Teknoloji

Teknoloji Haberleri

Teknolojide Yaşanan Değişim, Konaklama Sektörün Etkiliyor

Teknoloji Sayesinde Konaklama Sektöründe Misafir Deneyimi Önümüzdeki On Yıl İçinde Baştan Aşağı Değişecek

Elazığ Belediyesi TEKNOFEST’te Yarışacak 15 Takıma Malzeme Desteği Sağlıyor

Elazığ Belediyesi, TEKNOFEST’e katılacak gençlere desteğini sürdürmeye devam ediyor.

Energon’un Uluslararası Pazardaki Yeni Yüzü: Asterion Battery

Motosiklet aküleri ve enerji depolama çözümleriyle dünyanın önde gelen üreticileri arasında yer alan Energon, lokomotif markası Delta Battery’yi uluslararası pazara “Asterion Battery” olarak taşıma kararı aldı.

Prof. Dr. Ekici; ‘Türkiye’de Paslanmaz Çelik Üretiminde Birincil Tesisler Yok!’

Prof. Dr. Hamdi Ekici, “Türk mühendisleri 3 yılda paradigma değiştirecek çalışmalar yapabiliyorsa, cevherden de üretim yaparız, sonraki işlemleri de yaparız.”

Keyless İleri Kimlik Doğrulama Çözümü ile Parolaları Hayatınızdan Çıkarın

ASEE Türkiye, Keyless İş birliği ile Türkiye’yi Parolasız Kimlik Doğrulama ile Tanıştırıyor

Asterion Battery, Motobike 2022’ye Enerji Verdi

Motosiklet aküleri üzerine uzmanlaşan ve yenilenebilir enerji sistemleri üreticisi Energon Turkey’in sahibi olduğu Asterion Battery, Motobike 2022 Fuarı’nda dikkatleri çeken katılımcılardan biri oldu.

Şirketiniz için Endüstri 4.0'ı Nasıl Avantaja Çevirebilirsiniz?

Çoğumuz Endüstri 4.0 terimine aşinayız. Ancak bunun pratikte ne anlama geldiğine, özellikle de endüstriyel tesislerde nasıl uygulanabileceğine dair yaygın çekinceler ve yanlış anlamalar mevcuttur. Bazı şirketler için bu konsepti iş sahalarına ve günlük operasyonlarına uyarlamak zor olabilir. Bir tesiste bulunan akıllı cihazların seviyesine bağlı olarak faydalar da farklılık gösterecektir.

CleverTap, Anand Venkatraman’ı Ana Operasyon Direktörü Olarak Atadı

CleverTap’e yeni Ana Operasyon Direktörü; “Dünyanın önde gelen kullanıcı elde tutma bulutu olan CleverTap, Anand Venkatraman’ın Ana Operasyon Direktörü olarak atandığını duyurdu.”

Elazığ'ın Patent Başvuru Sayısı Açıklandı

Türk Patent ve Marka Kurumu, Şubat Ayı'na ait Türkiye’nin marka başvuru sayısını açıkladı.

Soitron Siber Güvenlik, “2021 Skybox Security Partner Ödülü” kazandı!

Soitron Siber Güvenlik, iş güvenliği açısından kritik önem arz eden, ihlalleri önleyen ve büyük ölçekli siber güvenlik uygulamaları sunuyor. Marka, bu alanda prestijli “Up and Coming Partner of the Year” ödülüne layık görüldü.

Araştırmacı Lütfi Şahin Görünmezlik Sistemlerini Araştıracak

Görünmezlik sistemi de karmaşık bir elektroniksel sistemi kullanılarak yapılabilinir.

Teknofest’te Derece Alan Öğrencilere Teşekkür Plaketi

Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST’te "İnsanlık Yararına Teknoloji" alanında "Afet Yönetimi" kategorisinde geliştirdikleri Arama Kurtarma Robotu ile Türkiye birinciliği elde eden öğrencilere, Teknoloji Fakültesi Dekanlığı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Dijitallleşme Çocuklarda Alarm Veriyor

Yoğun dijital cihaz kullanımı çocukların göz sağlığını tehdit ediyor.

Küflenmeyi 2 haftaya kadar engelliyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle genç girişimciler Buse Berber Örçen ve Arda Örçen'in kurduğu Nanomik şirketi, tarım ve gıda ürünlerinin tarladan sofraya kadar kayıp vermeden gelmesini sağlayan ve raf ömrünü uzatan doğal koruyucular geliştirdi.

Kurumsal firmalar için taşınabilir bilgisayar üretildi

Türkiye'deki kurumsal firmalar için P serisinden P1440, P2540, P3540 ve P5440 olmak üzere 4 farklı notebook modeli getireceklerini duyuran bilgisayar üreticisi Asus, yazılı açıklama yaparak yeni serinin özellikleri hakkında bilgi verdi.

Vücut ısısını 5 metreden ölçebilen 'termal kalkan' geliştirdiler

Koronavirüs'e karşı elde edilen başarı, mart ayından itibaren hayata geçirilen kısıtlamaların da kademeli olarak kaldırılmasını sağladı. 'Yeni normal' olarak adlandırılan bu süreç hayatımıza birçok yenilik getirdi.

VERBİS'e kayıt süresi 30 Haziran'da bitiyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle insanlar uzun zamandır evlerinden çalışıyor. Kişiler bu süreçte internet üzerinden sosyalleşti, alışveriş yaptı ve dış dünyayla etkileşime girdi.

Karantina günlerinde oyunla gelen tehlikelere dikkat

Altınbaş Üniversitesi Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Programı Başkanı Barış Tuncer, “Ebeveynler bilgisayar, akıllı telefon gibi araçları elektronik çocuk bakıcısı olarak kullanıyor ve çocukların saatlerce oyun oynamasına izin veriyorlar. Bu oyunlar bireyi güçlü olması konusunda kışkırtıp başarı-kazanç duygusu veriyor. Çocuk ne kadar şiddet uygularsa o kadar başarılı oluyor” dedi.

Toplam 103 haber.