Malatya'daki Baskıresim Sergisi Türkiye'ye Örnek Alınmalı
Uluslararası Melita'dan Malatya'ya Arslantepe Buluşması kapsamında Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi'nde 3 ülke ve 12 üniversitenin katılımıyla açılışı gerçekleşen Türkiye'de Çağdaş Resim sergisi 'Arslantepe Buluşması' ve Baskıresim Workshop etkinliği akademisyenler tarafından takdirle karşılandı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Taşhoran Kültür ve Sanat Merkezi'nde Türkiye'de Çağdaş Resim sergisi “Arslantepe Buluşması” ve Baskıresim Workshop eserlerini sergileyen akademisyenler Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya verdiği değerden dolayı çok memnun olduklarını ve Malatya'yı çok beğendiklerini söylediler.
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sanatsal organizasyondan mutlu olduklarını dile getiren Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nimet Keser, “Arslantepe Buluşmaları'na ilk kez katılıyorum ve ilk kez Malatya'ya geliyorum. Gastronomi Konusunda çok önemli bir kent olduğunu biliyorum. Daha önce Malatya'ya gelme fırsatı yakalayamamıştım. Arslantepe Buluşmaları vesilesi ile Malatya'ya geldim ve geldiğim için de çok mutluyum. Malatya sınırlarına ilk girdiğimizde kızım ve benim dikkatini çeken ilk şey kentin çok temiz olmasıydı. Malatya'nın yöneticileri çok iyi hizmet veriyorlar belediyecilik anlamında. Bir belediyenin bu tür sanatsal etkinlikleri gerçekleştirmesi de bizim için çok kıymetli. Türkiye'de eksik olan bu aslında. Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir yöneticiliği ile böyle büyük organizasyon yapması bence çok değerli ve örnek alınması gereken bir durum. Bence Malatya'da örnek alınması gereken çalışmalar yürütülüyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum” dedi.
Çukurova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ali Doğan, “Bu sergide 45 beş sanatçının eseri yer almaktadır. Baskıresim kökeni yüzyıllara dayanıyor ve bu mekanla özdeşleştiği için güzel bir atmosfer oldu. Bu buluşmalara bakış açımız da Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın da bu tür etkinliklerde sanat çevresine desteği çok fazla. Bu durumdan da oldukça memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. Şu anda içinde bulunduğumuz sergi tüm katılan sanatçılar tarafından sosyal medyada, sanat derneklerinde, platformlarda da paylaşıma açıldı. Arslantepe'nin önemi açısından da böyle bir bağlamda geniş kapsamlı bu etkinliklerin bir parçası olmaktan da son derece memnun olduğumuzu, gurur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ersin Keskin, “Burada 3 kuşak resim sanatçısı bulunuyor. 3 kuşağı bir arada sergilemeye çalıştık. Nitelikli sanatçılardan nitelikli çalışmaları böyle güzel bir mekanda sergilemeye gayret ettik. Malatya Büyükşehir Belediyesi bu anlamda böyle büyük bir binayı sanata katması bizi çok sevindirdi. Sanat adına bizler nasıl eser üreterek katkıda bulunmaya çalışıyorsak, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin de bu anlamda katkısı bizim için çok değerli, çok mutlu olduk” ifadelerine yer verdi.
19 Mayıs Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Halil Türker de Malatya'ya ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini ifade ederek, “Malatya'ya ilk kez geliyorum ve oldukça da beğendim. Özellikle Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bu kültürel katkılarından dolayı çok mutlu oldum. 2005 yılından beri Kervansaray Buluşmalarına eserlerimizle katılmıştık. Arslantepe Buluşmalarına da geçen yıl eserlerle katıldık ama pandemi nedeniyle gelememiştim. Bu yıl gidelim dedik. Ben 2005 yılından beri Kervansaray Buluşmaları'nın devamı olarak görüyorum bu etkinliklerin. Çok güzel ağırlandık. Bu nedenle Arslantepe Buluşmaları organizasyonunda yer alan herkese canı gönülden teşekkür ederiz” diye konuştu.
Uludağ Üniversitesi Öğrencilerinden Beyza Salcı ise Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiğini söyleyerek, “Bizi Arslantepe Buluşmalarına davet eden Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz. Bursa Uludağ öğrencileri olarak katıldık. Arslantepe ile ilgili bilgileri inetrnet ortamından öğrendim ama buraya gelmem daha farklı. Çok farklı bir ortam ve farklı bir atmosferle karşılaştım. Destekte bulundular, Malatya çok güzel, bizleri gezdirdiler, birbirinden güzel yemekleri var. Ayrıca workshop sürecinde çok büyük bir ilgi vardı. Çok teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.