Arslan: FKA Yönetimi olarak iş dünyasının finansmanına katkı sağlamak istiyoruz…

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu olarak KOBİ'lerin finansman ihtiyacına katkı sağlamak ve TRB1 Bölgesinde yatırımları özendirmek için FKA tarafından ilan edilen 'KOBİ Finansman Destek Programı'nın iş dünyası için çok değerli olduğunu belirterek, sürecin hayırlı olmasını diledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

İş dünyasının ilgisini bekliyoruz…

Başkan Arslan açıklamasında, “Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bütçe imkanlarımız doğrultusunda iş dünyasının finansmanına destek olarak bölgemizde hem kaynakların ekonomiye kazandırılması hem de istihdamla ülkemize katkı sağlamak amacıyla önemli bir destek mekanizmasını devreye almış bulunuyoruz.

TRB1 illerinin önemli potansiyeller kaynakları arasında yer alan turizm, ihracat ve tarımın geliştirilmesini hedefleyen program kapsamında başarılı olan projelere 500 bin TL ile 2 Milyon TL arasında faizsiz kredi verilecektir. Krediler 6 ay geri ödemesiz olup, toplamda 30 ay vade ile geri ödenebilecektir. Toplamda 20 milyon desteğin sağlanacağı program ile bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır.

Söz konusu programlara başvuru kabulü 24 Haziran 2022 tarihinde başlamış olup, son başvuru tarihi   19 Ağustos 2022’dir.  Programa ilişkin detaylı bilgiye ve rehberlere www.fka.gov.tr  adresinden ulaşılabilmekte ayrıca, Elazığ TSO Hizmet binası içerisinde faaliyet gösteren FKA Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarımızdan da detaylı bilgiler alınabilmektedir. Programın ve sürecin bölgemiz iş dünyasına hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu. 


ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI     

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN