Teravih namazı ve sağlığımız - Numan Aladağ

Teravih namazı ve sağlığımız


Muhterem okuyucularımız, 

Teravih namazı ve sağlığımız:

Cenab-ı Allah, Cümle Ümmeti Muhammedin, kılacağı Teravih namazının, huzur, bereket ve sağlık içerisinde eda etmeyi nasip etsin. 
 
TERAVİH NAMAZI:
Teravih namazı, Hz. Ömer devrinde daimi olarak cemaatle kılınmaya başlanmıştır.
 
Cemaatle kılınan Teravih namazına şöyle niyet edilir: ''Niyet ettim Allah rızası için bu gecenin Teravih namazını kılmaya, uydum hazır olan imama.'' 
 
Teravih, Ramazan ayına mahsus bir sünnettir. Kadın erkek, kendisine namaz farz olan her Müslümanın Teravih namazını kılmaları sünnettir. Cemaatle kılınması ise, sünnet-i kifayedir. Teravih namazı, yalnız da, cemaatle de kılınabilir. Cemaatle kılındığı zaman, bir sünnet daha işlemiş olduğu için sevabı iki kata çıkar. Teravih namazını cemaatle kılmak, bu namazın önemini gösterir.
 
Teravih namazı, orucun değil, mübarek Ramazan ayının sünnetidir. Mazeretleri münasebetiyle oruç tutma imkanı olmayanların da teravih namazı kılmalarına mani değildir. Orucunu tutamayan bir insan, vakit ve Teravih namazını kılarak, eksikliğini telafi etmenin mutluluğunu gönül rahatlığıyla kazanmış olur.
 
Mübarek Ramazan ayında, gündüzleri oruç ibadetiyle, geceleri ise Teravih sünnetiyle nurlanan feyizli, bereketli ve sağlıklı bir aydır.
 
Teravih namazında imam çokça Kur'an okur. Eğer ki uzayan kıraat cemaate usandırıcı olacaksa, bundan vazgeçip, namazı hafifletmek gerekir. Çünkü cemaatin çoğalması, kıraatin uzamasından daha önem teşkil eder. vaktinde kılınmamış olan bir Teravih namazı sonradan kaza olunmaz.
 
Oruç insanlar için en faydalı şeklini, müslümanlıkla bulmuştur. Bunun böyle olduğunu modern tıb tarafından bilimsel olarak da onaylanmıştır. 

Vücud zindeliği ve Oruç:

Hindistan-Rajasthan'lı tıp doktoru Nitish Kidwai, mübarek Orucun faydalarını anlatıyor: "Doktor Kidwai, bir tıb doktoru olarak Orucun İnsan vücudunun, kendi gıda ihtiyacını ayarlıyan ve fazlasını depo eden bir düzeni vardır." Bilim bu olayların üzerinde yıllarca çalışmış ve halen çalışmaktadır.

Bilim üç sınıfa ayırır:

1- Şekerli ve unlu gıdalar (Karbon Hidratlar)

2- Yağlı maddeler.

3- Proteinler. (Et, Yumurta, Süt, Peynir gibi yiyecekler) 

Şekerli ve yağlı gıdalar vücudun gerekli enerjisini sağlar. Adale ve karaciğerimiz bunları yakarak bize hareket kuvvetini, vücud sıcaklığını verir. Proteinli gıdalar vücudun yapı taşlarını teşkil ederler. Vücudumuzun yakamadığı gıdalar, vücutta şeker (Glikoz) ve yağ olarak birikir. Bünyemiz herhangi bir açlık halinde bunları kullanır. Sık ve kuvvetli olarak alınan gıdalar bu depoları fazlasıyla doldurur ki, sonunda vücud için zararlı olan yağlanmalar meydana gelir.

Dr. Kidwai (Barakat), İslam dünyasının, senede bir, 30 gün oruç tutarak doğal olarak yapılan perhiz, açlık rejimleri bu depoları harekete geçirerek vücudun lüzumsuz yağlanmasına engel olur. Mübarek Ramazan ayında doğal olarak yapılan perhiz, aynı zamanda sık sık yemek alışkanlığını da önler. Böylece vücud, fazlasını sarf ederek tazelenir, zindeleşir diyor. 

Müslüman hastalarının sağlıklı olduğundan etkilenerek, bir Hindu tıb doktoru Nitish Kidwai (Abdulhalil Barakat) diyor ki: "İslam dünyası olarak, çok ama, çok şanslı ve sağlıklı bir toplumuz. Çünkü, Teravih namazının yalnız bir ibadet değil, doğal ve ilaçsız bir tedavi yöntemi olduğunu, bir tıb Doktoru olarak teşhis ettim. Ne mutlu biz islam dünyasına ki, böyle bir ibadeti var." O Hindu doktor, Ramazan'ın şifa ve bereketini de, müslüman hastalarından hissederek müslüman olmuş. 

Doktor Nitish Kidwai (Abdulhalil Barakat), başta sabah ezanı olmak üzere, Teravih namazı benini çok etkiledi ve kelime-i Şahadet getirip Müslüman oldum ve ismimi Abdulhalil Barakat olarak değiştirdim dedi. Sadakat ve samimiyetle yapılan ibadetlerin sevap ve şifa etkinliğinin, kararını siz  verin.
 
Rajasthan-Bikaner'den, Numan Aladağ'ın, Ramazan tatlısı tarifi:
Dünyanın en misafirperver milletlerinden biri Türk Milleti'dir, özelikle Ramazan ayında ki, sofralar tatlısız olmaz. Baklava, kadayıf, tulumba tatlısı ve diğer hamur tatlılarının yerine meyve ve doğal tatlılarla, tatlı ihtiyacımızı giderirsek hastalıklar, bizim ziyaretimize gelmez. Hamur tatlılarına dikkat ediniz! 

Kapitalizmin zehiri olan, gazlı içeceğe ve hazır dondurmalarda tadlandırıcı olarak kullanılan ve KANSER hastalıklarına yakalanmaya sebep olan, nişasta bazlı GDO'lu tatlandırıcılara ve diğer katkı maddelerine de dikkat ediniz! 
 
Malzeme 4 kişilik: Bir kilo salatalık (Hıyar), 100 gram taze Zencefil, bir çay bardağı süzme bal. 
Hazırlanışı: Salatalıklar, taze ve ilaçsız ise iyice yıkayıp soymadan, yuvarlak doğrayın, taze Zencefil soyun mutfak robotunda püre haline getirin, salatalıkla beraber tabaklara dizin, üzerine balı dökerek servis yapın. Afiyet olsun.


NOT: Ballı salatalık tatlısı saatlerce bekletilmemelidir. Yemeğe ihtiyaç duyduğunuzda hazırlayıp servis yapınız. Fazla beklediği zaman besin değerlerini, vitamin ve mineralleri azalır. Ayrıca, salatalıkların besin değerlerini koruyabilmek için, mutlaka yuvarlak (Teker şeklinde) doğrayın. Ayrıca bu doğal tatlı, prostat sorunu olanlar için de çok faydalıdır.
 

NOT: Ramazan ayında her gün imkanı olanlar, ihtiyaç sahiplerine en az bir hurma değerinde sadaka vermeyi unutmamalıdırlar?

Ramazan Geldi

Temizleyip vicdanı, 

İnsan eder insanı,

On bir ayın sultanı,

Geldi mübarek Ramazan.

 

Ramazan da indi Kur'an

Dindi bu ayda hicran,

hazır olsun kalbimiz her an,

Türkler İslamı tercih etti her zaman,

Geldi mübarek Ramazan.

 

Ne varsa hep Allah'ın,

Her şeyi ondan iste...

Varsa bir derdin bir ahın,

Her şeyi ondan iste

Geldi mübarek Ramazan. 

 

Niçin daralır canım,

Kadere var imanın,

Takdir Yüce Allah'ın,

Her şeyi ondan iste 

Geldi mübarek Ramazan. 

İlahi-Şiir: Hindistan da, Zaza Türk'lerinden Burakhan Tamerbeg

 

Mahatma Gandhi'den öğütler:

1- "Böylece Oruç, dua ruhunu hızlandırır, yani Oruç manevi bir eylemdir ve bu nedenle Cenab-ı Allah'a hitap eder."

2- Hakikat hiçbir zaman haklı nedene zarar vermez."

3- "Dürüst farklılıklar, genellikle sağlıklı bir ilerleme işaretidir."

Mübarek Ramazan ayının yüzüsuyu hürmetine, cümle Vatan şehitlerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, Mareşal Fevzi Çakmak'ı ve değerli okuyucularımızın, hakkın rahmetine kavuşmuş atalarını Rahmetle, Gazileri Minnetle Anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar Şerifler dileriz.

Cenab-ı Allah, İslam dünyasını böyle mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine, birlik ve beraberliğini bozmasın. Türk Miletinin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışan rüşvetçi-çıkarcı, Riyakar Vatan haini "İhanet şebekelerine" fırsat vermesin inşallah.


Kaynaklar:

1- Cenab-ı Allah'a giden yolları. Yazan: Mir Hamza Kişioğlu 1965

2- Dua mecmuası ve Salatı Tefriciye. Yazan: Seyyidi Muhammed Salih Kadiri 1951

 3- Pakistan'nın ünlü din görevlisi, Kur'an-ı Kerim tefsir hocası, Muhammed Taqi Usmani

4- Numan Aladağ'ın, Hindistan-Rajasthan da, kaynak kişilerle sohbet ve gezi notları

5- Hindistan'lı Dr. Nitish Kidwai (Abdulhalil Barakat)

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!