• Haberler
  • Elazığ
  • Açıkkapı Ulupınar Köyü'nde Yapılan Hizmetlerle İlgili Açıklamada Bulundu

Açıkkapı Ulupınar Köyü'nde Yapılan Hizmetlerle İlgili Açıklamada Bulundu

Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve TBMM Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, Ulupınar Köyü'nde Yapılan Hizmetlerle İlgili Açıklamada Bulundu

Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve TBMM Ak Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, öncelikle bir haber üzerine yaptığım görüşmelerde ilgili kurumdan aldığım bilgileri paylaşırken, bir polemik olsun düşüncesinde değilim. İddiaları araştırmak, doğruysa eksikleri, yanlışları  gidermek, eleştiriler yanlışsa iddiaları  doğrularla cevaplamak görevimizdir diyen Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Son 10 yılda Ulupınar köyümüze hiçbir şey yapılmadı, beş kuruşluk bir hizmet yapılmadı” şeklinde bir iddia olunca, konuya eğilerek konunun doğruluğunu araştırma gereğini duyduğunu ifade etti.

Ulupınar Köyü'ne yönelik olarak dile getirilen “hiçbir hizmet yapılmadı” iddialarına yanıt verdi. Açıkkapı, Elazığ İl Özel İdaresi’nin Ulupınar Köyü'nde son 10 yılda pek çok önemli hizmet gerçekleştirdiğini belirtti. Yapılan bu hizmetler, köydeki altyapıdan sosyal yaşam alanlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri

Milletvekili Açıkkapı, 2015 yılında Ulupınar-Sağdıçlar grup köy yolunun yapımı ve menfez onarımının tamamlandığını, bu sayede köyün ulaşım sorunlarının önemli ölçüde giderildiğini ifade etti. 2018 yılında köy yolunda bakım ve onarım çalışmaları yapıldığını hatırlatan Açıkkapı, 2023 yılında da muhtarlık yerinin çevre düzenlemesinin tamamlandığını ve 1100 metre uzunluğundaki köy içi yolların yapımının gerçekleştirildiğini belirtti.

Su ve Kanal Hizmetleri

Açıkkapı, 2023 yılında köyde içme suyu altyapısına yönelik önemli çalışmaların tamamlandığını vurguladı. Bu kapsamda, 450 metre uzunluğunda içme suyu ek şebeke hattı yapımı, içme suyu drenaj çalışması ve ziyaret kaynağı isale hattı yenileme işleri başarıyla bitirildi.

Tarımsal Hizmetler

Köylülerin tarımsal faaliyetlerini desteklemek amacıyla yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Açıkkapı, 2022 ve 2023 yıllarında tarımsal sulama hatları için gerekli boru imalatı ve döşeme işlerinin tamamlandığını belirtti. Bu çalışmalar sayesinde, köylülerin sulama suyu ihtiyacının karşılandığını ifade etti.

Diğer Hizmetler

Milletvekili Açıkkapı, 2019 yılında köy konağının tadilatı için nakit yardımı yapıldığını ve bu sayede köyün sosyal yapısının güçlendirildiğini sözlerine ekledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ İl Özel İdaresi’nin Ulupınar Köyü'nde gerçekleştirdiği bu hizmetlerin köy halkının yaşam kalitesini artırmaya yönelik olduğunu ve bu tür çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ayrıca Ulupınar Köyünün ve köy halkının kendileri için her daim; dün, bugün ve yarın da çok kıymetli olduğunu belirten Açıkkapı, köyün gelişimine katkı sunmak için gerekli her türlü adımın atılacağını, çalışmaların İlimizin tüm köylerinde  devam edeceğini vurguladı.
 

Bakmadan Geçme