ÖĞ-DER'den Yeni Öğretim Yılı Basın Açıklaması

ŞUURLU ÖĞRETMENLER DERNEĞİ ELAZIĞ ŞUBESİ 2024-2025 Öğretim Yılı Basın Açıklaması Yayınladı.

Bugün yeni bir öğretim yılına, bir kez daha yeni bir heyecanla başlamış bulunmaktayız. Öncelikle 2024-2025 eğitim-öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm milletimiz için hayırlı, bereketli ve feyizli olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Yeni bir heyecan ve hiç eksilmeyip devamlı artan bir aşk ve kutsal hedef ve ideallerle başladığımız bu eğitim-öğretim yılının inşallah önceki yıllara göre daha güzel geçeceğini ümit ve temenni ederek bugün bismillah diyerek ders başı yapmış bulunmaktayız.

Ülke ve İslam coğrafyası olarak çok kritik tarihi günlerden geçmekteyiz. On bir aydan beri Filistin/ Gazze'de yaşanan vahşet ve soy kırım, bize bir kez daha tarihi gerçekleri ve geleceğimiz ile ilgili tehlikeleri gözler önüne sermiş bulunmaktadır. İçinde yaşadığımız asrın Çanakkale'si olan Gazze bize şunları öğretmiştir ki, düşman her zaman için vardır ve düşman çok zalim ve merhametsizdir. Bu konuyla ilgili özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın okullarda ilk ders olarak hazırladığı “Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması” konulu video öğrencilerimize şuur kazandırma açısından çok önemlidir. Bu nedenle bu konuda emeği geçen herkese şahsım ve derneğim adına teşekkür ediyor ve bu gibi etkinliklerin devamını bekliyoruz.

Yüz yıllardan beri, Malazgirt, Kosova, Niğbolu, İstanbul'un Fethi, Kırım, Yemen,
Trablusgarb, Balkan savaşları, Sarıkamış, Çanakkale, Kutul-Amare, Gazze, Sakarya, Dumlupınar, Kore ve Kıbrıs'ta destanlar yazarak din, devlet, millet ve vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizdeki imanı, vatan aşkını, cesareti, fedakârlığı ve yüksek şahsiyeti yeni nesillerimize kazandırmak zorundayız. Bu nedenle milletimiz devletinden eğitim sistemini bu şekilde düzenlemesini; inançlı, ahlaklı, vatansever, şuurlu, dürüst ve emin salih nesiller yetiştirmesini bekliyor. Bundan dolayı, “eğitim meselesi artık bir beka meselesidir” denilmektedir. Çünkü düşmanlarımız bizim zayıf ve dağınık bir zamanımızı beklemektedirler. Eğitimimiz her anlamda milli olmalı, milletin inancını, tarihini, kültürünü yeni nesillere vermeli, şuurlu ve Salih nesiller yetiştirmelidir.

Eğitimin bir ülkenin kalkınma ve ilerlemesi, birlik-beraberlik, huzur ve güvenliği için ne kadar önemli olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz. Bu nedenle eğitimde maddi ve manevi unsurlarımızı en iyi bir şekilde değerlendirmek, israf etmemek, her açıdan donanımlı olarak hedefe odaklanmış bir şekilde emin ve kararlı adımlar atmak zorundayız. Önemli olan diploma veya kariyer sahibi olmak değil, önemli olan önce ahlaki ve manevi donanıma sahip olarak herhangi bir alanda uzmanlaşıp milletimize hizmet edebilmektir. Bu nedenle eğitimdeki yanlış sistem ve icraatların, sorun ve aksaklıkların dolaylı veya doğrudan ekonomiye, sosyal hayata, ülke idaresine, toplumun sağlık, huzur, güvenlik ve mutluluğuna, bilim ve teknolojide ilerlemeye ve kalkınmaya olumsuz etkilerinin olduğu gözle görülen bir hakikattir. Bu konuda devlet ve millet olarak hepimizin maddi ve manevi fedakârlıkta bulunması, çocuk ve gençlerimize sahip çıkması milli ve kutsal bir görevdir. Çocuk ve gençlerimizi günümüzdeki zararlı ve tehlikeli alışkanlık ve düşüncelerden uzak tutmak ve onları korumak hepimizin boynunun borcudur. Kimse neme lazım diyerek kendisini bu konuda sorumsuz görme hakkına sahip değildir. Çocuklarımız ve gençlerimizi ruhen ve bedenen sağlıklı yetiştirmek her vatandaş için önemli bir görevdir. En basitinden sosyal medya, internet ve televizyonun çocuk ve gençler üzerinde neden olduğu tahribatı önlemek için başta ebeveynler olmak üzere çevrelerindeki herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Geleceğimizin teminatı, göz bebeğimiz öğrencilerimizi okumaya, araştırmaya, öğrenmeye, çalışmaya, başarmaya ve insanlara ve çevreye faydalı olmaya yönlendirmemiz gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken yeni öğretim yılımızın bir kez daha öğrenci, öğretmen, idareci ve velilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, 7 Ekimden bu yana Gazze'de şehit edilen başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm Filistinli kardeşlerimiz ile ayrıca geçen hafta Filistin'de Siyonist katiller tarafından vurularak şehit edilen Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimiz ve bugün Tunceli/Ovacık'ta şehit düşen kahraman askerlerimize de Yüce Rabbimizden rahmet diliyor, Yeni öğretim yılının başarılı ve huzurlu bir şekilde geçirmeyi de niyaz ediyoruz.

Habib KARAÇORLU
ÖĞ-DER Elazığ Şubesi Başkanı

Bakmadan Geçme