Başkan Akgün'ün, Ramazan Bayramı Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı AKGÜN, 'Ramazan Bayramı' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan Metin AKGÜN “Ramazan Bayramımız Mübarek Olsun!” diyerek başladığı açıklamasında; “Koronavirüs (Covid-19) salgınının ve mutasyon türevlerinin gölgesinde, maske-mesafe-hijyen sarmalında geçirdiğimiz iki yıl sonunda, kısıtlamaların azalmakla birlikte, salgının etkilediği ekonominin günlük yaşantımıza olan olumsuz yansımalarının, toplumda yarattığı mağduriyetin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelen işgalinin ve devam eden savaşın küresel ekonomiye olan olumsuz yansımalarının tesirini, paylaşmanın/infakın, zekatın mana derinliğinin farkındalığıyla idrak ettiğimiz, on bir ayın sultanını ihya ederek böyle kutlu bir bayram sabahına uyanmanın sevincini yaşıyoruz. 

Bizler bu bayrama çok namüsait tezahür eden şartların gölgesinde geçirdiğimiz oruçlu günlerden, paylaşım eksininde geçirdiğimiz bereketli iftarlardan, uykusuz sahurlardan sonra ulaştık. Ramazan boyunca sadece Rabbimizin rızasını kazanabilmek umuduyla nefsimizle mücadele ettik. İmsakla başladığımız sabır imtihanını, iftarın sevinciyle tamamladık. Teravihin birlik ve beraberliğinden, sadaka ve infakın serinliğinden nasibimizi aldık. Kur’an tilavetiyle ruhlarımızı besledik. Mukabelelerle on dört asır öncesine giderken okuduk, düşündük, ibret ve istikamet edindik. Ramazan sayesinde az ile yetinmenin ve paylaşmanın değerini bir daha kavradık. Nihayet ömür yolculuğumuzun en kıymetli duraklarından biri olan bayrama kavuştuk. Bugün Rabbimizin eşsiz ikramına şükretme, huzur ve mutluluğumuzu paylaşma zamanıdır.

İslam’ın insanlığa rahmet olan değer ve ilkelerini, Müslüman olmanın şeref ve sorumluluğunu bayramlarda bir kere daha derinden hissederiz. İmsakla nefsinin zaaflarına uzak duran müminler için bu bayram iftarla gelen armağandır. Bayram, maddi ve manevi bir arınmanın ardından fıtrata dönüş, öze yöneliştir. 

Özellikle yaşadığımız ekonomik sarmalın olumsuzluklarının bunalttığı bir süreçte idrak ettiğimiz bu “Bayram”, yetimlerin başını okşama, kimsesizlerin kapısını çalma, muhtaçların yüzünü güldürme, hastalarla hemhal olma zamanıdır. Bayrama sevinçle ulaşan her mümine, bu sevinci elinden geldiğince yaymak ve yaralı gönüllere merhem olmak yaraşır. 

Ramazan’ı fırsat, bayramı mükâfat bilelim. Birbirimize soframızı açtığımız gibi gönlümüzü de açalım. Küskünlüklere ve dargınlıklara son vererek güven ve samimiyet köprüleri kuralım. 

Acısıyla tatlısıyla hayat imtihanını birlikte yüklendiğimiz sorumluluklarımız idrakinde, gönülleri kazanıp,  mağdurları sevindirip, çekirdek aileden başlayarak, genişleyen dalga halinde birlik ve beraberliği temin, tesis ve devamlılığına dönük emek vererek Allah’ın rızasına yönelirken, küresel eşkıyaların tertip, baskı ve saldırılarının gölgesinde bayram sevincini yaşayamayan, zulüm ve baskı altında inlerken imsakla iftarı ayırt edemeyen nice kardeşimizin kurtuluşu için yüce Rabbimize dua edelim.

Bizi biz kılan değerlerin mana derinliğinde, bir bayram yaşanması dilek ve dualarımızla, şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına kutluyor, idrak ettiğimiz mübarek Ramazan Bayramımız; birlik, beraberlik ve kardeşliğimize, aziz milletimizin, Türk-İslam coğrafyasının huzur ve selametine, insanlığın kurtuluş ve hidayetine vesile olsun diliyorum.” dedi. 

Metin AKGÜN
Eğitim Müfettişi
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN