MÜSİAD Başkanı Gürkan'dan İhracat Değerlendirmesi

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ'ın ihracat rakamlarını değerlendirdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ’ın ihracat rakamlarındaki artışın devam ediyor olmasının sevindirici olduğunu belirterek, ihracat yapılan sektörlerin fazlalaştırılması gerektiğini söyledi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Türkiye ihracat raporunda, 2021 yılının ilk dört aylık döneminde 129 milyon 402 bin dolar ihracat yapan Elazığ'ın, 2022 yılının ilk dört aylık döneminde ise 138 milyon 213 bin dolar ihracat ile yükselişini devam ettirdiğini anımsatan Başkan Gürkan, yaşanan bu artışın sevindirici olduğunu vurguladı. 

Elazığ iş dünyasının 2021 yılında cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırarak 335 milyon 893 bin dolar ihracat yaptığının altını çizen Başkan Gürkan; "İlk dört aylık sürede 129 milyon 402 bin dolar ihracat yapmışız. 2022'nin ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.8 daha fazla ihracatımız olmuş. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da ülkemizin bu dönem ihracat rekoru kırdığı görülüyor. İhracatta yüksek bir potansiyele sahip olan Elazığ'ımızın ülke ihracatındaki yükselişine paralel büyümesi sevindirici. Elazığ'ımız 81 il içerisinde 36. sırada yer alıyor. 2022 yılının ilk 4 aylık döneminde ihraç ürünlerimizde ilk sırada madencilik ürünleri ve yapı malzemeleri var. Biz ihracat yapılan sektörlerin sayısının artmasını istiyoruz. Bu nasıl mümkün olabilir? Daha çok üreterek, daha çok çalışarak, daha fazla emek sarf ederek olur. Biz MÜSİAD olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. İnşallah şehrimiz kısa, orta ve uzun vadede belirlediğimiz hedeflere ulaşır ve ihracatta istediğimiz noktaya geliriz." şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN