Domates de ki mucizeler ve yerli mal - Numan Aladağ

Domates de ki mucizeler ve yerli mal


Değerli Okuyucular
Feyzullah Değerli hocanın (Vaiz) okuduğu hadis-i şerif: ''Bilgiyi yazın da kaybetmeyin'' Ayrıca Feyzullah hoca, "Dua, daha çok, ruhun iç aleme doğru gerilimine benzemektedir.Genellikle dua, bir şikayetten, bir ıstırap çığlığından, yardım dilemektir. Duayı, ruhun Cenab-ı Allah'a yükselişi şeklinde tarif etmek mümkündür. " 
Ayrıca feyzullah hoca diyor ki: "Cenab-ı Allah'a inanan inançlı insanlar, hastalıklara karşı daha sabırlı oluyorlar ve şifaya kısa zamanda kavuşuyorlar." ifadesi, inançlı ve Müslüman olan herkesin bu seslenişten ders almalıdır.
REÇETE: 
Hindistan-Rajasthan da ikamet eden, Hindistan'nın yerli Türklerinden, ziraat mühendisi Kerimhan Tugrul Bahadur dan, kalp damar tıkanıklığı tedavisi için tavsiyeler:
Vücutta bir kanama ve yaralanma olduğu zaman, pıhtılaşmayı oluşturarak kanamayı durduran ''Platelet'' Trombosit  maddesi çok yoğun olduğu zaman damar tıkanıklığı ve daralmasına sebep oluyor. 4 adet Taze tarla domatesi veya günde 3 su bardağı domates suyu içiniz. Domates sezonunda (Sera domatesi olmayan) günde 400-800 gram arası domates tüketebilir.
Şifası: Modern tıp araştırmaları gösteriyor ki, domates aşırı kan yoğunluğunu azaltarak kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır.  Bu reçeteyi domates sezonu boyunca yapıp sezon bittikten sonra doktorunuza başvurup, etkisini (Şifasını) görebilirsiniz. 
Yıl kasım 1975 Yılı Ankara: Ankara-kızılay-Selanik caddesinde Adalet Partisi genel merkezinin 4'cü katında, Tokat Milletvekili (Din görevlisi-vaiz) Feyzullah Değerli hoca'ya nezaket ziyaretine gittim. Hocanın makamında çay içiyorduk, hoca'nın sekreteri elinde iki teneke büyüklüğünde bir koli ile içeri girdi, hoca o nedir kızım diye sordu, sekreter Mustafa Vasfi Bey geldi o getirdi efendim. Hoca hemen hızlı bir şekilde fırlayarak sekreterlikte oturan Mustafa Vasfi amcayı kolunda tutarak makamına getirdi. Hoca, hemşehrim, yine ne getirdin diye sordu. Muftafa Vasfi amaca dedi yeni mahsul domates suyu hocam. Hoca, yahu hemşehrim sen hiç mi eli boş gelmeyeceksin diye sitem etti, Mustafa vasfi amca, Hocam, bir din görevlisi olarak sen bari bunu söyleme diye sitem etti.  Mustafa Vasfi amca, "Ziyaretine gittiğin kişi ne kadar zengin olursa olsun ve hangi makam da olusa olsun eli boş gidilmez ve ziyaretine giden misafirin eline mutlaka  bakar." Bu adet, Tarihi Türk geleneklerinin vazgeçilmezlerin vazgeçilmezleridir. Çünkü Türkler, dünyanın en cömert insanlarıdır dedi.
Orta Anadolu da, Türk tarımında, reel tarım ve tarıma dayalı sanayide, ilklere imza atan ve 1964 yılında Türkiye de ilk defa pastörize domates suyu üreten ziraatçi Mustafa Vasfi amca, domates ve suyunun faydaları hakkında sohbet ederken, Feyzullah Değerli Hoca, kendisine gelen 1976 yılı ajandasını bana vererek Nooman (Numan), Mustafa Vasfi hemşehri'min dediklerini tek tek yaz dedi. 
 Mustafa Vasfi amca'dan Domatesin şifa tarifleri:
1- Eşit miktarda domates suyu ve yoğurt kokteyli çok lezzetlitlidir. Bu kokteyli yaz mevsiminde kullanmayı alışkanlık haline getirin ki, sağlıklı bir yaşamınız olsun diye tavsiye etti. 
2- Kırmızı iken koparılan domates asit, kendi kalsiyumu ile birleşiktir. Böbrek taşından korkanlar 80-120 gram yoğurt veya 20-30 gram peynir ile yiyerek asidin kana geçmesi önlenir.
3- Domates, iyi sindirim, bağırsak kokuşması, kabızlık, kan yapışkanlık ve asitliliği, eklem yangısı, gut ve zayıflamada etkilidir.
4- 30 Gün sure ile, bir su bardağı Domates suyuna yüzde 20 kereviz'in kök veya yaprak suyunu sıkıp ilave edip, günde üç su bardağı için. 
Şifası: Bu reçete, insana enerji ve kuvvet verir. Kış hastalıklarından korur.
5- 70 Gram domates suyu, iki gram farma (Bitkisel) gliserin, 30 gram votka ile karıştırıp yüze sürülürse ergenlik sivilceleri çıkmaz.
6- Diş eti iltihabını önler.
7- Ceviz büyüklüğündeki domatesi ortadan ikiye bölüp nasıra bağlanırsa, nasır kolayca sökülür. Nasır sökülünceye kadar devam edilir.
8- Bağırsak iltihapları için çok etkilidir.
9- 50 gram domates suyu, 4 gram farma (Bitkisel) gliserin karıştırıp, traş olduktan sonra yüze sürüp, 20 dakika bekleyip yüzünüzü yıkadıktan sonra, kış aylarında soğuğa karşı cildinizi korur. Aynı reçeteyi bayanlar ve genç kızlarımız da rahatlıkla yapabilirler.
10- Devamlı domates ve domates suyu tüketenler, kansere karşı korunmuş olurlar.
11- Üzüm bağlarının etrafına ve içine tenekelerede domates dikilirse, üzüm salkımlarını arıların hücumundan korur. 
12- Domates damarları yumuşatır.
13- Domates yapraklarında ve gövdesinde "Solanin" denilen zehirli alkoloid içerdiği  için, sinek ve böcekleri uzaklaştırır. Sebze ve meyve bahçelerinde kimyasal ilaç yerine domates yapraklarını ezip ve özellikle dalında ki, meyvelerin üzerine püskürttüğünüz zaman, meyvelerin böceklerden zarar görmesini ve dökülmesini önlemiş olursunuz. 
14- Özellikle akarsu kenarlarında ikamet edenler, yatak odalarına bir-iki demet kurutulmuş domates yaprağı koyunuz. Bu uygulamayı, okulda iken İtalyan muallimlerimizin (Öğretmen)  yaptığını gördüm ve dikkatimi çok çekti. Evin her tarafını kimyasal ilaç ile ilaçlamaksa, böyle pratik ve sağlıklı tarif daha faydalı olur. Ayrıca domates yaprağı böcek ve arı ısırmalarına da çok faydalıdır. Bir yerinizi herhangi bir böcek ısırdığı zaman, hemen domates ekilmiş bahçeye koşup domates yaprağını koparıp ve ısırılan yeri domates yaprağı ile ovuşturun. Maydanoz da aynı etkiyi gösterdiğini unutmayın. 
15- Domates, vücutta toplanan zehirlerin dışarıya atılmasını sağlar.
Ey "Lafla Millilik olmaz" diyen TBMM Başkanı mühendis Binali Bey!
Türk milleti'nin ruhunda, kültüründe ve geleneklerinde çalışmak ve üretmek vardır. O zaman, Türk çiftçisi ve sanayicisi destek istediği noktalardan uzak durmamalıdır. "Lafla Millilik olmaz" diyenlerin, halen bu milli seslenişi geçerli ise ozaman, Türk çiftçisi-sanayicisinin, daha güçlü olmasını ve Türk Milletinin sağlıklı beslenmesine önem vermeliyiz. 
Bir mühendis olarak bu Milli seslenişi söyleyen TBMM başkanı Mühendis Binali Yıldırım, acilen Türk Çifçisine-sanayicisi'ne sahip çıkmalıdır. Özellikle tarımda modernleşme konusunda 2019 yılı sezonunda uygulanabilir kanunların çıkması gerekiyor. Türk tarımının moderleşmesini isteyenlerin, lafla değil, icraatla olur ilkeleri halen geçerli midir?  Mühendis Binali'nin, bu Milli seslenişinin geçerli olduğuna inanıyorum.
Ayrıca Mühendis Binali, Türk çiftçisi-sanayicisi'nin, sorunlarını yakinen bilen birisidir. "Lafla Millilik olmaz" sözlerini, TBMM başkanı olarak,  o zaman hemen gerekli kanunların çıkmasına önderlik etmelisin. Eğer Milli seslenişleri geçerli değilse, o zaman kimse ilgilenmez.
Binali Bey, teori ile pratik, %5 artı ve %5 eksi ile denk olmalıdır. Yani yalnız lafla, "Gün dostunu düşmanını tanıma günüdür" ve "Lafla Mlillilik olmaz" Milli seslenişlerini,  Türk asıllı, bir Türk Milliyetçisi olarak söylediysen o zaman, tasarrufunda olan sorumlulukları harekete geçirmelisin. 
Mühendis Binali Beye bir hatırlatma: 
Türkiye'nin sanayi ötesi toplum bir ülke olması ve gerçek demokrasinin mevcudiyetinden bahsedebilmemiz için, ilk önce iktisadi demokrasinin kurulması gerekir. 
Mühendis Binali Bey, bir mühendis olarak acilen, bir kamu kuruluşu olan Torku'nun ve Milli sermayenin, doğal dondurma üretmesi için, dondurma sektörüne girmesine yardımcı olunuz. Torku, süttozu gibi domates unu üretim işine girmelidir. Türkiye de domates unu üreten sektör yok Bu uygulama ile domates üretimi ve domates ürünlerine ilgi çoğalacaktır. 
Domates unu, ekmek üretimide ve bir çok gıda üretiminde aktif madde olarak kulanılır. Bu da Türk Milletinin, sağlıklı olmasını sağlar ve hastahanelere yığılmayı ve kimyasal ilaç kullanmayı asgariye indirir. Ve en önemli tarafı da, iş gücü kaybının önlenmiş olmasıdır.
Dondurma ve hazır içeceklere, Türk Milletinin teminatı olan genç nesillerin fanatikçe ilgi göstermesi dikkat çekicidir! 
O zaman acilen önce bir mühendis, sonra TBMM Başkanı olarak dondurma üretimine el atmanız gerekiyor. Dondurma da kullanılan malzemeler (İçindekiler)'in, sigara da ki uyarılar gibi en az 14 karekterinde yazılması gerekiyor. Tüketici, ne yediğini-içtiğini bilmelidir. 
Ayrıca okullarda öğrencilere yerli malı tüketim kültürü eğitiminin verilmesi gerekmiyor mu? Bu konuda yeni Milli eğitim Bakanına büyük görevler düşüyor: Milli eğitim Bakanı, geçmişte yerli malı haftası düzenlenirdi. Acilen yerli malı haftası dünlenmesini okullarda başlatma talimatını vermelidir.
Eğer ki, TBMM Başkanı Mühendis Binali Yıldırım'ın, "Lafla Millilik olmaz" Milli seslenişi halen geçerliyse yapılır, eğer geçerli değilse ve gündem gereği Binali Bey o Milli seslenişi söylediyse yerli malı haftasını kutlamalrı dikkate alınmaz ve yapılmaz. 
İnşallah bu konuda mühendis Binali bey, gerekeni yapar ve bizi mahçup eder. Biz de kendisi gibi Türk Milliyetçileri olarak, Binali Beye teşekkür ederiz.
Gıda ve içecek, özellikle eğitim görenler için stratejik önem taşımaktadır. Sağlıklı beslenme demek, Türk Milletinin geleceğini teminat altına almak demektir. 
Özellikle Ermeni soykırımına destek veren ülkelerin, Türkiye de faaliyet gösteren ve genellikle temel gıda ve içecek sektörüne özen gösterilmeyerek, ekonomik yaptırım uygulamak, geleceğimizi ve sağlığımızı teminat altına almak olacaktır. 
ÖNEMLİ HATIRLATMA: 
Türk Milleti olarak, özellikle tükettiğimiz içecek ve temel gıda markasının (Firma)  sahibi kimdir diye İnternette araştırarak her türlü bilgi karşınıza çıkacaktır. Onun içindir ki, tükettiğimiz temel gıda ve içecek sektörlerinin Milli sermaye olmasına çok ama çok dikkatli olmalıyız. Firma sahibi kimdir, hangi ülkenindir araştırmasını adet haline getirmeliyiz ki, geleceğimizi teminat altına alalım.
NOT: Bu hatırlatmalar: Milli bir görev ve bilgi amaçlıdır. 
Ayrıca Türkiye de faaliyet gösteren Ermeni soykırımına destek veren ülkelerin firmaları, Ermeni soykırımına destek veren ülkeleri, naalet ve nefretle, tarih de yeri olmayan bir şeyi desteklemelerini kınadıkları zaman, o firmalara ekonomik yaptırım yerine ilgi göstermeliyiz.
Ziraatçı Mustafa Vasfi amcanın, reçetelerine ilaveten, Numan Aladağ'ın, Rajasthan Tarım üniversitesi okul notlarını da ilave edelim:
1- Domates, özellikle akciğer, mide ve prostat kanserleri olmak üzere kanser riskini azaltmada etkili olan büyük miktarda antioksidan likopen içerir. 
2- A vitamini içerdiği için, gece körlüğünü ve makula dejenerasyonunu engellemenin yanı sıra görme yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı olur. 
3- Domates çeşitli hastalıklarla mücadele etmenin yanı sıra sağlığınızı iyi durumda tutan besin ve antioksidanlarla doludur.
4-  Yaşlanma işaretlerini önlemek domates ve ürünleri, cildin oksijeni emmesini ve yaşlanma belirtilerini önlemesini sağlar. Cildin daha genç sağlıklı görünmesini sağlayan muhteşem bir doğal cilt bakımı sağlar.
5- Saç dökülmesini önleyin.  Domates, saç dökülmesi için mükemmel doğal bir tedavidir. Domates püresi ile saç derisine uygulayın, saç dökülmesini önleyin. Bir domatesi püre haline getirip fraksiyon yaparak, saçınıza uygulayın. 20 Dakika bekletip durulayın. Haftada 3 kez tekrarlayın.
6- Domates, kepek ile savaşan ve kafa derisinin uygun doku gelişimi için kalojen sağlayan yüksek miktarda C vitamini içerir. 
7- Yumurta büyüklüğünde 3 adet domates ve iki çorba kaşığı taze sıkılmış Limon suyu ile macun yapın, yavaşça kafa derisine uygulayın. Saç derisini tırnaklarla çizmeyin. Saç derisine uyguladığınız kremi 30 dakika bekletin. Saçınızı yıkayın.
8- Saç parlaklığı için, 3 adet orta boy domatesin suyunu sıkın. Saçınıza ve saç derisine püskürtüp bir saat sonra yıkayın.
9- Domates, ölü deri hücrelerini çıkarmanıza yardımcı olabilir. Yumurta büyüklüğünde 3 domatesi, robotta püre haline getirip üzerine bir tatlı kaşığı şeker ekleyin. Yüzünüze dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Ayrıca bir domatesi yarıya bölüp üzerine şeker serperek cildinizi ölü hücreleriyle yıkamak, temiz ve taze görünümlü bir cilt elde etmek için hafifçe fırçalayın.
10- Pürüzsüz cilt:  Yarım çay bardağı domates suyuna bir yemek kaşığı bal bal katıp yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra yıkayın.
11- Güneş ışığını önleyin:  Bir tatlı kaşığı yoğurt, iki tatlı kaşığı taze domates püresi ile karıştırın. Bunu yüz, boyun, el ve ayaklara uygulayın. Domates cildi yumuşatırken yoğurt, cildin yumuşak ve esnek olmasını sağlayan bir protein takviyesi sağlar. 
12- Doğal beyazlatma maddesi: Domates, doğal bir ağartma maddesi olarak kabul edilir ve cilt tonunu aydınlatırken çok faydalıdır. 
Malzeme: 2 çay kaşığı yulaf ezmesi, 2 çay kaşığı yoğurt ve 3 tatlı kaşığı domates püresi ile beraber hazırlayın.
Uygulama: Yüz ve boyun üzerine uygulayın 25 dakika bekletin. Yulaf ezmesi cildi nazikçe temizler, yoğurt ve domates de lekeleri temizlemeye yardımcı olur. Bu reçete, cildi iyileştirir. 
NOT: Tüm reçetelerin etkinliği, insanların tabiatına göre değişebilir. Bu konuda bilginiz olsun.
UYARI! 
Domates'i kullanmadan önce, doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak tüketmeniz daha faydalı olur. 
Böbrekleri hassas olanların, böbrek-kum düşürenler ve romatizmalıların, günde iki yumurta büyüklüğünden fazla yemeleri tavsiye edilmez.
Kanser başlangıcında domates yemeyiniz. Egzaması ve mantar rahatsızlığı olanlar da domates yememelidir.
Cümle Vatan Şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal  ATATÜRK'ü, nesli tükenmiş müslümanları ve merhum Feyzullah Değerli hoca'yı (Vaiz), Mustafa Vasfi amcayı Rahmetle, Gazileri minnetle, Anar, hasta-yaralılara acil şifalar dileriz.
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!