Sağlık

Sağlık Haberleri

Maskeli sınav için uzmanından nefes egzersizi

Koronavirüs salgını sonrası, Liselere Giriş Sınavı'nın (LGS) 20 Haziran'da, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) da 27-28 Haziran'da gerçekleşeceği bildirildi.

Kuaförler de tek kullanımlık ürünlere geçti: Randevusu olanlar dikkat!

'Kontrollü Sosyal Hayat' kapsamında berber, kuaför ve AVM'ler bugün açılırken, vatandaşın aklına da hijyen ile ilgili birçok soru takılıyor. Özellikle berberler, kuaförler ve güzellik merkezlerinde alınması gereken birçok yeni önlem de normalleşme süreciyle birlikte hayatımıza girdi.

Ailelere 'çocuk sağlığı' konusunda önemli tavsiyeler

Çocuk sağlığı ve hastalıkları çok geniş ve kendi içinde bazı farklılıklar gösteren bir alan. Medicana International Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü hekimleri çocukların sağlığını ilk günden bu yana korumak adına ailelere uyarılarda bulundu.

Başkan Güder, Sağlık Çalışanı Anneleri Unutmadı

Sağlık çalışanı annelerin gününü gül ve hediyelerle kutlayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Sağlık çalışanlarımız insanlarımızın yaşamları için kendi yaşamlarını tehlikeye attılar.

Covid-19 beyinde damar tıkanıklığına neden olur mu?

10 Mayıs İnme Farkındalık Günü nedeniyle Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Özge A. Kadırhan, 'inme' ve Covid-19'un beyinde damar tıkanıklığına neden olup olmadığına ilişkin soruları cevapladı. Beyin damar tıkanıklığı olarak bilinen 'inme'nin dünyada en sık gözlenen önemli özürlülük ve ölüm nedenlerinden biri olduğunu belirterek, ''Toplumda yaygın şekilde bilinenin aksine; sadece yaşlı bireylerde değil, herhangi bir bireyde beyin damar tıkanıklığı meydana gelebilir. Dikkatli olmak şart'' dedi.

Koronavirüse karşı yerli ilaç 'TR-C 19'da güncel gelişmeler

COVID-19'a karşı etkili bir ilaç olması planlanarak VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş ARGE Merkezi tarafından geliştirilen, fikri ve sınai mülkiyet hakları VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş'ye ait olan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi işbirliği ile yürütülen 'TR-C 19' ürününün ruhsatlandırma aşaması için hazırlıklar başlatıldı.

D vitamininden mahrum kalmayın

Uzun bir süredir evde olan 65 yaş üstü vatandaşlara belirli saatlerde dışarı çıkmaları için uygun zaman dilimleri belirlendi. Tedbirlerin ardından ilk defa yarın dışarı çıkacak vatandaşlara uzmanlardan uyarı geldi.

Ateş ölçümü, maske, gümüş iyon, UV ışınları

2 AY SÜREN HAZIRLIK

Kuaför ve AVM'lerde nelere dikkat edilmeli?

Koronavirüs normalleşme takvimi kapsamında berber, kuaför ve AVM'lerin açılacak olması, hijyen konusunda da birçok soruyu da akıllara getiriyor.

Bahar aylarında göz alerjisine dikkat

Çamlıca Medipol Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, bahar aylarında artan göz alerjilerine dair önemli açıklamalarda bulundu.  

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilmişti organ nakilleri başlıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından alınan enfeksiyon kontrol önlemleri kapsamında, organ nakli ameliyatları da ertelenmişti. Kimi hasta organ yetmezliği tedavisine ilaçlarla devam ederken böbrek nakli bekleyen hastalar ise diyalize başlamak durumunda kaldı.

İki yıl astım tedavisi gördü nefes borusunda tümör çıktı

Eskişehir'de yaşayan 36 yaşındaki Hilal Karaman, bundan tam 2 yıl önce nefes darlığı yaşamaya başladı. Eşi Tunceli'de subay olarak görev yapan genç kadının şikayetlerinin psikolojik olduğu düşünüldü.

Koronavirüsle açlık çekenlere 130 milyon kişi eklenecek

DHA'nın, Covid-19 pandemisi koşullarında Türkiye ve dünyada gıda ve tarımın durumuna ilişkin sorularını yanıtlayan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Pandemi sürecini dünyanın 2'nci Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük sıkıntılı bir dönem olarak görebiliriz.

Prof. Dr. Anak: Akdeniz anemisi kök hücreyle tedavi ediliyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Hemotoloji ve Onkoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sema Anak, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü kapsamında halk arasında Akdeniz anemisi olarak da bilinen talasemiye ilişkin bilgi verdi.

En çok Akdeniz Bölgesi'nde görülüyor: bu hastalığa dikkat

Ebeveynlerden kalıtsal olarak geçen Talasemi (Akdeniz anemisi), dünyanın birçok yerinde görülen bir kan hastalığı olarak biliniyor.

'Mutlu oksijen yetmezliği' akciğer esnekliğinden kaynaklanabilir

Amerika'da uzmanlar koronavirüs hastalarının bazılarında kandaki oksijen doygunluk seviyesinin kötü olmasına rağmen hastaların sağlıklı göründüğünü açıkladı. 'Mutlu oksijen yetmezliği' adı verilen bu durum tıp dünyasını da şaşırttı.

10 maddede Ramazanda yapılmaması gerekenler

1- SAHURA KALKMADAN ORUÇ TUTMAYIN

Su ve tuzla doğal dezenfektan virüsleri öldürüyor

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüse karşı korunmak için sabun ve suyla yapılan el temizliği önem taşıyor.

Koronavirüs yaşlıları mı gençleri mi daha çok etkiliyor?

Türkiye'de koronavirüs vakalarının yaşlılar arasında daha yaygın görüldüğünü belirten Medicana International İstanbul Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Uzun, virüsün semptomlarının gençlerde de ağır seyredebileceğine dikkat çekti.

Toplam 360 haber.