MERT: Hep Birlikte Malatya'mıza Hizmet Üreteceğiz

MASKİ Genel Müdürü Memet Mert Basın Mensuplarıyla bir araya geldi

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü görevine getirilen Memet Mert, Malatya’da görev yapan yazılı ve görsel basın mensuplarıyla Gündüzbey Kaptaj Tesislerinde sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Toplantıya; Gazeteciler Cemiyeti Malatya Şube Başkanı Vahap Güner, Gazeteciler Derneği Malatya Şube Başkanı Orhan Çekin, Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya Şube Başkanı Kemal Deniz, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Duran Özkan, Anadolu Basın Yayın Birliği Malatya Şube Başkanı Filiz Yavuzkurt, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkan Yardımcısı Hidayet Özpolat, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve şube müdürleri katıldı. 

MERT: SALGINLARI MASKİ’YE MAL ETMEK DOĞRU OLMAZ

Yapılan ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren MASKİ Genel Müdürü Memet Mert, Malatya’nın suyuna herkesin sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın talimatları doğrultusunda alt yapı ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığını belirten Mert, “Su yönetimi hayati bir konudur. MASKİ Genel Müdürlüğü görevine yeni başladım. Ekibimizle birlikte sahaya çıkarak, Malatya’mıza hizmet edeceğiz. İçme suyumuz ile ilgili gerçekten kötü bir algı var. Kim doktora gitse, hastalansa içme suyundan olduğu söyleniyor. 7, 8, ve 9.’cu aylar salgın ciddi bir şekilde artıyor. Niye sadece bu aylarda artıyor. Diğer aylarda farklı bir şey yapmıyoruz. Kaptaj aynı kaptaj, su aynı su. Depolar aynı depolar. Borular aynı borular. Malatya’nın sebzesi ve meyvesinin çıktığı zamanlarda mı salgın artıyor? Salgınları MASKİ’ye mal etmek doğru olmaz. Bu tamamen suya bağlanıyor. Bu algı Malatya’ya çok kötü bir şekilde sunuluyor. Burada halkımızın hizmetine sunduğumuz suyumuzun gözesi tamamen kapalı ve kaynak suyudur. Allah buraya öyle bir nimet vermiş ki, Türkiye’de buranın bir örneği yok. İçme suyumuz Malatya’nın en önemli değeri. Yani yaşam kaynağımız. Bu suyumuzu hep beraber doğru anlatmaz isek, hep beraber sahip çıkmazsak ne olacak hazır sular ciddi bir şekilde şehrimizde yaygınlaşacak. Suyumuzun ne kadar temiz olduğunu, sürecin ne kadar titizlikle yapıldığını hep beraber göreceğiz. Su kıtlığı olan ülkelerden bir tanesiyiz. Malatya olarak ta bu suyumuzu çok iyi kullanmalıyız. Merkezin hemen hemen tamamına bu kaynaktan su veriliyor. Alt yapıya büyük yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde yaklaşık 500 milyonluk yatırım yapılmış. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, parasal anlamda çok ciddi emekler harcıyor. Ben kendisinin para bulma girişimlerine şahidim. Sularımızı ölçülebilir hale getirmemiz lazım. Süreci doğru yönetmemiz gerekiyor. Kuraklığı öngörerek çok ciddi yatırımlar yapmamız lazım. Bizim suyumuzu anlatın. Eksikliklerimiz yanlışlarımız olabilir. Çok ciddi mücadele vereceğiz. Merkezde ve kırsalda oluşan arızalarımıza günlük gideceğiz. Ertesine güne bırakmayacağız. Arızalar günlük bitecek diye ekibime talimat verdim. Sahayı doğru yönetmeye çalışacağız. İçme suyumuzda günlük numuneler alıyoruz. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüzde bizden bağımsız şekilde numuneler alarak gerekli analizleri yapıyor ve denetliyor. Davetimize gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Malatya bizim, su bizim, hep birlikte memleketimizi yönetelim diyorum” dedi. 

Yaklaşık 2 saat süren basın toplantısının ardından basın mensupları Kaptaj’ı gezdi.   
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN