Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bisiklet Turu Yapıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

16-22 Eylül tarihleri arasında ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Bisiklet Turu yapıldı. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi önünden başlayarak Arslantepe Kültür Rotasından devam eden ve Orduzu Pınarbaşında sona eren bisiklet turu gerçekleştirildi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, gerçekleştirilen bisiklet turunun startını verdi. Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan bisiklet turu öncesinde sporcularla bir araya gelen Başkan Gürkan, tura katılacak olan sporculara başarılar diledi.

EKİCİ, ‘BAŞKANIMIZA DUYARLILIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ’
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında sporcularla birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bisiklet turu düzenlediklerini ifade eden Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Dernek Başkanı Mustafa Ekici, “Büyükşehir Belediyemizle birlikte her zamanki gibi etkinliklerde farklılık sağlamak amacıyla bir araya geliyoruz. Selahattin Başkanımız Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminden bugüne kadar yapmış olduğu bizleri davet ettiler ve bizlerde katıldık. İnşallah Malatya’da bisiklet farkındalığını oluşturmak ve bisikleti geliştirmek, otomobilli yaşamdan otomobilsiz yaşama vatandaşlarımızı çağırıyoruz. Başkanımıza duyarlılığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜRKAN, ‘MOTORSUZ ARAÇLARI KULLANMAYA TEŞVİK EDİLMESİ ÖNEMLİ’
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleriyle Melita’dan Malatya’ya Kültür ve Sanat Günleri Arslantepe Buluşmalarının örtüştüğünü söyleyen Başkan Gürkan, “ Arslantepe Buluşmalarında birçok kültürel ve sosyal etkinler yapıyoruz. Sergiler, konferanslar, paneller, defileler, geziler, açık alanlarda her ilçemizin stantlarıyla birlikte güzel bir organizasyon yaşıyoruz. Bununla birlikte 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyemizden başlayarak personellerimiz, STK’larımız ve belediye başkanlarımızla birlikte yürüyüş gerçekleştirmiştik. Buradaki amacımız motorsuz taşıtların kullanılması, hareketin olduğu yerde bereket vardır anlayışı içerisinde hem sporu teşvik etme anlamında, bisikletle gidilecek yerlere gidilmesi noktasında hem de motorlu taşıtların havaya yaydığı olumsuz gazları önleme anlamında bütün Avrupa ülkelerinde hareketlilik haftası kutlanıyor. Birçok yerde bu uygulama ile başarılı grafikler çiziliyor. Özellikle insanların iş yerlerine yaya veya bisikletle gitmeleri teşvik ediliyor. 
Bu hafta kapasımı içerisinde Malatya’da da kısa mesafelere yürüyerek gidilmesi veya bisiklet kullanarak iş yerlerine gidilmesi aynı zamanda sportif aktivitelerin de tercih edilmesi ve teşvik edilmesi önemli. Haftanın başlangıcında yaptığımız yürüyüşün akabinde arkadaşlarımız hem Arslantepe Buluşmalarına mütenasip olarak hem de Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle bisiklet turu yapıyorlar. Bisiklet Federasyonumuzla bizler paydaş olarak çalıştık. Bisiklet turuna katılan arkadaşlarımız Büyükşehir Belediye Binamızın önünden başlayarak Arslantepe kültür rotasını takip ederek turu Orduzu Pınarbaşında sonlandıracaklar. Bisiklet turuna katılan arkadaşlarımıza kazası, sağlıklı ve sportif bir yaşam diliyorum” açıklamalarında bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN