Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

HER ÇARŞAMBA KÜRSÜBAŞI GÜNÜ

Elazığ kültürünü ve Harput musikisini gelecek nesillere aktarmak amacıyla belediye tarafından düzenlenen ‘Kürsübaşı’ etkinliği, 30 Ocak Çarşamba günü saat 19’da Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu’nda musiki severleri ağırlayacak.

Türkçem Benim Ses Bayrağım

Malatya Büyükşehir Belediyesi sosyal ve kültürel alanda etkinlikler yapmaya devam ediyor. 

KÜRSÜBAŞI AKŞAMLARI DEVAM EDİYOR

Elazığ kültürünü ve Harput musikisini gelecek nesillere aktarmak amacıyla belediye tarafından her Çarşamba şehrin en gözde mekânı Kültür Park Mamurat-ül Aziz Salonu’nda düzenlenen ‘Kürsübaşı’ akşamları devam ediyor.

Mutlu Evlilikler İçin Doğru İletişim Şart.

Tohma Köyü’nde düzenlenen programa Tohma Köyü mahalle sakinleri ve konferanslarını vermek üzere Aile Uzmanı- Sosyolog Elif Şengönül katıldı.

Çocuk İhmal ve İstismarına Karşı Bilinçlendirme Konferansı Verdi

Kadınlara çocukların gelişimi, mahremiyet kavramının çocuklara anlatılması noktasında bilinçlendirmek amacıyla “Çocuk İhmali ve İstismarı” konulu konferans verildi.

BELEDİYE PERSONELİ ‘ŞÜKRAN KONSERİ’NDE BULUŞTU

Elazığ Belediyesi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Korosu, ‘Şükran Konseri’ ile musikinin eşsiz tınısını dinleyicileriyle buluşturdu.

Elgelsiz Çocukların Sergisi Açıldı

Malatya Valiliğinin desteği ile “Fırsat Verirseniz Başarır” projesi kapsamında açılan kurslarda eğitim gören Özel Çocukların hazırladığı yaklaşık 300 adet resim ve eli işi sergisi Malatya Park AVM’de açıldı. 

OKURLAR, YAZARLARLA BULUŞUYOR

Bu yıl ikincisi düzenlenen Elazığ Belediyesi Kitap Fuarı’nda ünlü yazarlar hemşehrilerimizle söyleşi programlarında bir araya geliyor.

ŞAİR NURULLAH GENÇ ELAZIĞLILARLA BULUŞTU

Elazığ Belediyesi 2.Kitap Fuarı’nda bir birinden değerli yazar, şair ve akademisyenler hemşehrilerimizle bir araya geliyor.

Ünlü Yazarlar Elazığ’da Kitap Fuarında Söyleşi Günleri 

Ünlü Yazarlar Elazığ’da Kitap Fuarında Söyleşi Günleri 

İKİNCİ KİTAP FUARI AÇILDI

BAŞKAN YANILMAZ “KİTAPLARA DOKUNUN” Elazığ Belediyesi 2. Kitap Fuarı yoğun katılımla açıldı.

KÜRSÜBAŞI ÖĞRETMENLERİ AĞIRLAYACAK

Elazığ Belediyesi tarafından her hafta Perşembe günü düzenlenen ve geleneksel hale getirilen ‘Kürsübaşı’ etkinliğinin bu haftaki konukları öğretmenlerimiz olacak.

KİTAP FUARI AÇILIYOR

Elazığ Belediyesi 2. Kitap Fuarı, 23 Kasım Cuma günü saat 14’te gerçekleşecek açılış töreni ile kapılarını kitapseverlere açıyor.

"GÜNÜMÜZ TÜRK HİKAYECİLİĞİ PANELİ VE HİKAYE YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ”

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından "Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikaye Yarışması" ödül töreni ve "Günümüz Tük Hikayeciliği" konulu panel gerçekleştirildi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULUYOR

Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından düzenlenen ve kısa süre önce sonuçlanan ‘Birinci Uluslararası Dede Korkut Hikâye Yarışması’ Panel ve Ödül töreni, 28 Ekim Pazar günü saat 19.30’da Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşecek.

ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN ROMANINI YAZMAK!

Çok büyük bir iddia… Çünkü destanı andıran bir hayatı kaleme almaya niyetlenmekten farkı yok. Oğuz Kağan’ı anlatmak… Bilge Kağan’dan bahsetmek… Satuk Buğra Han’ı, Alparslan’ı. Fatih’i, Atatürk’ü anlatmak gibi… Ama bir adım atılmalıydı…

HARPUT'UN FETHİ'NİN 933.YILI KUTLANIYOR

Eşsiz tarihi ve kültürel mirasıyla şehrin geleceğine ışık tutan Harput’un Fethi'nin 933. Yıldönümü, 14 Ekim Pazar günü Elazığ Belediyesi ve HARPUT-DER tarafından düzenlenecek bir dizi etkinlikle kutlanacak.

Yaran-ı Harput Derneği Harputlu Hafız Osman Öge'yi Anma Konseri

Yaran-ı Harput Derneğinin Hafız Osman Öge Projesi kapsamında, Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu 12 Ekim Cuma Günü Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde Konser verecek.

ELAZIĞ TANITIM GÜNLERİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İstanbul Yenikapı Fuar Alanı’nda 4- 7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri başarıyla tamamlandı.

Toplam 624 haber.