Başkan Akgün'den Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlama Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, 24 Temmuz Basın Bayramı Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın bayramı dolayısıyla açıklama yapan Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, “Basın bir milletin ortak sesidir” dedi.

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanıyor.

Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basın; ilkeli, doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurumdur. 

Yılmadan verdiği mücadele sonucunda sansür gölgesinden kurtulan basın, Demokrasinin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. 

Kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.  

Medya dünyasının en önemli çalışma organlarından olan gazeteciler yerel ve ulusal ölçekte, bölge, ülke ve dünya gündemini belirlerken, topluma ayna tutarak bu yönde büyük rol oynarlar. 

Türk basınından sansürün kaldırılışının 113. yılında gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren ülkedeki ve kentteki tüm basın çalışanlarının bu anlamlı günün taşıdığı önemin idrakindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına; “Türk basınından sansürün kaldırılışının 113’inci yılında, gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren, manevi mesuliyeti bu denli ağır bir vazifeyi ifa ederken hayatını kaybeden basın mensuplarını rahmetle anar, ilimizde faaliyet gösteren, ancak sanal ortam boyutuyla ulusal/uluslararası etkisi ile önemli hizmetlerine devam eden yerel gazete, radyo ve ulusal ajans temsilcilerinin, tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” mana derinliğinde kutluyoruz.

Metin AKGÜN
Maarif Müfettişi
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN