Başkan Akgün'den İstanbul'un Fethi Mesajı

Başkan AKGÜN İstanbul'un Fethi vesilesi ile basın açıklaması yayınladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Çağ kapatıp çağ açan; siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren, tarihin en muhteşem zaferlerinden biri olan İstanbul'un fethi; fetih sonrası süreçte devlet yönetiminde egemen kıldığı,  adalet, hoşgörü, insana verilen değer, Mete Han’ın dünya medeniyet tarihine yazılı belgesi ile değer olarak nakşettiği, vatandaşlık bağı ve “KÜLTÜR TEMELİNDE MİLLET OLMA” anlayışını uygulamaya olan yansıması olarak, kardinal papağı yerine tercih edilme gerçeğinin devleti  cazibenin merkezi haline getirdiği gerçeğinin farkındalığı ile;

Şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirime Derneği Yönetim kurlu ve üyelerimiz adına, bu muhteşem kenti bir Türk toprağı haline getirerek, tarihe damgasını vuran, Hz. Peygamberin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet'e, fetihte yer alan ecdadımıza ve bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

Çağ kapatıp çağ açan; siyasal, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla dünya tarihinin akışını değiştiren, tarihin en muhteşem zaferlerinden biri olan İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümünü kutluyorum.

 

Metin AKGÜN
Eğitim Müfettişi
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN