• Haberler
  • Politika
  • Açıkkapı'dan Savunma Sanayisindeki Başarılara Dikkat Çekti

Açıkkapı'dan Savunma Sanayisindeki Başarılara Dikkat Çekti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve TBMM Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin son yıllarda savunma sanayiinde kaydettiği büyük başarıları vurguladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve TBMM Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı açıklamasında; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı iradesi ve vizyoner liderliği sayesinde Türkiye’nin, milli güvenliğini önceleyen güçlü bir savunma sanayiine sahip olduğunu belirtti.

Açıkkapı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde savunma sanayimizdeki bu büyük dönüşümün, Türkiye’yi savunma teknolojilerinde kendi kendine yeten, küresel ölçekte rekabet edebilir bir ülke haline getirdiğini ifade etti. “Bugün Türkiye, yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği savunma sistemleri sayesinde, sadece kendi güvenliğini sağlamanın ötesine geçerek, dost ve kardeş ülkelerin de güvenliğine katkıda bulunuyor. Bu gurur verici gelişmeler, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, milli güvenliğimizi koruma hedefinden asla taviz vermeyen bir duruşun eseridir” dedi.

Açıkkapı, açıklamasında Bayraktar Akıncı İnsansız Hava Aracı (İHA) platformuna da özel olarak değindi. Akıncı’nın, yüksek teknolojili mühimmatlar taşıyabilen stratejik bir vurucu güç olarak, Türkiye’nin havacılık ve savunma sanayiindeki kapasitesini gösteren en önemli projelerden biri olduğunu belirtti. Bu platformun taşıdığı Roketsan ve TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen MAM-T, MAM-L, Cirit, TEBER-81, HGK-42, KGK-82, Gökdoğan, Bozdoğan gibi akıllı mühimmatlar sayesinde, Türkiye’nin asimetrik savaş yeteneklerini önemli ölçüde artırdığını vurguladı. Ayrıca, SOM-J gibi düşük radar izine sahip seyir füzeleriyle, yüksek hassasiyet ve etkinlikle stratejik hedefleri vurma kabiliyetinin daha da geliştirildiğini ifade etti.

Açıkkapı, savunma sanayiinde elde edilen bu başarıların, Türkiye’nin ulusal güvenliğini sağlamada dışa bağımlılığı en aza indirdiğini ve yerli sanayinin küresel arenada rekabet edebilir hale geldiğini belirtti. “Artık Türkiye, savunma sanayii ürünlerini dünyaya ihraç eden, bölgesel bir güç olmanın ötesinde, küresel bir oyuncu olarak konumlanmaktadır” diyen Açıkkapı, bu başarıların arkasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği, kararlı duruşu ve milli çıkarları önceleyen vizyonunun yattığını söyledi.

Açıkkapı, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Savunma sanayiimizdeki bu başarı hikayesinin mimarı, milletimizin azim ve kararlılığı kadar, Cumhurbaşkanımızın liderliği altında kararlılıkla yürütülen politikaların eseridir. Bu yolda daha da güçlü adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz, çünkü güvenliğimizden ödün vermeden, milletimizin huzur ve refahını sağlama hedefimizden sapmayacağız.”
 

Bakmadan Geçme