6 milyar doları buldu.

Aile Şirketinin Yarısı Geldi

İtalyan asıllı eşi Tahira Küçük ile Amerika’da kurdukları şirketlerinin müzik bölümünün bir devamını da Türkiye’de açan Selçuk Sal Küçük, eğlence dünyasına idealı giriş yapmaya hazırlanıyor.

Global tedarik zincirleri değişiyor sadeleşme ön planda

Uluslararası ticaret ve inşaat alanında faaliyet gösteren Alpha Group Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şefik Yön, koronavirüsün ülkeler arası ekonomik ilişkilere etkilerini değerlendirerek Türkiye için olası fırsatları anlattı.

Sağlık Çalışanlarına Yüzde 40 İndirim

Sağlık Çalışanlarına Yüzde 40 İndirim

Mangal keyfi robotlara emanet3 yılda 200 milyon TL'lik yatırım yapacak

Bıçakla çalışılması gereken işlerde robotların insanların yerini alarak kaza riskini ortadan kaldırdıklarını ifade eden Gedik Piliç’in Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gedik,” Robotlar sayesinde iş güvenliğini önemli ölçüde artırdık.

'Türkiye 2021'de yüzde 6 büyür'

Salgın döneminde Türkiye'de sağlık ve tarım sektörü başta olmak üzere birçok sektörün öne çıktığını dile getiren İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sudi Apak, koronavirüsün ekonomiye etkilerini değerlendirdi.

Konutta yeni trend çalışma odası

Koronavirüs salgınıyla konut tercihleri de değişti. İnsanlar artık yüksek katlı konutları tercih etmiyor. Konutta yeni trend, bahçe, balkon, teras ve çalışma odası.

Şirketlere 5 maddede normalleşme tüyoları

Şirketler 1 Haziran'dan itibaren kademeli olarak normalleşmeye hazırlanıyor.  Mazars Denge Yönetim ve İnsan Kaynakları Danışmanı Mehmet Eronat, normalleşme sürecindeki firmalara 5 maddede yol haritası hazırladı. Covid-19 aşısının ya da ilacının bulunmamış olmasının çalışma hayatını riskli duruma getirdiğini söyleyen Eronat, 'Şirketler, planlama, iletişim, eğitim, operasyon yönetimi (uygulama) ile denetim ve kontrol adımlarını izlemeli' dedi.

'Yağlı tohumlar 'stratejik ürün' olsun üretimi ve ihracatı artıralım'

Koronavirüs salgınıyla Türkiye'nin tarım ve gıdada yeni projeler hayata geçirdiğini dile getiren İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Semir Özgentürk, Türkiye'nin potansiyeline dikkat çekerek, ihracatta çizilmesi gereken yol haritasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de bir ilk! Asansörler ayakla çağrılacak, hava NASA sistemi ile temizlenecek

Türkiye'de koronavirüs salgının görülmesinin ardından birçok sektör faaliyetlerine ara verdi. Salgınla mücadele kapsamında halk sağlığını korumak için kapılarını kapatan Akbatı ve Akasya AVM, ziyaretçiler için 'sıfır risk' prensibiyle hazırlandığını açıkladı.

AVM'lerdeki market alışverişi yüzde 130 arttı

Vatandaşın giyim, gıda, kozmetik, eğlence gibi birçok ihtiyacını karşılayabildiği alışveriş merkezlerinin açılması da bu yerlerde geniş kapsamlı önlemler alınmasına neden oldu.

Bu ürünlere olan ilgi ramazanda 4 kat arttı

Normal zamana göre ramazan ayında artış gösteren gıda sektörünü yorumlayan İHBİR Yönetim Kurulu Üyesi Altun, Makarna ve paket bakliyat satışları arttı. Alışveriş alışkanlıkları bu ürün gruplarında 3-4 katına çıktı.

Tarihi köşk 100 milyon liraya satışa çıkarıldı

Üsküdar Sultantepe'de 1800'lü yılların sonunda Osmanlı Filosu'nun komutanı Amiral Osman Paşa tarafından yaptırılan ve 2008-2009 yıllarında aslına uygun restore edilen asırlık köşk yeni sahiplerini bekliyor.

Toplam 390 haber.