GÖZLE GÖRÜLMEYEN DÜŞMANLARIMIZ - Numan Aladağ

GÖZLE GÖRÜLMEYEN DÜŞMANLARIMIZ


Düşman bilinmedikten sonra zafere erişilemez.

 

Mikroplardan arınmak için, başta cilt ve çamaşır temizliği için kullandığımız temizlik ürünleri, hangi hammadde kullanılarak üretilmiştir etiketini iyice okuyup inceledikten sonra kullanmanız daha faydalı olacaktır. Temizlik ve içecek sektöründe ki, ürünleri tercih edebilmek için, Mühendis Başbakan Binali Yıldırım'ın, ''Gün Dostunu Düşümanını Tanıma Günüdür.'' Milli seslenişini esas alarak  ve ayrıca ekonomik milliyetçilik ilkelerini uygulayarak %100 yerli sermaye tarafından üretilen doğal ürünleri, tercih etmemiz Vatan sevgisini ruhumuzda taşıdığımızın belgesidir. 

 

Yabancı sermaye'nin, başta içecek olmak üzere temel gıda ve kimyasal temizlik sektörünü ele geçirerek tekelleşmeye gittiğinin bilincindemiyiz? 

 

Türk Milleti, her türlü mikroplardan arınabilmesi için, kullandığı ürünlerin ana sermayedarı kimdir ve veliniymeti olan Türk Milletinin bölünmez bütünlüğüne saygısı var mı? Özellikle Ermeni soykırımına destek veren ülkelerin, Türkiye de ki ticari kuruluşları, Ermeni soykırım zulmüne destek veren ülkeleri kınamadıkları zaman, o ülkelerin Türkiye de ki, ticari kuruluşlarına ilgi göstermememiz gerekir. Devir ekonomik milliyetçilik devridir.

 

Değerli okuyucularımız

Riyakar ve içimizde ki gizli mikrop FETÖ terör örgütüne de zamanında dikkat edilmedi ve 15 Temmuz da ki şaeytanca düşüncelerini gördük. Onun içindir ki, kimyasal temizlik ürünlerine ve içecek sektörüne çok dikkat etmemiz gerekir!

 

Mikrop, mikro organizma denen küçük varlıklardır. Gözle görünmezler. Ancak mikroskop denen optik-mercekli cihazlalra görülürler. Bir kısım mikroplar mikroskopla dahi görülmezler, seçilmezler. Süzgeçlerden geçerler, bunlara virüs denir.

 

Mikroplar tek hücrelidirler. Üreyip çoğalırlar. Erkeklik ve dişilikleri yoktur. Vücutlardan toksin denilen zehir çıkarırlar. Mikropların bir kısmı protein (hastalık yapıcıdır), bir kısmı saprofit zararsız ölü maddelerle geçinen mikroplardır. Her mikrop kendine mahsus bir hastalığa sebep olur. Sağlığımız için tehlikeli bir varlık olan mikropların binlercesi birden vücuda girerek, hastalıkları oluşturur. Bu mikroplar vucuda ağız, burun, göz, kulak, üretim organlarının deliklerinden, hatta deriden bile girerler. Kana karışmaları daha zorsa da, derin yaralanmalarda rahatça kana karışabilirler. 

 

Vücuda giren mikroplar, ya bulundukları yerde kalarak hastalık yapar, ya da çoğalarak vücuda yayılırlar. Bu çoğalma ve yayılma için aradan geçen zamana ''kuluçka devresi''denir. İnsan tabiatına göre ortalama 8-12 gün arası kadar sürer. Mikrobun çeşidine göre yol açtığı hastalıklarda ateş, tirteme, kırıklık, sürgün gibiçeşitli sebeplerle hastalık kendisini belli eder. Doktorlar genellikle bu belirtilere bakarak hastalık teşhis ederler. Mikroplar yüz derece üstünde kaynatmak veya kuru hararette tutmakla ölürler. Sıfır derecenin altında üremeleri durur. Sularda uzun zaman yaşarlar. Sevdikleri maddeler içinde (vasatta) çabuk çoğalırlar.

 

Mikroplar, insan ve hayvanların balgam, sümük, pislik ve leşleri ile çevreye yayılırlar. Bulaşıcı hastalıklara tutulanların eller, kaşık, çatal ve eşyaları mikropludur.  Bu gibi hastaların iyileşinceye kadar havlu, yemek kabları ve diğer eşyaları ayırmalıdır. Bulaşıcı salgın hastalıklar, başta su olmak üzere çevre temizliğine ve çamaşır yıkanmasına önem verilmemesinden kaynaklanır. Bazı mikroplar ise bir kısım hayvanların vücudunda ürer, çoğalır ve onlardan insanlara geçer. Sağlam dayanıklı vücudda mikroplarkolayca üreyemezler. Böylece hastalık daha kısa zamanda şifaya kavuşur. Sentetik ve hazır gıdalarla beslenenlerin vücudlarda daha çabuk ürerler. Hastalığın şiddeti artar. Sğlıklı olmak için, temizlikle temizliğe riayet etmemiz bizleri pek çok görülmez tehlikelerden korur, kurtarır. 

 

UYARI! El ve cilt temizliğinde, sıvı sabun ve şampuanlara dikkat edilmelidir! Temizlik ürünlerindeki etiketlerde, %100  bitkisel yağ kullanılarak üretilmiştir, diye dikkat edilmelidir! Sıvı sabunların yan etkilerini önlemek için, hoşunuza giden bir esansiyel yağ kullanmanız daha sağlıklı olur.

 

Hz. Muhammed (s.a.v.) hadis-i şeriflerinde, ''Zira vücut varsa, her şey vardır. Dünya ahiretimizin temini ancak vücud ile kabildir.'' buyuruyor. 

 

Değerli okuyucular, mikroplardan arınmak için, doğal sıvı çamaşır deterjanı, yumuşatıcı ve beyazlatıcı formülünü sizlerle paylaşacağım: 

REÇETE: 

Malzeme:

1- Beş (5) litre su

2- 200 gramlık bir kalıp zeytinyağlı sabun rendesi,  veya (beş (5) su bardağı Arap sabunu da olur.)

3- İki buçuk su bardağı boraks

4- Beş (5) subardağı çamaşır sodası

5- 20 Damla Limon esansiyel yağı veya hoşunuza giden başka esansiyel yağlar da kullanabilirsiniz. 

 

HAZIRLANIŞI:

5 Llitre suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynamakta olan suya rende veya mutfak robotunda toz haline getirdiğiniz sabunu ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Sabun eridikten sonra çamaşır sodası ve boraks ilave edip iyice karıştırın. Sıvı deterjanınız kullanıma hazırdır. Deterjanı hava almayacak cam kavanozlarda ağzı sıkıca kapatılmış olarak muhafaza ediniz.

NOT: Deterjanınız katılaşabilir. Katılaişmayı engellemek için biraz su ilave ederek katılaşma sorununu çözebilirsiniz.

 

DOĞAL ÇAMAŞIR YUMUŞATICI REÇETESİ:

Malzeme: 

1-  Beş (5 litre beyaz sirke

2-  Otuz (30) damla esansiyel lavanta yağı

 

Hazırlanışı:

Beş litrelik bir su bidonuna beyaz sirkeyi boşaltın; üzerine esansiyel lavanta yağını ekleyin. Kullanmadan önce iyice çalkalayın. Çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne bir fincan koyup makinanızı çalıştırın.

 

ÇAMAŞIR BEYAZLATICI REÇETESİ:

Beyaz çamaşırlarınızın beyazlığını koruyabilmesi ve daima beyaz olmasını istiyorsanız, çamaşır makinasının deterjan gözüne yarım limon suyu sıkınız. Limon sayesinde çamaşırlarınız limon kokacaktır. Doğal bir beyazlatıcıdır. 

NOT: Limon suyunu pamuktan süzünüz. Direk olarak kullanmayınız. Limon tortusun makineye girmemesine dikkat edilmelidir.

 

Reçeteler, destek amaçlıdır. Doktorunuzun ve ilgili uzmanların görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur. 

 

Cümle Vatan şehitlerini, T. C.'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

Kaynakça:

Prof Dr. Kimya Yük. Müh. Abdullah Çoban

Ekolojik temizliğin kitabı 2016 (Erkan Şamcı)

 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!