Eğitim

Eğitim Haberleri

Eğitimci-Yazar Hayati İnanç Söyleşisine Elazığlılardan Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen Geleneksel Ramazan Etkinliklerinin konuğu Eğitimci-Yazar Hayati İnanç oldu.

ALES Başvuruları Başladı

2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) için başvurular başladı.

‘Bağımlılıkla Mücadele Evde Başlar’ Paneli

Özel Elazığ Bahar MTAL (Özel Elazığ Bahar Sağlık Meslek Lisesi) Yeşilay Kulübü öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk kapsamında “Toplum Hizmeti” ekseninde öğrenci arkadaşları ve özellikle ailelerin aydınlanması amaçlı “Bağımlılıkla Mücadele” amaçlı panel düzenleme girişimleri Özel Elazığ Bahar MTAL okul müdürlüğünde karşılık buldu.

Elazığ Özel Bahar MTAL Sosyal Etkinlikleri İle Dikkat Çekiyor

Elazığ Özel Bahar MTAL, (Özel Bahar Sağlık Meslek Lisesi) Sosyal Etkinlikler kapsamında “Toplum Hizmeti” başlığı altında öğrencilerinin talep ve organizasyonları ile okul yönetiminin koordinasyonunda Elazığspor Yönetici, Teknik direktör ve futbolcuları ile bir araya geldiler.

Öğrencilerin Sorunları Çözüme Kavuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e özel öğretim kurumları ile ilgili ilettikleri birçok sorunun yeni yönetmenlik ile çözüme kavuştuğunu ifade eden Kurs Der Başkanı Veli Aksu, üniversiteye hazırlık ve okula takviye kurslarında lise grubu öğrencilerinin sorunlarının çözüldüğünü söyledi.

Başvurular Bugün Başladı!

81 ilden öğrencilerin heyecanla beklediği YKS başvuruları bugün başladı.

4 Gün Okul 3 Gün Tatil Konusu Netleşti

Hem öğrencilerin hem de velilerin merakla beklediği tatil konusunda her şey netleşti. Avrupa sisteminde geçerli olan 4 gün okul 3 gün tatil konusundaki açıklama Bakan Yusuf Tekin'den geldi.

Okullarda ilk kez düzenlenecek: Kış şenliği

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Elazığ'a ulaşan talimata göre; bu yıl ilk kez sömestr tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli bir hafta geçirmeleri, sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmasının teşviki için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.

HUGO BOSS Tekstil Sanayi’nden Eğitime Destek Sürüyor

HUGO BOSS Çalışanları Eğitim ve Yardımlaşma Derneği 15. yılında öğrencileri desteklemeyi sürdürüyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında 137 öğrenciye burs sağlayan derneğin toplam bursiyer sayısı 2024 yılında 1518’e ulaşırken, verilen toplam burs miktarı ise 5 milyon TL’ye yaklaştı.

Merck’ten Geleceğin Hekimlerine Burs

Dünyanın en köklü bilim ve teknoloji şirketlerinden biri olan Merck, Türkiye’de topluma katkı sağlamaya devam ediyor. Merck Türkiye, 25’inci yılında 25 depremzede Tıp Fakültesi öğrencisine Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle burs sağladı. Oluşturulan ‘Merck 25. Yıl Burs Fonu’nun kapsamı Merck Aile Vakfı (Merck Family Foundation) ile birlikte genişletildi. Böylece 25 depremzede Tıp Fakültesi öğrencisine lisans eğitimleri boyunca burs sağlandı.

Mesleki Eğitime Yönlendirme ve Başarıyı Ödüllendirme Töreni

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası(MESS) Eğitim Vakfı tarafından depremden etkilenen 11 ildeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanlarında öğrenim gören ve 2022-2023 eğitim öğretim döneminde bölüm birincisi olan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Öğrencilerimizin Hedefleri, Türkiye Yüzyılına Güçlü ve Kalıcı Değerler Kazandıracak

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından yapılan organizasyonla İnönü Üniversitesi Kütüphanesinde sınavlara hazırlanan öğrencilere moral ziyaretinde bulundu.

7. Eğitim Şurası Düzenlendi

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Elazığ şubesi öncülüğünde, Fırat Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği katkı ve destekleri ile 7. Eğitim Şurası Düzenlendi

Elazığ’ın En İyi Liseleri Belli Oldu

Elazığ’da yaşayan öğrenciler ve onların velileri, gelecekleri için en iyi kararı vermek adına Elazığ’ın en iyi liseleri listesini merakla bekliyorlardı. İşte merakla beklenen o liste…

İLKE'den Eğitim Sistemi için Kapsamlı Politika Önerileri

İLKE Eğitim Politikaları Araştırma Merkezi (EPAM) eğitim camiasının, politika yapıcılarının ve paydaşlarının eğitim meselesini daha derinlikli ve nitelikli kavramasını ve geliştirmesini sağlamak amacıyla veriye dayalı politika önerileri dosyası hazırladı. “İLKE Politika Önerileri” dosyasının yeni yüzyılda hayata geçirilecek eğitim politikalarının niteliğini artırmaya yönelik teklifler içerdiği ifade edildi.

MEB’deki Değişim Süreci, Elazığ’a da Yansıdı

Daha önce Eğitim Müfettişleri Koordinatörü olarak görev yapan Vedat YILDIRIM, 28.09.2023 günü MEB'den gelen kararnameyle Elazığ Eğitim Müfettişleri Başkanlığına atandı.

Çocuklar Derse Sporla Başladı

Çatalçeşme ilkokulunda sportif etkinlik düzenlendi.

Anadolu Vakfı, Burs Programı İle Gençlere Destek Vermeye Devam Ediyor

Anadolu Vakfı’nın gençlere 40 yılı aşkın süredir eğitim desteği verdiği burs programının yeni dönemi için başvurular başlıyor.

Okullar Açılıyor

Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Yaz tatilinin ardından yaklaşık 20 milyon öğrenci için, yarın ilk ders zili çalacak. Tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı. Elazığ’da 549 okulda 137 bin öğrenci ve 10 bin öğretmenin ders başı yapacak…

Toplam 317 haber.