GÜZELLİĞİNİZ VE SAĞLIĞINIZ İÇİN ÇİLEK SAFASI - Numan Aladağ

GÜZELLİĞİNİZ VE SAĞLIĞINIZ İÇİN ÇİLEK SAFASI


Değerli Okuyucularım

 

 

Hindistan-Keşmir bölgesinde, çilek sezonunda çilek kürü yapılarak, çileğin mucize faydalarını sizlerle paylaşacağız:


Rajasthan'dan kireçlenme Reçetesi:

Malzeme: 40 Gram çilek kökü, 40 Gram taze Zencefil. 

Hazırlanışı: Çilek kökü ve taze Zencefil iyice yıkanıp küçük parçalara bölünerek, kaynamakta olan bir litre suya atılıp, kısık atrşte 20 dakika kaynatıp 30 dakika demlendirip süzdükten sonra cam kavanoza koyu ağzını kapatarak buzdolabında muhafaza edilir. Hazırladığınız bir litre bir günde bitirilecektir. Yemeklerden 30 dakika önce, akşam yatarken ve saat 16,00 da bir su bardağı içilir. 

Şifası: Bu uygulamaya 12 gün devam edip 5 gün ara verdikten sonra, ikinci seansa başlanacaktır. Bu işlem: Dört seans yani 48 gün içilmiş olunacaktır. Bu uygulamaya yılda üç kez yaptığınız takdirde, Allah'ın izniyle kireçlenmeniz nasıl şifaya kavuştuğuna hayret edeceksiniz. 

NOT: Dört seans bittikten 8 gün sonra doktorunuza başvurup gerekli kontrolleri yaptığınızda her şey ortaya çıkacaktır. 

Reçete ile ilgili soru ve önerilerinizi, sitemizle paylaşabilirsiniz.


Reçete 2

 Sağlıklı dişeti ve dişleriniz için: Bir-iki adet çileği iyice yıkadıktan sonra cam veya porselen çay tabağında ezin, diş fırçasını batırıp dişlerinizi iki dakika yavaşça fırçalayın. 

Şifası: Dişetleriniz kuvvetlenir ve diş diplerinde biriken taşları eritir, hem de dişleriniz beyaz ve sağlıklı olur.


1- Çilekte bulunan flavonoidler, fenolik fitokimyasallar ve elogik asit gibi antioksidanlar, göz basıncını, yani gözlerdeki basıncı belirtir, bu basınçtaki herhangi bir bozulma gözler için çok zararlı olabilir. Doğru basınç korumaya yardımcı olan potasyum bakımından zengin olan çilek faydalıdır.

2- Yüksek oranda C vitamini içerdiği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. C vitamini bir güçlendiricidir. Çilek sezonunda, mutlaka günde 250 gram çilek tüketin. Günlük C vitamini gereksimimiz olan vitamin C'nin yaklaşık yüzde 150'sine sahiptir!

3- Çilek, kasların ve dokuların bozulması, eklem hareketliliğini arttıran diz kapalarında ki sıvının korunması ve vücutta zehirli madde ve asitlerin (Ürik asit) birikimi bazı hastalıkların serbest etkileridir radikaller. Bunlar, artrit ve gut'un başlıca nedenleri, son derece rahatsızlık verici ve zayıflatıcı ileri durumdur.

4- Çilek, etkileyici antioksidan içeriği ve detoksifikator içeriğiyle, bu tür sağlık sorunlarını tedavi eder ve ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Hindistan'nın Keşmir bölgesinde çilek çok yetişir;  çilek iltihaplanmayı önler ve vücuttaki çeşitli ağrılarda kullanılarak ağrıları yavaşlatmak için çok güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. 

5- Çilek, içerdiği vitamin ve besin değerlerine göre, kanser hücrelerinin büyümesini önleyen mükemmel bir doğl veliniymettir. Tehlikeli kanser hücrelerinin varlığı ve metastazında (Kanser lokal belirtilerinin bulunduğu vücudun başka bölgelerine taşınması) azalma olmuştur. 

6- Sodyumun sebep olduğu yüksek kan basıncını düşürmede ve çeşitli risk faktörlerinde etkilidir. Potasyum bir vazilatör'dür (Damarları genişletir), yani hipertansiyonu,  arterlerin (Atardamar) ve kan damarlarının formunu korur; böylece kan basıncını düşürür ve kan akışını vücudun çeşitli yerlerine gitmesini kolaylaştırır, böylece oksijenler ve potansiyelleri tam olarak çalışır durumda kalır. 

7- çilek, kalp kaslarını güçlendirir ve kalbin daha iyi çalışmasını sağlar.

8- İçerdiği antasyoninler sayesinde, çilek sezonunda 18 günlük kür uygulayıp, 8 gün ara verip ikinci 18 günlük kür yaparak, vücudunuz da depolanan yağları yakar ve rahata kavuşursunuz.

9- Çileğin içerdiği antisyoninler sayesinde, 60 günde kısa vadeli hafızayı yüzde yüz arttırır. 

10- Çilek, vücudun iltihaplanma sinyali olan C-reaktif proteinin (CRP) kan seviyelerini düşürür. 

11- Çilek renk ve lezzetinden sorumlu olan favonoidler kalp hastalığı riskini, hastanın tabiatına göre düşürür.

12- Çilek, gerekli olan potasyum, vitamin K ve magnezyum içerdiği için, kemik sağlığı için gerekli olan vitaminleri sayesinde, günde 400 gram çilek tüketmek çok faydalıdır.

13- Yemek borusu kanserini önler. 

14- İçerdiği birleşik nitrat  sayesinde vücudunuzda kan dolaşımını oksijeni teşvik eder ve zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. 

15- Dalak hastalıklarını azaltmak için, çilek sezonunda her gün en az 400-700 gram arası çilek tüketin. 

16- Kabızlık sorunu çekenler, çilek sezonunda, ger gün düzenli çilek tüketmeye özen göstermelidir.

17- Diyabetliler için çilek akıllı bir seçimdir, çünkü diğer meyvelere göre düşük bir glisemik indeksi vardır. Diyabet ve böbrektaşı sorunu olanlar, günde 35-40 adet arası çilek yiyerek diyabetik komplikasyonları önemli ölçüde azaltır.

18- Hamilelikte bebeklerde nöral tüp kusurlarına karşı korunmak için gerekli folik asit alımı şarttır. 

19- Çilek sezonunda, her gün 30 adet çilek yiyerek cildinizi güzelleştirin.

20- çileğin içerdiği yüksek aroma sayesinde, deprasyon ve uykusuzluk için çok faydalıdır.

21- günde 30 adet çilek yiyerek, 6 hafta devam edildiğinde, nikriz hastalığını iyileştirir.

22-Kalp ve kas romatizmasının en etkili doğal ilacıdır.

23- Büyüme çağındaki çocukların çeşitli hastalıklardan korunması için çilek sezonunu kaçırılmamalıdır!

24-Damar sertliğine, Romatizmaya, ve mafsal iltihabının en tabii ilacıdır.

25- ateşi olan hastanın ateşini kısa zamanda düşürür ve şifaya kavuşması için, çileği ezip bal ile tadlandırarak içiniz.

26- Çilek mevsiminde yemeklerden 45 dakika önce 150-200 Gram arası çilek yemeyi alışkanlık haline getirin.


Yan etkisi: Karaciğer rahatsızlık sorunu olanlar da sivilce ve kaşıntıya sebep olur. Ayrıca alerjisi olanlar da dikkat etmelidirler.

Yan etkinin çaresi: Çilek yapraklarını iyice yıkadıktan sonra, kaynamakta olan iki su bardağı suya 70 gram çilek yaprağını atıp bir dakika kaynadıktan sonra 15 dakika demlendirip içilirse, yan etkiyi telafi eder.


Uyarı! Çilek kürüne başlamadan önce doktorunuzun görüş ve önerilerini alarak kullanmanız daha faydalı olur.

 

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Rahmet, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 

Kaynakça: 

Hindistan-Rajasthan Tarım üniversitesi.

Rajasthan ve Keşmir de ikamet eden Türk asıllı Hindistan vatandaşlarının sohbet notları.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!