UMUT TACİRLERİ! - Cengiz Demirci

UMUT TACİRLERİ!


Ne olursan ol Umut Taciri olma!  Bu sosyal hayat içerisinde İnsanlar kendilerini düzeltmekten çok, başkalarını düzeltmeye çalışır,  kendi yanlışlarını doğruymuş gibi kabullenip başkalarının yanlışları -ki” olmasa bile - varmış gibi akıl verirler…  İşte bu  eş, dost, arkadaş ve hatta bazen akrabalar bile....


Hele bir düşmeye gör ilk  onlar arkandan vurur ilk akrabaların uzaklaşır yanından.
kardeşlik ilişkilerinin  zaten bittiği. Bu devirde.  Kime sorsan, 3 kardeşi varsa en az ikisi ile küskündür.  Akraba ziyaretleri bitmiştir.


İhtiyacın olduğunda Umut dağıtan Akraba eş dostlar sözleriyle  umut dağıtır,  sonra arkanızdan alay ederler.


Bu güvendiklerimiz bizim acılarımız üzerinden çıkar sağlama peşindedirler .
Kısa günün karı hesabı  herkes Akıl verir gibi davranıp,  yalakalık peşindedirler. Makam, mevki ve paran varsa güçlü ve haklı olursun. 


Her yerde  yalakalık ve çıkar ilişkisi doğruluk dürüstlük ararsan yok. Bu sahtekarlar rüzgara göre yön değiştirir, timsah gibi göz yaşı dökerler.  


Bu yüzdendir ki: Dostluklarımızı gözden geçirme zamanımız  gelmiştir. . Bir  yanağımıza tokat yerken  diğer yanağımızı  dönme dönemi bitmiştir.

Cenab-ı Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de, “Akrabalık bağlarını koparmaktan sakının. Şüphesiz Allah, üzerinizde bir gözetleyicidir.”8Nisa/1) buyurmuşken, yapılması gereken en önemli şey; gelenekçi dostlukların bittiğini , dostluk ilişkilerinin çağ atladığını bilmektir.

Gerçek dostlar yıldızlar gibidir. Her zaman göremesen de, orada olduklarını bilirsin.
Sağlıcakla kalın..

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
21Ara

Türk Kültürü ve Türkçe

24Kas
21Kas
03Ekm

Kış Kapıda Malatyam

19Tem

Körlük