• Haberler
  • Politika
  • Açıkkapı: 'Yeni Yasama Yılında da Elazığ ve Türkiye İçin Var Gücümüzle Çalışacağız'

Açıkkapı: 'Yeni Yasama Yılında da Elazığ ve Türkiye İçin Var Gücümüzle Çalışacağız'

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki önemli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

28.⁠ ⁠Dönem 3. Yasama Yılı’nın Türkiye ve Elazığ için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasama yılı açılışında yaptığı konuşmayı “tarihi bir konuşma” olarak nitelendirdi ve Cumhurbaşkanı’nın gündeme taşıdığı başlıkların önemine dikkat çekti.

Yeni Anayasa Çalışmaları ve 2025 Bütçesi

Açıkkapı, Türkiye’nin yeni bir anayasa ihtiyacına vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bu konuda uzun süredir kararlı bir duruş sergilediğini hatırlattı. “1982 Anayasası artık yük haline geldi. Herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor” diyen Açıkkapı, Cumhur İttifakı ve muhalefet partilerinin bir araya gelerek, milletin beklentilerini karşılayacak yeni bir anayasa hazırlanmasının önemine işaret etti.

2025 bütçe görüşmelerine de değinen Açıkkapı, “Yeni yasama yılımızda bütçe görüşmelerinin yanı sıra, milletimizin menfaatine olacak önemli kanunları Genel Kurul’da ele alacağız” diyerek yasama faaliyetlerinin yoğun ve verimli geçeceğinin sinyallerini verdi.

Verimli Bir Yaz Dönemi

Açıkkapı, Meclis’in verdiği 2 aylık arada hem AK Parti Genel Merkezinin yürüttüğü Türkiye Buluşmaları programı hem de Elazığ’daki saha çalışmaları ile dolu dolu bir dönem geçirdiklerini belirtti. “İlçelerimizde ve köylerimizde hemşehrilerimizle bir araya gelerek, STK’lardan muhtarlara, esnaftan sanayici iş insanlarımıza kadar toplumun tüm kesimlerini dinleme fırsatı bulduk” diyerek, gerçekleştirilen ziyaretlerin önemini vurguladı.

Açıkkapı, Türkiye Buluşmaları kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu süreçte hem vatandaşların taleplerini değerlendirme hem de projelerle ilgili istişareler yapma imkânı bulduklarını ifade etti.

Elazığ’da Saha Çalışmaları ve Ortak Akıl Vurgusu

Elazığ’daki saha çalışmalarında özellikle organize sanayi bölgeleri, ticaret ve sanayi odaları, esnaf odaları ve diğer paydaşlarla sık sık bir araya geldiklerini belirten Açıkkapı, “Elazığ ekonomisinin daha müreffeh bir hale gelmesi için ortak akıl oluşturma gayretindeyiz” diyerek, şehrin kalkınması için yapılan çalışmaların altını çizdi.

Açıkkapı, milletvekili arkadaşları ve teşkilatın tüm kademeleriyle birlikte Elazığ’a hizmet etmek için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Tüm gayemiz ülkemize, şehirlerimize daha çok hizmet edebilmektir. “ dedi.

Açıkkapı, basın mensupları ve toplantıya katılım gösteren misafirlere teşekkür edip konuşmasını sonlandırdı.

Bakmadan Geçme