Sağlık

Sağlık Haberleri

Prof. Dr. Wenhong Zhang'dan koronavirüsün önlenmesi ve kontrolü için etkin bir kılavuz

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu desteği ile hazırlanan kılavuzda 'Maskelerin kullanım süresi ne kadardır?', 'Evcil hayvanlar aracılığıyla virüs bulaşır mı?', 'Covid-19 testi pozitif çıkan kişi evde nasıl izole edilmeli?', 'Salgın sürecinde çalışırken nelere dikkat edilmeli?', 'Marketlerden satın alınan ürünlerin dezenfekte edilmesi gerekiyor mu?' gibi birçok sorunun yanıtı yer alıyor.

Koronavirüsü yendi sitokin fırtınasına dikkat çekti

Vücutta görülen hastalıkların hemen hemen hepsinde immün sistemin iyi ya da kötü yönü var. İmmün sistem her zaman iyi yönde çalışmayıp bazen kişiye zarar da verebiliyor.

Propolisi doktora danışmadan tüketmeyin

'PROPOL ARILARIN BALI KORUMAK İÇİN ÜRETTİĞİ BİR MADDE'

Türk ve Çinli aileler koronavirüsten ders aldı

Türk ve Çinli ebeveynlerin, evde çocuklarıyla yaşadıkları deneyimlere yönelik bir araştırma gerçekleştirildi.

Stres ve kaygıyı azaltmanın yolları

Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ebadi, covid-19 salgınının psiko-sosyal etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi sonrası hayvanlarda yalnızlık kaygısı olacak

Hızlı bir şekilde dünya geneline yayılarak küresel salgın haline dönüşen koronavirüs insanların olduğu kadar hayvanların da psikolojisini etkiliyor.

Tüylenme sorununu hafife almayın tümör riski var

Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, tüylenme probleminin altında birçok nedenin olabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Uzmanlardan akciğer sağlığı için 'balık tüketin' önerisi

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi olarak kabul ettiği ve Türkiye'de de yayılmakta olan koronavirüs tehlikesi nedeniyle bireylerin bağışıklık sistemini güçlü tutmaları büyük önem taşıyor.

Karantinada oruç tutarak formda kalmanın ipuçları

Medipol Üniversitesi Vatan Kliniği'nden Diyetisyen Nursena Altunsu, koronavirüs salgınında önemi giderek artan güçlü bağışıklık sisteminin, Ramazan ayında da korunması için iftar ve sahurda dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Koronavirüs 'Bilgisayar Görme Sendromu' riskini artırdı

Fındıkzade Medipol Üniversitesi Hastanesinden Uzm. Dr. Nuran Şık Küçük, karantina döneminde 'Bilgisayar Görme Sendromu'na (BGS) karşı aileleri uyardı.

Uzmanından Ramazan'da sağlıklı beslenme tüyoları

Protein ihtiyacını karşılamak için sofralarda kuru baklagillere, beyaz ete, ara sıra da kırmızı ete yer verilmesi gerektiğini söyleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Uzman Diyetisyen Ayşe Huri Özkarabulut, Ramazan'da doğru ve sağlıklı beslenmek için tüyolar verdi.

Evde kalp krizleri artabilir kontrollerinizi atlamayın

Kalp hastalarının koronavirüs açısından riskli hasta grubunda yer aldığını hatırlatan Medicana Kadıköy Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, bu kişilerin kendilerindeki belirtileri takip etmesi gerektiğini söyledi.

'Pandemi sonrası yeni bir dünya bizi bekliyor'

Yeditepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Barış Gençer Baykan, Covid-19 pandemisi sonrası dünyaya dair öngörülerini paylaştı.

'Çocuklara karşı aşırı telaşlı ve panik davranmayın'

Her ebeveynin çocuklarını düşünmesi, dolayısıyla onlar için kaygılı olmaları son derece bir insani davranış. Ancak özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde ebeveynler stres ve kaygılarını çocuklarına göstermemek için farklı tutum ve davranış içinde bulunabiliyor. Bazen de nasıl davranmaları gerektiği konusunda kararsız kalabiliyor.

'Baklava, kadayıf, lokum bağışıklık sisteminin düşmanı'

Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu vitamin ve minerallerin takviye şeklinde alınmasının gereksiz olduğunu ayrıca Ramazan'da sıkça tüketilen baklava, kadayıf, lokum gibi tatlıların ise bağışıklık sisteminin düşmanı olduğunu belirtti.

Ramazanda ızgara ve kızartmayı bırakın tencere yemeğine dönün

Bağışıklık sisteminin anne karnında oluşmaya başladığını belirten İstinye Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, 'Kişi anne sütünü en az 6 ay aldıysa, bebeğini eğer sezaryenle değil de normal doğum eylemi ile dünyaya getirdiyse kişinin bağışıklığının temelleri doğru atılıyor.

Karantinada huzurlu bir ev yaşamı için ailelere tavsiyeler

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Görevlisi Uzm. Klinik Psikolog Dila Özçelik, uzatılan ve kapsamı genişletilen sokağa çıkma kısıtlamalarının bireyler ve aileler üzerindeki olası etkilerini değerlendirerek bu sürecin sağlıklı atlatılması için önerilerini paylaştı.

Koronavirüs sonrası dünyayı neler bekliyor?

Koronavirüsün gündelik hayata etkisi tüm hızıyla devam ederken, salgın kaynaklı ekonomik ve siyasi analizler de iş dünyası tarafından da yapılıyor. Yükselir Group Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Yükselir de salgın sonrası öngörülerini paylaştı.

Yeni pandemi hastanesi enerjisini 1920'den alacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 100'üncü yılı dolayısıyla '1920' numarasının verildiğini açıkladı.

Toplam 358 haber.