• Haberler
  • Politika
  • Açıkkapı: Elazığ'a Yapılan İstihdam ve Sosyal Güvenlik Yatırımına Dikkat Çekti

Açıkkapı: Elazığ'a Yapılan İstihdam ve Sosyal Güvenlik Yatırımına Dikkat Çekti

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ'da son 21 yılda gerçekleştirilen istihdam ve sosyal güvenlik yatırımlarını değerlendirdi.

Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ’a yapılan 3 milyar 306 milyon TL’lik yatırımla işsizlikle mücadelede önemli adımlar atıldığını ve şehrin ekonomik yapısının güçlendirildiğini belirtti.

Açıkkapı, İŞKUR aracılığıyla 84 bin 486 kişinin iş bulduğunu ve bu sayede şehirde işsizlik oranının düştüğünü ifade etti. “Bu sayede, Elazığ’daki birçok vatandaşımız iş gücüne katıldı ve ailelerine ekmek götürme imkanı buldu” dedi. Ayrıca, gençler ve engelli vatandaşlar için İş Kulüpleri ile yeni fırsatlar yaratıldığını belirtti.

Toplum Yararına Programlarla İş Hayatına Dönüş

Açıkkapı, toplum yararına programlar sayesinde 40 bin 217 kişinin iş hayatına geri döndüğünü ve bu programların özellikle zor dönemlerde istihdama katkı sağladığını belirtti. Kısa çalışma ödeneği kapsamında da 95,8 milyon TL destek sağlandığını ve bu sayede ekonomik sıkıntıların hafifletildiğini dile getirdi.

Sigortalı Sayısında Önemli Artış

Açıkkapı, Elazığ’da sigortalı sayısının 2002’de 67 bin 49 iken, 2023’te 144 bin 660’a ulaştığını ve bu artışın %116 olduğunu ifade etti. “Bu artış, sosyal güvenlik altyapısının güçlenmesinde önemli bir rol oynarken, atılan adımların ve sosyal güvenlik alanındaki reformların önemini de ortaya çıkarıyor” dedi. Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, sosyal güvenlik altyapısının daha sağlam bir temele oturması için 23,7 milyon TL yatırım yapıldığının da altını çizdi.

Teşviklerle Güçlenen Elazığ Ekonomisi

Elazığ’a yönelik sağlanan iki milyar TL’yi aşan teşviklerle, şehrin ekonomisinin canlandırıldığını ve bu teşviklerin yeni iş imkanları oluşturduğunu belirten Açıkkapı, “Meslek edindirme programları sayesinde 19 bin 69 kişi belgelerine kavuştu” dedi.

Daha Güçlü Yarınlar için Durmaksızın Çalışacağız

Açıkkapı Elazığ’a hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, “Elazığ’a olan sevdamızla, her bir hemşehrimizin refahı için çalışmaya devam ediyoruz. Sosyal güvenlik reformları ve istihdam projeleriyle şehrimizi güçlendiriyor, Türkiye Yüzyılı hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz. Daha mutlu, daha güçlü yarınlar için durmaksızın çalışacağız. ” ifadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme