Bedelliye ,72 bin 900 kişi başvurdu
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikle ilgili başvuru sayısına ilişkin, 'Cuma günü son rakamlara göre 72 bin 900 kişiye ulaşıldı. Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam' dedi.
Yılmaz, Gömeç ilçesinde katıldığı bir fabrikanın açılış töreninden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı
Bedelli askerlikle ilgili başvuru sayısında cuma günü son rakamlara göre 72 bin 900 kişiye ulaşıldığını açıklayan Yılmaz, "Şu ana kadar bedellide en yüksek rakam" ifadesini kullandı.
Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) için üzerinde çalışılan araç ve silahlarla ilgili soru üzerine Yılmaz, her projenin kendi yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.
Bu projelerde üretilecek araçların TSK'ya 2018'de kazandırılacağını vurgulayan Yılmaz, denizaltı, çıkarma gemisi, ANKA ve bunun silahlı versiyonunu üretip TSK'ya teslim edeceklerini anlattı.
TSK'nın bölgesinin en güçlüsü olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:
"Dosta güven, düşmana caydırıcılık veriyor. Bundan sonra daha ileri götüreceğiz. Eşkıya var. Hukuka aykırı şekilde elinde silah taşıyan herkes eşkıya. Bu eşkıya başkasını tanımıyor. Türkiye'ye gelince duruyorsa Türkiye'nin gücünden dolayı duruyor. Silahlı kuvvetlerimiz, son 10 yılda her türlü teknolojik kabiliyeti kazanmıştır. Eksik olan kabiliyetleri de kazandırma yolundayız. Milli muharip uçağımızın ilk prototipini, cumhuriyetimizin 100. yılında uçurmayı planlıyoruz."
Yılmaz, Türkiye'nin başının dik alnının açık şekilde ilerlediğini ifade ederek, "77 milyon, 'ben Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıyım' demekten gurur duyacak. Tankımız, gemimiz, uçağımız var kendi milli silahımız var, namerde muhtaç olmayacağız. Bu yapılanlar içinde en önemlisi millete öz güvenini kazandırmak. Bunu yapmak kolay değil. Tankımızı da topumuzu da helikopterimizi de uçağımızı da yaparız, Türkiye bu aşamada. 21. yüzyıl, Türkiye'nin asrı olacak" dedi.
Savunma sanayi ihracatının 1 milyar 600 milyon doların üzerine çıktığını dile getiren Yılmaz, savunma sanayinin, en fazla artış gösteren üçüncü sektör olduğunu, yüzde 18 gibi artış yaşandığını anlattı.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerli helikopter, uçak ve geminin motorlarının yapılması için başlatılan projelere devam edildiğini vurgulayarak, "Türkiye'nin ortalama ihracat değeri 1,5 dolar. 'Göktürk' uydusunu ihraç edersen 200 bin dolar. Galyum nitrat temelli çip ihraç edersen 10 milyon dolar. Bunları ihraç edersek, yüksek katma değerler üretirsek, 25 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalarız" diye konuştu.