Ekonomi

Ekonomi Haberleri

103 yıllık giyim markasından 14 şubat sloganı: Sarıl sen de

Türkiye'de hazır giyim ve perakende alanında faaliyet gösteren Çift Geyik Karaca, geçtiğimiz ay başlattığı sosyal duyarlılık hareketini şubat ayında da devam ettireceğini duyurdu.

Çağrı merkezlerinde dijital dönüşüm başlıyor akademi kuruldu

Tempo, çalışanlarını geleceğe hazırlamak ve Türkiye'deki iş gücü dönüşümüne öncülük etmek hedefiyle Tempo Akademi'yi kurdu. Sadece kendi çalışanları değil diğer şirketlerde de görev alan kişilerin, dijitalleşme ve yapay zeka konularında dönüşümlerini tamamlaması için yazılım testçisi, yazılımcı, chatbot designer gibi alanlarda eğitim alacak.

7. OSB Enerji Zirvesi Yapıldı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından Ankara’da düzenlenen 7. OSB Enerji Zirvesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

'Para vakıfları Osmanlı mirasıdır'

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) işbirliği ile Türkiye'nin Ekonomik Problemleri ve İslam İktisadının Çözüm Önerileri Çalıştayı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Altunizade Kampüsü'nde yapıldı. Çalıştay'a İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Başkanı Osman Akyüz, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, çok sayıda akademisyen ve dinleyici katıldı.

Efsane Cuma öncesi online alışverişte '0 faizli' kredi

Her yıl kasım ayında gerçekleşen ve yılın en avantajlı alışveriş günü olan 'Efsane Cuma' öncesinde E-ticaret platformu Hepsiburada ve DenizBank online alışverişte iş birliğine imza attı.

İNŞAAT VE MOBİLYA FUARINDA HAYAL KIRIKLIĞI!

Elazığ'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 4 gün süren İnşaat ve Mobilya Fuarı, organizasyon hataları ve birtakım eksiklikler nedeniyle fiyaskoya dönüştü. Fuara katılan işletmeler, fuara ilginin ve katılımın beklentilerin altında kaldığını ifade ederek, önümüzdeki yıl fuara katılmama düşüncesinde olduklarını belirttiler.

Tekstil Şehri Olma Yönünde Gayret Gösteren Elazığ İline Yapılan Haksızlık

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Mehmet Özeren tekstil sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu.

TEKSTİL YATIRIMLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç, Çıkan yasaya göre Elazığ, Malatya, Sivas ve Erzincan illerinin bulunduğu kategoride anılması Tekstil Sanayisinin gelişmesine engel olmuştur dedi

Tekstil Şehri Olma Yönünde Gayret Gösteren Elazığ İline Yapılan Haksızlık

1. ve 2. Bölgede Tekstil ve Deri Sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmaların 31.12.2020 tarihine kadar 3. kategoride desteklenen illere taşıyan yatırımcılar en az 100 kişi istihdam sağlanması koşulu ile sigorta primi iş veren desteği stopaj desteğinden faydalanması konusunda Cumhurbaşkanı kararı 6 Ağustos tarihinde yayınlanmıştır.

MÜSİAD Üyeleri, KOSGEB Destekleri Hakkında Bilgi Aldı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Elazığ Geleneksel olarak düzenlediği, Dost Meclisi Toplantısına KOSGEB İl Müdürü Sayın Şaban Yaşa konuk oldu.

‘’Şehrimizin Sermayesi Yine Şehrimizde Kalsın’’

Elazığ Halıcılar Derneği Başkanı Hakan PAMUKCU; ‘’Ucuz yün halı’’adı altında satılan halılarla ilgili açıklamada bulunarak;’’Son dönemde kilo ile halı satışları oluyor.Bunlar kandırmacadır.’’derken vatandaşlardan yerel esnafa destek vermelerini söyledi.

İş Dünyası Firma Borçları Yapılandırılmasından Memnun Ancak Yeterli Görmüyor.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Başkanı Mehmet Özeren TBMM den Geçerek Yasalaşan Firma Borçlarının Yapılandırılması ile alakalı açıklamada bulundu.

Çakmakçı: "Önümüzü Göremiyoruz"

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarındaki artışın sebebi ve önümüzdeki dönemde piyasanın durumu hakkında gazetemize önemli bilgiler verdi.

Başkan ÖZEREN HAZİRAN Ayı SAMEKS Verileri Değerlendirdi

MÜSİAD Elazığ Başkanı Mehmet Özeren; Açıklanan MÜSİAD Haziran ayı SAMEKS verilerini değerlendirdi.

Başkan ÖZEREN Mayıs Ayı SAMEKS Verileri Değerlendirdi.

MÜSİAD 2019 yılı Mayıs ayı SAMEKS verilerini açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış SAMEKS Bileşik Endeksi, bir önceki aya göre 1,8 puan azalarak 41,9 değerine geriledi.

Belediyeden Vergilerle İlgili Önemli Uyarı

Elazığ Belediyesinden yapılan açıklamada, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam vergisine ait birinci taksit ödemesinin ay sonuna kadar yapılması gerektiği bildirildi.

ELEP’de Gündem Enerji

Elazığ Ekonomi Platformu Haftalık Olağan Toplantısını Platform Üyesi Enerji Verimliliğini Arttırma Derneği (EVADER)’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

MÜSİAD’dan İhracat Hamlesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) ve DEİK iş birliğinde 01-05 Nisan 2019 Tarihleri arasında Benin ve Togo’ya yönelik iş gezisi programı düzenlenecek olup; ikili iş görüşmeleri, kurum ve kuruluş ziyaretleri ve toplantılar gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.

Başkan Özeren’den: "101.GİK Değerlendirmesi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD) 101. Genel İdare Kurulu, MÜSİAD Afyon Şubesinin Ev Sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammed Güven Konuk oldu. GİK toplantısında “YERLİ İLAÇ ÜRETİMİ VE TERMAL SAĞLIK TURİZMİ FIRSATLARI” konularıyla ilgili sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. MÜSİAD Elazığ Başkanı Mehmet Özeren, Başkan Yardımcısı Murat Dağhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Abdullah Akın ve Yıldırım Karabulut toplantıda hazır bulundu.

Toplam 387 haber.