• Haberler
  • Elazığ
  • Açıkkapı'dan Maden Tekevler Köyü Konutları Hakkında Açıklama

Açıkkapı'dan Maden Tekevler Köyü Konutları Hakkında Açıklama

Elazığ Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı Maden Tekevler Köyü Konutları hakkında açıklama yaptı.

Elazığ Milletvekili, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi AK PARTİ Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, Elazığ İli Maden İlçesi Tekevler Köyü’nde depremden etkilenen vatandaşlar için yapılan konutlar hakkında güzide basınımızda ve sosyal medyada çıkan haberlere binaen açıklamalarda bulundu.

Öncelikle konuyla alakalı AFAD İl Müdürümüz Cafer Geyik ve AKSA İl Müdürümüz Serhat Gül’e konuyla alakalı duyarlıklarına teşekkür ederek açıklamalarına başlayan Ejder Açıkkapı

2020 ve 2023 yıllarında meydana gelen depremler sonrasında hak sahibi afetzedeler için başlatılan kentsel ve kırsal konut yapım çalışmaları, Elazığ ilimizin Maden ilçesi sınırları içinde hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Tekevler Köyü’nde 4 ayrı alanda toplam 39 adet tek katlı konut inşa edilmiştir. Bu konutlardan 24 adedi, son zamanlarda çeşitli şikâyetlere konu olan bölgededir.

Milletvekili Ejder Açıkkapı, 25 Nisan 2024 tarihinde kura çekimi ile hak sahiplerinin belirlendiğini ve konutların oturuma hazır hale getirilmesinin ardından yerleşime açılacağını belirtti. Ayrıca, afetzedelere konutlardaki eksiklikler giderildikten sonra oturma izni verileceğini ve bu süreçte mağduriyet yaşamamaları için 34 adet konteyner tahsis edildiğini ifade etti.

Konutların yapım ihalesi ve müşavirlik hizmetlerinin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) koordinasyonunda yürütüldüğünü belirten Açıkkapı, inşaat işlerinin ilgili firma tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Konutların elektrik testlerinin tamamlandığını ve uygunluk alındığını dile getiren Açıkkapı, ancak toplu konut alanındaki elektrik iletim hattındaki bazı eksiklikler nedeniyle konutlara henüz elektrik verilmediğini açıkladı. Yüklenici firmanın eksiklikleri giderdiğini ve elektrik dağıtım şirketinden enerji izni talep ettiğini belirten Açıkkapı, en kısa sürede elektrik verilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Su ile ilgili aslında ciddi  bir sorun olmadığını vurgulayan Milletvekili Açıkkapı, “Ancak yaz aylarında bir çok yerde de aynı problemi yaşadığımız tarımsal sulama yapılması nedeniyle zaman zaman su yetersizliği yaşanabildiğini, su konusunda da ilgil arkadaşlarımız konuyla ilgili eksikliklerin giderilmesi yönünde çalışmaktadırlar” dedi
 

Bakmadan Geçme