Başkan Güder'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak, '30 Ağustos Zaferi hürriyetine, istiklali ve istikbaline olan bağlılığıyla Türk milletinin, emperyalist güçlere emsalsiz bir ders verdiği gündür' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği ve kahraman milletin birlik, beraberlik, azim ve inancıyla vücut bulan 30 Ağustos zaferinin 100. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Güder, Türk milletinin tarihin her döneminde altın harflerle nice destanlar yazdığını vurguladığı mesajında; “Biz bugünlere çevremizi sarıp sarmalayan ve manevi kalkanlarımız olan şehitlerimiz sayesinde geldik. Biz bugünlere yıkılmaz birer sur gibi dimdik ayakta kalmış olan gazilerimiz sayesinde geldik. Biz bugünlere Hakk’ı daima üstün tutan, doğruluktan ve adaletten ayrılmayan ecdadımız ve manevi mimarlarımızın duaları sayesinde geldik. Bu destanlar öyle akşamdan sabaha yazılmadı. Bu destanları yazan kalemler asırlar boyunca iman mürekkebiyle ıslandı, milli ruhla kavrandı; birlik, beraberlik ve bütünlükle korundu, kardeşlikle saklandı. Vatanımıza, bayrağımıza, namus ve şerefimize tasallut etmeye kalkışan tüm güçlere ve şer odaklara, her türlü melanete ve musibete hep birlikte karşı durduk. İşte biz zaferleri böyle kazandık, kahramanlık destanlarını böyle yazdık” ifadelerini kullandı.

“30 AĞUSTOS; ÖVÜNÇ VE KIVANÇ KAYNAĞIMIZDIR”
Türk tarihinde Ağustos ayının anlam ve öneminin çok büyük olduğunu dile getiren Başkan Güder, şunları kaydetti: “30 Ağustos, 1071'de Malazgirt'te açılan sayfanın altına 1922 yılında vurulan şanlı mühürdür. Bu bakımdan, 30 Ağustos aziz milletimiz için çok özel bir anlam ve öneme sahiptir, hepimizin ortak bayramıdır, hepimiz için bir iftihar vesilesidir. Övünç ve kıvanç kaynağımızdır. Böyle önemli günlerin idrak ve şuuruyla tarih okunduğunda görülecektir ki, Malazgirt'in Sakarya'dan, 30 Ağustos zaferinin 15 Temmuz'daki milli irade ve ruhtan farkı yoktur. Ecdadımızın azim, iman ve heyecanı, bugünümüzün, güçlü geleceğimizin sağlam temellerini oluşturmuştur. Bu topraklarda, şanlı bayrağımızın gölgesinde sonsuza kadar birlik ve kardeşlik içinde yaşayacağımızı bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz. Vatanına, bayrağına ve toprağına sevdalı olan bu millet, hürriyetine, istiklal ve istikbaline, huzur ve istikrarına dikilen gözleri hiç tereddüt bile etmeden söndürecek, her türlü hile ve desiseyi, tertip edenleriyle birlikte gerekirse bu topraklara gömmesini de bilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 100’üncü yıl dönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını hiçe saymış tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayram’ımız kutlu olsun” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN