Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir'den Başkan Gürkan'a Ziyaret

Bir dizi programlara katılmak üzere Malatya'ya gelen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve beraberindeki heyet Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Öncelikle çok değerli AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız, Düzce Milletvekilimiz ve değerli ekibini Malatya’da görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Malatya’yı kendilerine kısaca ifade edecek olursak, Malatya ‘İnsanlık Medeniyetinin Başladığı Anadolu'yu Anayurt Yapan Destan Şehri’ diye tarif ediyoruz. Niçin insanlık medeniyetinin başladığı diye tabir ediyoruz. Şu anki kurgular içerisinde yerleşik hayatın, devlet hayatının, bürokrasi hayatının, muhasebe kayıtlarının, yani devlet olgusu ilk olarak Malatya'da icra edilmiştir. Geçtiğimiz 2021 yılının 26 Temmuz tarihinde Birleşmiş Milletler UNESCO heyeti komitesi tarafından da evet dediler. Malatya insanlık medeniyetinin başladığı yerdir diye tescil ettiler. Bu anlamda hem insanlık tarihi açısından, Türk İslam tarihi açısından, hem de ülkemiz tarihi açısından Malatya önemli bir coğrafi konumundadır. Bu anlamda Malatya hem Türk İslam tarihi açısından, hem Türk tarihi açısından ve hem de insanlık tarihi açısından önemli bir şehirdir. 
2019'dan sonra hakikaten hükümetimiz tarafından Malatya'ya çok büyük yatırımlar aktarıldı ve bu da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Malatya tarihinde görülmemiş büyük hizmetlerle müşerref oluyor. Bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümet üyelerimize, milletvekillerimize ve yerel kardeşlerimize bu anlamda sonsuz teşekkür ediyoruz. 

Malatya'nın önemli ürünü olan ve bizim ‘Güneşin Altın Yumurtası’ diye tabir ettiğimiz kayısıyla ilgili de Malatya'da çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Gerek soğuk hava depolarıyla, gerek dünya kayısı ticaret merkezi ile gerekse de lisanslı depo ile kayısımıza yatırımlar yapılıyor. Malatya hem kayısı anlamında hem de çevre anlamında çok yoğun bir çalışma içerisinde. Malatya’da yeşil alan, hizmetler ve diğer çalışmaların yansımaları noktasında büyük çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Kadınların Bizim Nezdimizde Önemi Çok Büyüktür
Kadınların toplumdaki önemine de değinen Başkan Gürkan, “Kadınların bizim nezdimizde önemi çok büyüktür. Biz biliyoruz ki cennet annelerin ayağının altındadır. Cumhuriyet’imize baktığımızda da kadınlara, Avrupa'dan önce kadın haklarının verildiği bir Cumhuriyet’in evlatlarıyız. Bu anlamda da sizlerin çalışmalarını yakinen takip ediyoruz. AK Parti'nin iktidara gelmesinde kadınların çalışmalarının çok büyük emeği vardır. Kadınların her işin içerisinde olması o işin güzel olacağının bilincindeyiz. Bu anlamda sizleri burada ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz, tekrardan hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “ Tüm Malatyalı hemşerilerimize sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum. Kadın eksenli çalışan Malatya’daki STK'larla bir araya geldik. Onların Malatya için ürettikleri katma değeri ve çözüm bekleyen, sorunu olanlarla beklentilerini dinledik. Kadın konusu aslında bir beşeri, sermaye ve kalkınma konusudur. Kalkınma planlarında çok net yer alan Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği kadının üretimdeki gücü ve rolünü hatırlatmakla ilgili bir dönem çalışma arkadaşlarımızla beraber böyle bir proje üzerinden bunu gerçekleştirelim istedik. 81 ilimizi tek tek ziyaret ederek programlarımızı gerçekleştiriyoruz ve burada olmaktan çok mutluyuz. Buradan da güzel hatıralarla, güzel hikayelerle, güzel başarı hikayeleriyle döneceğimize inanıyorum. Aynı zamanda bir başka projemizi de sizler aracılığıyla duyurmak isterim. Eğitimini yarım bırakmış kadınları eğitimlerini tamamlasın diye Hanımefendi’nin himayesinde ‘Nerede Kalmıştık’ isimli proje yapıyoruz. Ben Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Bakanımız şahsında tüm Malatyalı hemşerilerimize ve teşkilat mensuplarımıza sıcak ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Gürkan konuşmaların ardından AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’e kayısı ve Arslan figürlü heykel hediye etti. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN