Allah'a Çok Şükür Can Kaybı Yok

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Malatya'nın Kale ilçesi merkezli meydana gelen ve Elazığ'ın da etkilendiği 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıkkapı, Elazığ'da depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, devletin ilk andan itibaren hızlı bir şekilde sahada olduğunu şu ana kadar can kaybına yönelik herhangi bir bilgi alınmadığını söyledi.

Youtube Kanalı
Abone Ol

“Can Kaybı Yok, Yaralıların Tedavisi Sürüyor”

Açıkkapı, yaptığı açıklamada, “Allah'a çok şükür ki Elazığ ve çevre illerde can kaybı yaşanmamıştır. Elazığ'da hastanelerimize 64 depremzede başvurmuştur ve beşi tedavi altına alınmıştır. Yaralı vatandaşlarımızın tedavisi devam etmektedir,” dedi.

2020 Elazığ Depremi Sonrası Alınan Tedbirler Can Kaybını Önledi

Açıkkapı, 2020 yılında meydana gelen Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında alınan önlemlerin, 2023 yılında yaşanan büyük depremlerle birlikte bu son depremde de can kaybının en aza indirilmesinde büyük rol oynadığını belirtti. “2020'den bu yana yapılan çalışmalar sayesinde bu depremleri en az can kaybı ile atlattık,” dedi.

“Ağır Hasarlı Yapıların Yıkımı Hayat Kurtardı”

Açıkkapı, özellikle ağır hasarlı yapıların yıkılmasının, can kaybının önlenmesinde büyük etkisi olduğunu vurguladı. “Deprem sonrası yıkılan binaların zamanında tespit edilip yıkılması, bu depremde can kaybı yaşanmamasında önemli bir rol oynamıştır. Bu vesileyle tüm yetkililere ve kurumlarımıza bu hassasiyetlerinden ötürü teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

“Muhalefetin Eleştirileri Gerçeklerden Uzak”

Açıkkapı, muhalefetin AK Parti hükümetine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra bölgede 93 bin bağımsız birimin teslim edildiğini, toplamda 460 bin konut ve iş yerinin hak sahiplerine ulaştırılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Dünyanın en büyük afet operasyonunu yürüten bir ülkeyiz. Türkiye, asrın felaketi olarak nitelendirilen felaketler sonrasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde inanılmaz bir başarıya imza atmıştır,” dedi.

Muhalefete ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da eleştirilerde bulunan Açıkkapı, İmamoğlu'nun İstanbul'da kentsel dönüşüm için taahhüt ettiği 100 bin konutun yalnızca 4 binini gerçekleştirdiğini belirterek, “Yüzde 4'lük bir başarıyla karşımızda duran muhalefetin, hükümetimizin başarılarını eleştirmesi büyük bir çelişkidir,” diye ekledi.

“460 Bin Konut ve İş Yeri Hak Sahiplerine Teslim Edilecek”

Açıkkapı, AK Parti hükümetinin deprem bölgesinde inşa edilen 93 bin konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, 460 bin konut ve iş yerini hak sahiplerine teslim etmek üzere büyük bir operasyon yürüttüğünü ve vatandaşların bir an önce konutlarına kavuşması için gayretle çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Bakmadan Geçme