BNP Paribas Cardif Türkiye, Sosyal Sorumluluk Projeleri Dikkat Çekiyor
BNP Paribas Cardif Türkiye, sosyal sorumluluk projeleri ile 'her adımda pozitif etki'ye odaklanıyor.
Türkiye sigortacılık sektörünün en kapsamlı sigorta platformu olan BNP Paribas Cardif Türkiye, imza attığı sosyal sorumluluk projeleriyle adından söz ettiriyor. 2020 yılından itibaren 1 Milyon Saat Gönüllülük global hareketinin bir parçası olan şirket, toplumsal farkındalık ve fayda yaratan; eğitim, deprem, sokak hayvanları ve sağlık gibi pek çok farklı alandaki gönüllülük hareketine öncülük etmeyi sürdürüyor.
Değişen dünyanın sigortacısı misyonuyla Türkiye sigortacılık sektörünün en kapsamlı sigorta platformu olan BNP Paribas Cardif Türkiye, 2020 yılından itibaren BNP Paribas'ın yürütmekte olduğu 1 Milyon Saat Gönüllülük global hareketinin bir parçası olarak hareket ediyor. Bu hareket kapsamında çalışma saatlerinde Cardif gönüllülerinin katılımlarıyla toplumsal farkındalık ve fayda yaratan şirket; eğitim, deprem, sokak hayvanları ve sağlık gibi pek çok farklı alandaki gönüllülük hareketine öncülük etmeyi sürdürüyor.
Daha kapsayıcı ve ekolojik bir dünya için BNP Paribas'ın taahhüt programı olan 1 Milyon Saat Gönüllülük Programı, global çapta tüm BNP ülkelerinde çalışanların çalışma saatlerinde toplumsal konularda gönüllülük hareketi yürüterek 'Her Adımda Pozitif Etki' yaratmayı hedefliyor. Grup çalışanlarını bir araya getirmek ve onların, normal çalışma saatleri içinde, daha kapsayıcı ve çevre dostu bir dünya inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına katkıda bulunmalarını sağlamak için tasarlanan program, tüm dünyadaki BNP Paribas çalışanlarının 1 milyon saate ulaşacak kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunmasını kapsıyor. BNP Paribas Cardif, 2023 yılında 46 ülkede 43 bin 986 çalışan ile 651 bin 972 saat gönüllülük hareketine ulaştı. Aynı tarihte, BNP Paribas Cardif Türkiye ise 700 saatlik gönüllülük hareketi ile programa destek verdi.
Ürün ve hizmetleriyle olduğu gibi sosyal sorumluluk politikalarıyla da toplumsal alanda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na uygun olarak fayda yaratmayı amaçlayan BNP Paribas Cardif Türkiye, eğitim, deprem, sokak hayvanları ve sağlık gibi pek çok farklı alanda kurumsal sosyal sorumluluk aksiyonlarına imza atmayı sürdürüyor. Bu sene de devam eden Türk Eğitim Vakfı (TEV) Değişen Dünyanın Burs Fonu aracılığıyla üniversite öğrencilerine destek olan BNP Paribas Cardif Türkiye, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine, Milli Eğitime bağlı köy okullarına ve deprem bölgesine yönelik olarak çeşitli yardımlar düzenledi. Cardif gönüllüleri, Şubat ayında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı iş birliği ile deprem bölgesini ziyaret ederek 900 öğrenciye hediye dağıtımı gerçekleştirdi. 8 Mart'ta Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliği ile depremden etkilenen kadınlar için kermes düzenleyen Cardif gönüllüleri, yine bu yıl içerisinde düzenledikleri başka bir kermesle SMA hastası bir bebeğin tedavisine katkıda bulundu. BNP Paribas Cardif Türkiye, SMA Çocukları Derneği iş birliği ile SMA hastası çocukların tedavisine destek verdi. Ramazan ayında evsiz bireyler için yemek dağıtımı gerçekleştiren Cardif gönüllüleri, imza attıkları diğer bir etkinlikte Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ni ziyaret ederek sokak hayvanları için mama bağışında bulundu. Çöpüne Sahip Çık Vakfı aracılığıyla da şirket içinde 'Atıksız yaşam' semineri düzenleyen gönüllüler, vakıf iş birliği ile 100 adet çöpünü sıfırla oyun setinin milli eğitime bağlı okullara dağıtımını sağlayarak, 10.143 öğrencinin atıksız yaşam ve çevre bilinci kazanmasına da destek oldu.
Çalışanlar 5 gün Kurumsal Sosyal Sorumluluk izni kullanabiliyor
Tüm dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen 1 Milyon Saat Gönüllülük Programı kapsamındaki sosyal sorumluluk faaliyetleri, çalışanların iş yaşam dengesi gözetilerek iş saatlerinde düzenleniyor. Bu doğrultuda tüm BNP Paribas Cardif Türkiye çalışanları da yıl içinde 5 gün Kurumsal Sosyal Sorumluluk izni kullanabiliyor. Böylece çalışanların fiili olarak katıldıkları gönüllülük etkinlikleri ile toplumsal konularda bir yandan farkındalık edinirken bir yandan da topluma fayda yaratmaları sağlanıyor. Gönüllü çalışanlar, iş saatlerinde kurum tarafından organize edilen gönüllülük etkinliğine katılarak topluma fayda sağlayabildikleri gibi, dilerlerse kurumsal sosyal sorumluluk izinlerini kullanarak toplumsal fayda sağlayacak farklı alanlarda da sosyal sorumluluk faaliyeti gerçekleştirerek 1 milyon saat projesine katkıda bulunuyor.