Tohum Desteği Verilmeye Başlandı

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere kuru fasulye, nohut ve mercimek tohumu dağıtılmaya başlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ Bakanlığımız tarafından desteklenen ve il müdürlüğümüzce uygulanmakta olan ;"2021 Yılı Elazığ İli Baklagil Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında, % 75 hibeli ve sertifika belgeli olarak kuru fasulye, nohut ve mercimek tohumluğu projesinin toplam maliyeti; 1milyon 320 bin 700 liradır.  Tohumluğun 320 bin 700 lirası, çiftçilerimiz tarafından karşılanacak, geriye kalan kısım ise bakanlığımız tarafından karşılanacaktır.

Bu kapsamda, İlkbahar ekimi döneminde ilimiz merkez ve ilçelerimizde; 3 bin 124 dekar alan için 43bin 750 kg. nohut tohumluğu, 546 dekar alan için 6 bin 550 kg. Kuru fasulye tohumluğu, çiftçilerimize dağıtılmış ve tohumlar toprakla buluşturularak ekimi gerçekleştirilmiştir.

Sonbahar ekimi dönemi olan bu dönemde ise; ilimiz merkez, Kovancılar ve Palu ilçelerimizde; 3bin 393 dekar alan için 47 bin 500 kg. mercimek tohumluğu çiftçilerimize dağıtılmaya başlanılmıştır.

Böylece; ‘2021 Yılı Elazığ İli Baklagil Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında, toplam 7bin 63 dekar alan için 97 bin 800 kg. ekilen tohumluk karşılığında bütün çiftçilerimizin ürünlerinin bol ve bereketli olmasını temenni ederiz.”

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN