Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzmanlardan tüm dersler için LGS 2020 tavsiyeleri

LGS'ye girecek öğrenciler için her ay hazırlanan örnek soru kitapçıkları, birinci dönem müfredatı ve kazanımları doğrultusunda hazırlanmaya devam ediyor.

Uzman psikologdan koronavirüsle başa çıkma terapisi

Reconnect Bütünleyici Travma Tedavi Modeli (RITTM), Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ) ve Reconnect Center iş birliğiyle düzenliyor.  

Kan aldırmaya gerek kalmayacak

Solunum yetersizliği, kronik hastalıkları olan hastalarda kullanılan, evde kendi kendilerine ölçüm yapabildikleri Covid-19 Uzaktan Online Takip Sistemi, Biruni Üniversite Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı.

Covid-19 salgını sonrası çocuklarda 'kawasaki' hastalığına dikkat

Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ), özellikle Avrupa'da çocuklarda ölümcül sonuçlara yol açabilen Kawasaki hastalığı benzeri sendromun mercek altına alındığını açıkladı. Açıklamanın Covid-19 salgınının olduğu döneme denk gelmesi, Kawasaki hastalığını yeniden gündeme getirdi.

Dünyada pandemi sonrası feminist hareketler artacak

Dünyanın Covid-19'un yarattığı krizin ekonomik sonuçlarıyla yüzleşmeye başladığını belirten konuşan İstanbul Gelişim Üniversitesi'nden Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Elif Şahin, 'Salgının toplumsal cinsiyete bağlı ayrımcılık ve şiddet açısından yaratacağı sonuçlar da tartışılmaya başlandı. Özellikle Arap dünyasında kadınların iş gücüne katılımındaki düşüş feminist hareketin kriz döneminde sesini yükseltmesi için önemli bir fırsat olarak görülüyor' diye konuştu.

Hipertansiyon hasta sayısı 2025 yılına kadar 1.5 milyara ulaşabilir

 Çoğunlukla sinsi seyrettiği için, “sessiz katil” olarak da tanımlanan hipertansiyon dünya nüfusu için önemli bir sağlık sorunu.

Alerji hastalarına korona uyarısı

Dünya genelinde koronavirüs salgını tehlikesi devam ederken, havaların ısınmasıyla birlikte polen alerjisi mevsimi de başladı.

Hemşireler sağlık sisteminin omurgasıdır

Dünya Sağlık Örgütü'nün 2020'yi Hemşire ve Ebe yılı olarak açıklamasının ardından her yıl 12-18 Mayıs arasında kutlanan Hemşirelik Haftası, pandemiyle mücadelenin kahramanlarına bir kez daha hatırlattı.  

Kalp hastalarının koronavirüse karşı alması gereken önlemler

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Bilal Çuğlan, koronavirüs (Covid-19'un) komorbid hastalığı olan ve herhangi bir nedenle bağışıklık sistemi zayıf olan hastalarda daha ağır seyrettiğini belirtti.

Maske kullanımıyla ilgili uyarı:dezenfekte etmeyin ve tekrar kullanmayın

 Medipol Mega Üniversite Hastanesi Başeczacısı Yıldız Türkaydın, 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs gençleri de etkiliyor: Obezite neden olabilir mi?

Üst solunum yollarını etkileyen, yüksek ateş ve şiddetli nefes darlığına sebep olan koronavirüs, dünyayı etkisi altına aldı. Koronavirüs dünya genelinde 4 milyon vakanın üzerine çıkarken, Türkiye'de günlük tablonun giderek iyileşme gösterdiği görülüyor.

Koronadan korunmak için güneşlenirken de önlem alın

 Koronavirüs vakaları Türkiye'de ilk kez 10 Mart tarihinde görülmeye başladı. 2 aylık dönemin ardından normalleşme adına ilk adımlar geçen pazartesi günü atıldı.

Pandemi sürecinde una olan talep 10 kat arttı

Buğday-un-ekmek üçlemesinin 10-15 bin yıl öncesine dayanan coğrafyadan içsel bir hareketle pandemi döneminde en önemli besin kaynağı olarak görüldüğünü belirten İHBİR Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Saltık, vatandaşın bu doğrultuda un talep etmesinin çok normal olduğunu söyledi.

Evde çocuklarınızla teknolojiyi kullanarak yapabileceğiniz etkinlikler neler?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı uzmanlar 'Evde Kal' çağrısı yaparken okullarda da online eğitim modeline geçildi.

Demir eksikliği dünya nüfusunun yüzde 30'unu etkiliyor

İstatistikler, dünya nüfusunun yüzde 30'dan fazlasına karşılık gelen yaklaşık 2,5 milyar insanın demir eksikliği anemisi olduğunu gösteriyor.

Koronavirüs önlemi almayan aslanları göremeyecek

Aslan, kaplan, beyaz aslan, Sibirya kaplanı, kara panter, karakulak, leopar, vaşak ve puma olmak üzere 9 türde toplam 21 yırtıcı büyük kedi bulunduğu Aslan Park, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici bir süre ziyaretçilere kapısını kapatmıştı.

Maskeli sınav için uzmanından nefes egzersizi

Koronavirüs salgını sonrası, Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) 20 Haziran'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) da 27-28 Haziran'da gerçekleşeceği bildirildi.

Kuaförler de tek kullanımlık ürünlere geçti: Randevusu olanlar dikkat!

'Kontrollü Sosyal Hayat' kapsamında berber, kuaför ve AVM'ler bugün açılırken, vatandaşın aklına da hijyen ile ilgili birçok soru takılıyor. Özellikle berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerinde alınması gereken birçok yeni önlem de normalleşme süreciyle birlikte hayatımıza girdi.

Toplam 358 haber.