Ekonomi

Ekonomi Haberleri

İstanbul Hububat Birliği 659 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2020 yılı Nisan ayı değer bazındaki ihracatı ürün gruplarına göre incelediklerini aktaran İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Bakliyat ürünleri ihracatı yüzde 75,90 artarak 1,024 milyon dolar, değirmencilik ürünleri ihracatı yüzde 41,25 artarak 17,139 milyon dolar, baharat ihracatı da yüzde 65,47'lik artışla 415 milyon dolar olarak gerçekleşti' diye konuştu.

Gençler tarımsal üretimde sahaya inmeli

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) İktisat Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Merve Hamzaoğlu, Koronavirüs (Covid-19) pandemisi koşullarında Türkiye ve dünyada, gıda ve tarımın durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'Krizden En Fazla Ulaştırma Sektörü Zarar Gördü'

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Yüce’nin de Sektör Meclis Üyesi olarak yer aldığı toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sektör Meclis Üyeleri katıldı.

'Koronavirüsle kalıcı mücadelenin yolu ilaçtan değil tarımdan geçer'

Kovid-19 hastalığının kısa sürede kıtalar arası yayılmasıyla, bir virüsün (SARS-COV-2) nükleer silahlardan bile daha tehlikeli olabileceği bir kez daha görüldü.

'Yeterli bakliyatımız var, endişe etmeyin'

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi (İHBİR) Işılay Reis, koronavirüs salgını sürecinde sürdürülebilir tarımın ne kadar önemli olduğunun görüldüğünü vurgulayarak, 'Bir ülkenin önceliği sürdürülebilir tarım olmalıdır. .

İnternet alışverişlerinde kredi kartı güvenliğini sağlamanın 4 yolu

Koronavirüs salgının e-ticareti olumlu etkilediğini aktaran Mazars Denge Bilgi Teknolojileri Denetim, Güvenlik ve Danışmanlık Partner'ı Ateş Sünbül, internet alışverişlerinde kredi kartı güvenliğini sağlamak için tüyolar verdi.

Covid-19 araştırma sonucu: Türkiye'de en çok ve en az endişe duyan bölgeler

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın koordinasyonunda, Prof. Dr. Mitat Çelikpala, Prof. Dr. Sinem A. Açıkmeşe, Doç. Dr. Aslı Çarkoğlu ve Soli Özel'in akademik uzmanlığında hazırlanan çalışmanın saha araştırması,

'Salgın sürecinde gıda ve tarıma azami önem verilmeli'

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAUM) Müdürü Prof. Dr. Şükrü Karataş, tarım ve gıda sektörünün, koronavirüs (COVID-19) salgını sürecinde en fazla önem verilmesi gereken sektörlerin başında geldiğini söyledi. Prof. Dr. Karataş, tarımda yaşanabilecek üretim sorunlarının önüne geçmek için sektörün desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, 'COVID-19'dan korunmanın en önemli yollarından birisi sağlıklı beslenmektir' dedi.

Elazığ'a Pozitif Ayrımcılık Yapılmalı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Elazığ İş Dünyasının sıkıntılarını anlattı.

Gıda krizi söz konusu bile olamaz

'TİCARETE İVME KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYORUZ'

İhtiyaç sahiplerine 10 bin 'Ramazan Dayanışma Paketi'

E-ticaret platformu Hepsiburada, dünyanın ve Türkiye'nin içinden geçtiği bu zorlu günlerde, ihtiyaç sahiplerine destek olacak ramazan dayanışma seferberliğini hayata geçirdiğini açıkladı.

Motosikletli gönüllülere akaryakıt desteği

Akaryakıt şirketi Aytemiz, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) desteği ve valiliklerin izni ve koordinasyonuyla ihtiyaç sahiplerine gönüllü hizmet verecek olan 'Bin Motosikletli Gönüllü' projesinin akaryakıt ihtiyacını karşılayacağını duyurdu.

Sosyal Yardım 3. Faz Başvuruları Başladı

Sosyal yardım programının 3’üncü fazı için başvuruların e Devlet üzerinden başladığını açıklandı.

Hava yolu şirketinden 23 Nisan çağrısı

Pegasus Hava Yolları sosyal medya hesabından takipçilerine, Anıtkabir'den bir fotoğrafını '#AtatürkünÇocuklarıyız hashtag'iyle bizi etiketleyerek 22 Nisan,12.00'a kadar paylaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılını birlikte kutlayalım bilgilendirmesi yaptı.

İş sözleşmesi üç ay boyunca feshedilemeyecek

İşçi ve işvereni yakından ilgilendiren, ücretsiz izin ve fesih yasağını öngören kanun bugün itibariyle Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Elektrikli ve hibrid otomobil satışları yüzde 79 arttı

 Medya takip kurumu Ajans Press, elektrikli ve hibrid otomobillerle ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi.

Çiftçilere 15 bin adet atalık sebze fidesi dağıtılacak

Silivri Belediyesi, Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ndeki (TÜRAM) yerli ve milli üretime yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 250 dönüm arazi üzerine kurulu TÜRAM'da yerel tohumların yaygınlaştırılmasına destek olmak amacıyla yapılan örnek çalışmalar kapsamında 15 bin adet atalık sebze fidesi yetiştirildi.

Akaryakıtta temassız ödeme dönemi

Aytemiz Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Özge Kansu Gökçek, yaşanan olağanüstü günlerde, insanların güvenliği için bütün önlemleri aldıklarını açıkladı.

Koronavirüs nakit paradan daha çok ATM ve POS cihazlarından yayılıyor

Dünya bankalarının çatısı konumunda olan 'Bank of International Settlements', korona virüs özelinde yaptığı araştırma sonuçlarını yayınladı. Raporun sonuçlarına göre, virüs banknotlardan ziyade ATM ve POS cihazları üzerinden daha çok yayılıyor.

Toplam 387 haber.