Uyan Ey Musa, Firavun Uyandı... - Cengiz Demirci

Uyan Ey Musa, Firavun Uyandı...


 Myanmar ,Myanmar  neresi diyeceksiniz sadece Hindistan’da olduğunu bilmeniz bence kafi . yerinin ne önemi var ki ?
önemli olan  zulmü izleyip sessiz kalmamak .
Myanmar, Burma ya da Birmanya, Güneydoğu Asya'da, Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland
arasında yer alan Myanmar'da gelişkin bir Buda uygarlığı vardır. Terk edilmiş bir kent olan Pagan'da bu uygarlıktan izler görülür. Kentte 9-13. yüzyıllar arasında yapılmış binlerce Buda tapınağı bulunmaktadır tabiî ki burada bir Budist oluşumun altında yine İngiltere bulunmakta buna sizde benim gibi hiç şaşırmadınız değil mi ?
Bu yazımı yazmamda en önemli amacım  Myanmar’da  burmada kıyılan müslümanları sizlere hatırlatmak ,farkındalık oluşturmak   akil  , büyük insanların bu zulme  dik duruşunu sağlamak  gücümüz yetmese de var olduğumuzun bilinmesini hissettirmektir. 
Müslümanlar   neden bu kadar  sessiz ?
Myanmar’da  burmada  yapılan katliamların sorumlusu  kim.? Bence biziz bu katliamların sorumlusu biziz.
Ya  ,yeteri kadar İslam’ın kapsayıcılığını , merhametini  sevgisini anlatamadık , yada İslam’ı  bir ekol  bir tarz olarak yaşadık .  yaşantı haline  getiremedik. Farz yapamadık

günümüzde  Müslümanların  bananecilik,  bencillik tavırlarını  bırakmanın zamanı gelmedi mi acaba?
bilinmelidir ki  Müslüman isen  her türlü zorluk kapında  ,hem nefsinle  ,hem de şeytani topluluklarla mücadele etmek gerekecek  .
kocaman bir yüreğin olmalı , çevrene İslamın  hoş görü ve sevgisini dağıtmak için sığdırabildiğin kadar kocaman bir  yüreğin olmalı.
İnanmayan toplulukların
İnanan ,dinini yaşayan insanları  köprüden geçme münasebeti çerçevesinde  fişledikleri gibi Zulüm görürdü .Fakat neyazık ki  yılanın küçüğü büyüğü olmaz yılan yılanlığını  tabiatının gereği yaparak  gösterdiği gibi bizlerde yaradılışımızın inncımızın gereğini yapmak zorunda değilmiyiz. Dünyadaki müslüman liderlerden devletlerden neden bir yaptırım oluşmuyor ne bekliyorsunuz  gökten bir musa  gelecek müjdelendinizde bizim mi haberimiz yok  Umumi manada  bir tepki  niçin oluşmuyor.
kınamayla nereye kadar zulmü durduracaksınız.
Suriyede myanmar da ve  filistinde ki zulmü  gündeme getirmeyen Avrupa ABD  neden İsrail’in, Nazilerin Yahudi soykırımını, Ermenilerin 1915 olaylarını, gündeme getiriyor sözüm ona insancıl!  insan hakları çerçevesinde ermeni ve İsraillilerin haklarını arıyor da  canlı, canlı  oluşan  istenildiğinde bir günde durdurulacak bir Müslüman kıyımına  bu kadar  sessiz kalınıyor. Bu soruyu  sormak gerekmez mi ?
Kafir kördür durduğu yerde, sustuğu yerde insafından susmaz.  susuyorsa  “ ya çıkarı vardır yada" burada bana  ne zarar gelir en iyisi susayım “diyerek susar . herkese bağrımızı açar uzlaştırıcı birleştirici naralar atarken gerektiğinde de  Müslüman olarak kafir zulmüne karşı safımızı belli etmeliyiz .bu islamın  gereğidir .
küfür  gereğini yerine getiriyor. 
Küfür kendi tabiatının gereğini sergiler herkesi kendine benzetmeye çalışacak  amansızca yok etmeye çalışır eritir. 
Hz İbrahim gibi Allahım sana  güvendik sana dayandık  , Dönüş sanadır “ işaretiyle hareket etmeliyiz
Allahım bizi kafirlerle  fitneye  uğratma, onlardan gelecek  zulüm ve eziyetlere  karşı koru demeli bunu içtimai hayatımıza sirayet ettirmeliyiz.
Myanmar’da Müslüman katliamı  oluyor  yok mu bu katliamı durduracak  Musa .  bu bir imtihan değil mi, bir şeyler yapabilseydim derken  lüks sofralarımızda  Myanmar’a  dua ederek myanmar’ı kurtaramayız .
Nerede bir ateş varsa   o  bizim içimizde bir kor gibi yanmalı
Myanmar’da   Filistinde ,Gazze’de, ve ülkemizde şu son 2 yıldır oynanan avrupa ve Feto belasından  dolayı  yanan ateşleri  durduracak firavunlara  karşı gelecek  Musa nerede? .
Firavun kıtalar dolaşıyor. Uyan !Ey Musa neredesin.
Selam ve dua  ile…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
21Ara

Türk Kültürü ve Türkçe

24Kas
21Kas
03Ekm

Kış Kapıda Malatyam

19Tem

Körlük