Sağlık

Sağlık Haberleri

Maske takılıyken de sosyal mesafe kuralına uyun

'MASKE TAKILIYKEN DE VİRÜSÜ ALABİLİRİZ'

Maske terlettikçe baş ağrısı artıyor terden ıslanan maskeyi kullanmayın

Hava sıcaklıklarının yükseldiği şu günlerde koronavirüsten korunmak adına maske kullanmak da zorlaşıyor. Yakın temasın olduğu alanlarda maske kullanımı ihmal edilmemesi gerekiyor.

Kolluk kuvvetlerinde kadın masası kurulmalı

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Pakize Ezgi Akbulut, kadınlar için bazı yenilikler yapılması gerektiğini belirterek, 'Kolluk kuvvetlerinde de ayrı bir kadın masası bulunması taraftarıyım.

Kene tehlikesine karşı açık renk kıyafet önerisi

Normalleşme süreciyle birlikte sosyal mesafeye daha fazla dikkat etmek için vatandaşlar insanlardan uzak yerleri tercih etmeye başladı. Birçok insanın hayatını tehlikeye atan ve ölüme kadar götüren kene ısırmasına karşı Altınbaş Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, 'Keneler, küçükbaş hayvanlardan aldıkları virüsleri kan emme yoluyla insanlara bulaştırıyor. Kenelerde koruyucu tedavi bizim için çok önemli. Parklara, bahçelere gitmeden önce alacağımız önlemlere dikkat etmeliyiz' diye konuştu.

Koronavirüs akciğerinin yüzde 80'ini kaplamıştı ozon tedavisiyle hayata döndü

 Koronavirüs akciğerinin yüzde 80'ini kaplamıştı ozon tedavisiyle hayata döndü

Uzmanından YKS'de alınacak koronavirüs önlemleri

Damlacık yolu ile bulaştığı bilinen korona virüsten korunmak için kişisel mesafenin önemli olduğunu ve ÖSYM'nin oluşturduğu sıra düzeninin de kişisel mesafeye uygun olduğunu söyleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Ayşe Tanşu damlacık ile bulaşan enfeksiyonlarda temas önlemlerine de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne 5 özel görüntüleme cihazı

Türkiye'de sağlık hizmeti kalitesini yükselten şehir hastaneleri, üst düzey teknolojilerle donatılmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi'ne son teknolojiye sahip 5 görüntüleme cihazı teslim edildi.

Hastane ile indirim protokolü yaptılar

Güvenlik İş Sendikası ile Divan Hastane arasında indirim anlaşması imzalandı.

Obezite cerrahisinde hekime dikkat yılda en az 50 ameliyat yapmış olmalı

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu'nun TBMM'ye gönderdiği obezite ameliyatlarına ilişkin raporda, merdiven altı kuruluşlarda, hatta Youtube'tan bakılarak ameliyatların yapıldığı bilgisine yer verildi.

Cilt sarkmasını önlemenin püf noktaları

Güzellik Koçu Aylin Çetinkaya, cildin sıkılaştırılması ve farklı seviyelerdeki cilt gevşekliği sorunları için en çok tercih edilen tedaviler hakkında bilgi verdi.

Rahim ve yumurtalığı alınacaktı tümörü dondurarak tedavi ettiler

Ameliyat olmazsa hayatını kaybedeceği belirtilen Seval Ertuğrul, kriyoablasyon tekniği ile tümörün dondurulmasıyla hem ameliyattan kurtulan hem de sağlığına kavuşan Seval Ertuğrul, aylardır görmediği oğluna kavuşmak için taburcu oldu.

Uzaktan spor eğitimi alacaklar 'eğitmene' dikkat

Pandemi süreciyle birlikte uzaktan spor eğitimlerinde artış yaşandığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Engin Işık Abanoz, 'Bu işlerden kazanç sağlamaya çalışan eğitimli olmayan kişilerin de gerek sosyal medyadan gerek dijital ortamdan videolar göndermek suretiyle kazanç elde etmeye çalıştığı görülüyor' diye konuştu.

Geçmeyen hıçkırığı hafife almayın

 Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Doç. Dr. Bülent Yaşar, hemen herkeste görülen hıçkırık semptomunun altında ciddi hastalıkların olabileceğini belirterek önemli uyarılarda bulundu.

'İyileşen COVID-19 hastalarının kanı tedavi için öneriliyor'

 Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Necmi Namal, 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları Gününe özel açıklamalarda bulundu.

Diyabet hastalarında diş eti problemi 3 kat fazla görülüyor

Diyabet ve diş sağlığı arasındaki ilişki yapılan çalışmalarla ortaya konuldu. Ağız ve diş sağlığını korumanın diyabetten koruduğu yönündeki araştırma Güney Kore'den geldi.

Uyku problemini yenmenin püf noktaları

Uykunun günlük yaşam döngüsünde önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Medicana International İstanbul Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Sema Yıldız, uyku bozuklukları hakkın bilgi verdi.

Toplam 358 haber.