Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Gürkan, Expo 2028 Malatya’yı Bölgede Cazibe ve Çekim Merkezine Dönüştürecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Hollanda’nın Amsterdam şehrinde düzenlenen 74’üncü genel kurul sonrasında, EXPO 2028’in Malatya’da yapılacağını açıkladı.

Eaton, S&P Küresel Pazar Araştırması Raporu’nu yayınlandı!

Eaton araştırması, dijital dönüşüm ile enerji dönüşümü çalışmaları arasındaki açıklığı bularak, her iki alanda da ilerletme fırsatını vurguluyor.

Elazığ’da yeni kurulan Teknova OSB’de İlk Yatırım İçin Kazma Vuruluyor!

İlimizin ve bölgemizin gelişimi ve ekonomik refahı için büyük önem taşıyan Teknova OSB’de OSB’de ilk fabrika yatırımına başlıyor.

Asya Verimlilik Teşkilatı’nın 13. Genel Sekreteri Dr. Indra Pradana Singawinata oldu

Asya Verimlilik Teşkilatı (AVT), Dr. Indra Pradana Singawinata'nın 16 Eylül 2022 tarihinden itibaren AVT Genel Sekreteri rolünü üstlendiğini duyurdu.

Pancar Alım Fiyatı 2,5 Lira Olmalı

Malatya Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Yunus Kılınç, pancar alım kampanyasının başlamasına rağmen pancar alım fiyatının açıklanmadığını belirterek " Üreticiler olarak; ‘emeğini biz çekiyoruz, güneşin alnında kalan bizleriz" diyerek pancar alım fiyatının en az 2,5 lira olmasını istedi.

Başkan ARSLAN, Ağustos Ayi İhracat Rakamlarını Değerlendirdi.

Elazığ ihracatı ilk 8 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15.3 artış gösterdi…

Elazığ TSO’dan ‘Enerji Maliyetleri’ İle İlgili Açıklama

Elazığ TSO; Enerjiye yapılan zamlar işdünyası ve toplumun tümünü olumsuz yönde etkileyecektir…

VELUX Group’ta CEO pozisyonuna Lars Petersson getirildi

VELUX Group’ta emekliliğe ayrılma kararı alan David Briggs’ın koltuğuna yeni CEO olarak Lars Petersson atandı. Şu anda Hempel şirketinin Başkan ve CEO’su olan Lars Petersson, 1 Kasım 2022 itibarıyla VELUX şirketinde görevi devralacak. Bu tarihe kadar VELUX CFO’su Anders Götzsche vekil CEO rolünü üstlenecek.

Rus üreticiler CNR Food İstanbul 2022'de yer alacak

"Made in Russia" markası altında birleşen Rus şirketleri ürünlerini 31 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan Uluslararası Gıda, İçecek, Gıda İşleme, Depolama, Soğutma Sistemleri, Lojistik ve Mağaza Ekipmanları fuarı CNR Food İstanbul 2022’de sergileyecek.

Elazığ TSO GES Sorununu Mahkemeye Taşıdı…

Başkan Arslan, Elazığ TSO’nun bağlı bulunduğu kanun ve ilgili yönetmelikler gereğince üyelerinin her türlü sorun ve mağduriyetini önleyecek girişimleri etik kuralları ve kurumsal duruşla yerine getirdiklerini söyledi.

Elazığ TSO GES Sorununa Dikkat Çekti

Elazığ TSO’dan Lisanssız Elektrik Üretimi Yapan Firmaların Mağduriyetini Önleyecek Önemli Girişimler…

Finansmana Erişim İstişare Toplantısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde “Finansmana Erişim İstişare Toplantısı” gerçekleştirildi.

OSBÜK 20. Genel Kurulu Yapıldı…

Genel Kurula OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Zülfü Altıntaş’ta iştirak etti…

DEFY’ın İlk Borsa Arzı, Bybit Launchpad 2.0’da Yapılacak

Dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü kripto para borsası olan Bybit, Bybit Launchpad 2.0 platformunda DEFY’ın yerel platform tokeni ve hizmet tokeni olan DEFY’ı listeleyecek.

Kripto Alım-Satım Yarışmasına Rekor Sayıda Katılım Oldu.

Dünyanın En Büyük Kripto Alım-Satım Yarışması Olan WSOT, Ayı Piyasasına Rağmen Rekor Kırmayı Başardı

MÜSİAD Sameks Haziran Ayı Verileri Açıklandı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Twmmuz ayı SAMEKS verileri açıklandı. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Başkanı Tekin Gürkan Temmuz Ayı SAMEKS Verilerini değerlendirdi.

İş Dünyasının Krediye Erişme Sorunu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, iş dünyasının en büyük sorunlarının başında gelen krediye ulaşma probleminin ticaretin tüm ekosistemini bozduğunu belirterek, “Temmuz ayı başında yapmış olduğumuz anket çalışmamızda karşımıza çıkan bu önemli soruna TOBB Genel Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’da sosyal medya üzerinden dikkat çekmiştir” dedi…

Elazığ İş Dünyası Tarihi Bir Durgunluk İçinde

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 01/06 Temmuz 2022 tarihinde Oda üyelerine yönelik on-line yöntemle katılımın zorunlu olmadığı Ekonomi Durum Tespit Anketine 5174 katılım sağlandı.

Unico Sigorta’da yönetim değişikliği

Hisse devrine ilişkin süreçleri tamamlanan Unico Sigorta’da Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum oldu. Ayrıca Yönetim Kurulu Muharras Üyesi Ender Güzeler Unico Sigorta Genel Müdürlüğüne atandı.

Toplam 389 haber.