Ekonomi

Ekonomi Haberleri

GÜRKAN: ‘6. Bölge Teşviklerinin Uzatılması Sevindirici’

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında 6. Bölge desteklerinden faydalanma süresinin uzatılmasının sevindirici olduğunu belirtti.

Hayal Kırıklığı!...

Gıda ürünlerindeki, fahiş fiyat artışlarını engellemek için açılan, Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri’ndeki fiyatlar piyasanın önüne geçti. Gıda ürünlerine, daha uygun ulaşabileceklerini hayal eden vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı.

SARAÇ; Dünya Ekonomisi Küçülme Yaşadı

Elazığ Ekonomi Platformu Ahmet Saraç Başkanlığında Aylık Olağan Toplantısını Yaptı

Başkan Sadıkoğlu İhracat rakamlarımız sevindirici ancak artan maliyetler sanayicimizi zorluyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ihracat rakamlarını değerlendiren Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2020 yılında Malatya’dan toplam 301 milyon dolar ihracat yapıldığını anımsatarak, 2021 yılının ilk 10 ayında (Ocak-Ekim) Malatya’dan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artışla 325 milyon 148 bin dolar ihracat yapılarak 10 ayda geçen yılın tüm ihracat rakamının üzerine çıkıldığını söyledi.

Başkan Solmaz Artan Gübre Fiyatları Çiftçilerimizi Düşündürüyor

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz Artan Gübre Fiyatları yüzünden Çiftçilerin ve Üreticilerin zor durumda kaldığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Toprak Mahsulleri Ofisi Aracılığıyla Ucuz Gübre desteği verilmesini istedi.

Genç Girişimciden Organik, Tavuk ve Bıldırcın Yumurtası Üretimi

Malatya’da toptan ve perakende olarak tavuk yumurtası ve bıldırcın yumurtası üretimi yapan genç girişimci Turan Akbulut, bıldırcın yumurtasının diğer yumurtalara oranla daha yüksek proteine sahip olduğunu ifade ederek, üretimi Okul Ve Özel Sektör İşbirliği Kapsamında yaptıklarını söyledi.

Malatya TSO, YÖREX’te Malatya’nın yöresel ürünlerini tanıtıyor

Malatya’nın yöresel ürünler bakımından ülkemizdeki en zengin illerin başında geldiğini belirten Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yöresel ürünlerimizin coğrafi tescil almaları ilimiz ekonomisinin gelişmesine, istihdamın artmasına ve markalaşmaya ciddi katkılar sağlıyor” dedi.

Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma Yarışması Finali İlimizde Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde erkek ve kadın din görevlileri arasında 2021 yılında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri münasebetiyle düzenlenen “17.Erkek Din Görevlileri Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma” yarışması finali ilimizde yapıldı.

Sadıkoğlu İstihdam desteklerinde ortalama işçi sayısı şartı aranmamalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, istihdam desteklerinde ortalama işçi sayısına ilave şartının aranmaması ve işletmelerin 1 Temmuz itibariyle işe aldıkları tüm çalışanlar için destekten faydalanılmasını talep ettiklerini söyledi.

Mobilyacılar Ham Madde Sıkıntısı Yaşıyor

Elazığ Mobilyacılar Derneği (EMOSDER) Başkanı Muhammet Fethi DİLEK, kurda ki artışın mobilya sektörünün ham madde tedariğinde zorluklara neden olduğunu ,bu durumun da üretimde ciddi sıkıntılara yol açtığını söyledi.

Esnaf, yasa dışı tütün ticaretine dur denilmesini bekliyor

Türkiye’de yasa dışı tütün ürünlerinin pazar payı yüzde 20 civarında seyrederken, devletin yıllık vergi kaybı da 15 milyar lirayı aştı.

Elazığ TSO Hizmet İstatistiklerini Paylaştı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası(Elazığ TSO) yılın ilk 4 ayına ilişkin hizmet istatistikleri açıkladı. 2020 yılının aynı dönemine göre başta yeni kayıtlar olmak üzere birçok alanda kapasitenin arttığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, “İçinden geçtiğimiz zor günlere ve kapanmalara rağmen hedef odaklı hizmet üreten odamız üyelerine ve ilimize değer üretmenin yoğun gayretini göstermektedir” dedi…

Prof. Dr. Açık: “Fabrikamız Endüstri 4.0’a Çok Uygun “Bir Fabrika”

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Dünya Gazetesi ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği işbirliği ile düzenlenen “Sanayide Maden Panelleri-1” Çimento Sektörü toplantısına katılarak sektörün mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri ile dijital dönüşüm ve yeşil mutabakat konularında değerlendirmelerde bulundu.

Sulama Projeleri Acil Hayata Geçirilmeli

"Doğu-Güneydoğu Anadolu Bölge İstişare Toplantısı, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bölgede yer alan Oda ve Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarının katılımı ile video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.

Talepler Dikkate Alınmalı

Yarın başlayacak olan Kapanma sürecinde Küçük esnafın yanı sıra iş dünyasının da talepleri var.

İş dünyasına sağlanan destekler madde madde açıklandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge toplantısında COVİD-19 sürecinde TOBB’nin yaptığı girişimler ve çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Arslan’dan Kredi Desteği Talebi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası(Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan kapanma sürecinde iş dünyasına kredi desteği verilmesini istedi.

Başkan Arslan’dan Umut Verici Açıklama

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı Ocak ayında yaşanan Elazığ merkezli büyük deprem felaketi ve ardından tüm dünyayı ve ülkemizi saran Covid-19 sürecine rağmen Elazığ’ın kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını ve 2020 yılı tablosunu geride bırakarak birçok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını söyledi

Başkan Ali Evren Esnafa Sicil Affı Bekliyoruz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, sicil affı Basın Açıklaması.

Toplam 387 haber.