• Haberler
  • Elazığ
  • Açıkkapı, Yoncabayır (HOR) Köyü Katliamını Lanetledi

Açıkkapı, Yoncabayır (HOR) Köyü Katliamını Lanetledi

Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, 1993 yılında Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Yoncabayırı Köyü'nde PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen acımasız katliamı lanetledi.

28 Ağustos 1993 akşamı hain PKK teröristleri tarafından kurşuna dizilerek katledilen 9 masum gencin şehadetleriyle Açıkkapı, şunları söyledi:

"Bu elim olay, PKK’nın ülkemizde nasıl vahşetler işlediğinin en acı örneklerinden biridir. Terör örgütünün bu katliamla bir köyün gençlerini hedef alması, insanlık dışı ve kabul edilemez haince bir katliamdır. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden 9 vatan evladını rahmetle anıyor, geride kalan ailelerin acısını paylaşıyorum."

Açıkkapı, terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi bölme hayallerine asla ulaşamayacağını vurgulayarak, "Devletimiz, terörle mücadelesinde kararlılıkla ilerlemektedir ve bu hainler er ya da geç hak ettikleri cezayı buluyorlar. Ülkemizde mimimize edilen terör olayları, ülkemiz sınırları dışında da yerle bir ediliyor, inlerime giriliyor ve hainlere fırsat vermemek için kahraman güvenlik güçlerimiz aziz milletimizin huzur ve güveni için gece gündüz mücadele veriyor.

Yoncabayır köyümüzde yitirdiğimiz evlatlarımızın kanı asla yerde kalmadı ve kalmayacak," dedi.

Açıkkapı, aziz milletimizin birliğini ve beraberliğini hiçbir gücün bozamayacağını belirterek, teröre karşı verilen mücadelenin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Elazığ Milletvekili Açıkkapı, olayın yıl dönümünde dünden bugüne tüm şehitleri rahmetle anarken, bir kez daha PKK’yı lanetledi ve necip milletimizin  birlik ve beraberlik içinde bu tür hain saldırılara karşı her zaman dimdik ayakta duracağını vurguladı.

Bakmadan Geçme