Sağlık

Sağlık Haberleri

MTÜ, Güvenli Kampüs Belgesi’ Alan Bölgede İlk Üniversite Oldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, koronavirüs (Covid-19) tehdidi ilk ortaya çıktığı andan itibaren hızla hareket ederek gerekli önlemleri aldı ve almaya devam ediyor.

Ünlü Cerrah Gözde Sağlık Grubu ile anlaştı

Yaklaşık 22 yıldır Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde görev yapan Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bektaş Battaloğlu, artık Gözde Sağlık Grubu bünyesinde hasta kabulüne devam edecek.

Sadıkoğlu 30 bin çalışanımız kısa sürede aşılanacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “OSB’lerimizde bulunan yaklaşık 30 bin çalışanımızın aşılanması kısa sürede tamamlanacak” dedi.

Prof. Dr. Açık Sigara İle Mücadele İçin Mpower Modelini Kararlılıkla Uygulamalıyız

Sağlığı Geliştirme Ve Sigara İle Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık: “Sigara İle Mücadele İçin Mpower Modelini Kararlılıkla Uygulamalıyız”

Başkan Güder, Fedakarlığın Sembolü Hemşirelerin Haftasını Kutladı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası münasebetiyle sağlık sektörüne önemli hizmetlerde bulunan, fedakarlığın ve özverinin sembolü olan hemşireleri ziyaret ederek, haftalarını kutladı.

Kahtalı, Tıp Bayramını Kutladı

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Başkan Güder’den Sağlıkçılara ‘Tıp Bayramı’ Ziyareti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Eskimalatya’daki Battalgazi Semt Polikliniği’ni ziyaret ederek, sağlık alanında değerli katkılarda bulunan sağlık çalışanlarının bu özel gününü kutladı.

18 yılda sağlıkta önemli yatırımlar yaptık

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, “AK Parti iktidarları döneminde 18 yılda sağlıkta önemli yatırımlar yapıldı.

Mezraya giriş çıkışların 14 gün yasaklandığı öğrenildi

Mezraya giriş çıkışların 14 gün yasaklandığı öğrenildi

MTÜ’den İntraabdominal Tümoral Kitle Operasyonu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Önemli Ameliyatlara İmza Atmaya Devam Ediyor.

Elazığ Normalleşebilecek mi?

Bütün komşuları orta riskli grupta yer alan Elazığ bölgesinde orta yüksek grupta yer alan tek şehir oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türkiye Enfeksiyon Riski Haritası’nda ki konumu dolayısıyla Elazığ’da normalleşmenin başlamamasından korkuluyor

İlaca yüzde 20 zam kararı

İlaç fiyatlarına yüzde 20 zam yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar pazartesi günü yürürlüğe girecek.

Ambulans Anahtar Teslim Töreni Düzenlendi

Son gelen ambulanslar ile birlikte Malatya 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde toplam ambulans sayısı 80’e yükseldi.

Başkan Güder’den Kampanyaya Destek Ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ‘İyilik kanımızda var’ diyerek destek ziyaretinde bulundu.

Hizmet Sunduğu Hasta Yelpazesini Genişletti

Acıbadem Sağlık Grubu’nun 2006 yılında hizmete sunduğu Acıbadem Kocaeli Hastanesi, hasta yelpazesini genişleterek, 9 Kasım 2020 tarihinden itibaren tüm branşlarda SGK’lı hastaları da kapsayacak şekilde hizmet vermeye başladı.

Koronavirüs Semptomlarının Grip ve Nezleden Farkı

Grip ve nezle vakalarının en çok yaşandığı bu mevsimde soğuk algınlığı, grip ve alerji semptomları corona virüsüyle karıştırılabiliyor.

Covit-19 aşısı dünya ile aynı zamanda ülkemizde de başlatıldı

Covit-19 hastalığına karşı Çin menşeili Sinovac Biotech firması tarafından geliştirilen aşının seri üretiminden önceki son aşaması olan gönüllü insanlar üzerinde denenmesi yani faz-3 çalışması dünya ile aynı zamanda ülkemizde de başlatıldı.

Battalgazi Belediyesi Personeli Covid-19 Testi Yaptırdı

Koronavirüs salgını karşısında tedbirlerini en üst sevide tutan Battalgazi Belediyesi, risk altında bulunan personellerine tedbir amaçlı koronavirüs testi yaptırdı.

Vitamin eksikliğinin belirtileri

Medicana International İstanbul Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Uğur Dilek Calap, vitamin eksikliği ve hlsizlik arasındaki ilişki hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Toplam 360 haber.