Başkan Gürkan Lavanta Hasadına katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kontrolünde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi amacı ile 2018 yılında Arguvan ilçesi İçmece mahallesinde 3 dekarlık alanda Isparta ilinden getirilen 6.000 adet Lavandula Angustifolia çeşidi ile ekimine başlanan Lavanta bitkisinin 2022 yılı hasadına katıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kontrolünde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi amacı ile 2018 yılında Arguvan ilçesi İçmece mahallesinde 3 dekarlık alanda Isparta ilinden getirilen 6.000 adet Lavandula Angustifolia çeşidi ile ekimine başlanan Lavanta bitkisinin 2022 yılı hasadına katıldı.
Lavanta hasadı için düzenlenen programda konuşan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Güzel bir bitkinin hasadın da birlikteyiz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız her zaman olduğu gibi bu konuda da nezaketini gösterdi. Bizleri kırmadan buraya kadar geldi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. İlçemize katmış olduğu değerler, ilçemize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı da Arguvanlılar adına teşekkür ediyorum. Bugün lavanta bitkimizin hasadını Sayın Başkanlarımızla birlikte başlatacağız. Lavanta, önemli bir bitki. Arguvan’a değer katan turizm anlamında ileride ekonomik anlamda da ciddi katkıları olacak bir bitki. İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz ile çalışmalar yapmaktayız. Önümüzdeki yıllarda nane, kekik gibi bitkilerinde yağını çıkarabilmek için tesisleşme noktasında da çalışmalarımız var. Sayın Başkanımızı Arguvan’da görmekten, misafir etmekten onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.  
Tarım İl Müdürü Tahir Macit, “Arguvan ilçemizde de bu tür ürünler geliştiği zaman sanayisi de oluşacaktır. Arguvan ilçemize hayırlı olsun. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Bugün lavanta hasadını birlikte gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’da Arguvan’ı ve bizleri onurlandırdı teşekkür ediyoruz. Malatya’da önemli hizmetler yapıyor. Yapmış olduğu hizmetlerde her zaman yanında oluyoruz ve destekliyoruz. Zaman zaman istişarelerde de bulunuyoruz bu anlamda da kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Ekilen topumlar yeşerdi, fideler büyüdü. Şu an hasatlarıyla birlikte onur duyacağımız bahçeler imar edilmiş oldu. Kurumlarımızın önemli duruşları ve gayretleri var.  Bu kurumlara destek verenler de var. Büyükşehir Belediye Başkanıma, Tarım İl Müdürüme ve ilgili bütün kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanıma her zaman desteklerinden dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. Bu etkinlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Lavanta bitkisinin çok önemli bir bitki olduğunu belirten Başkan Gürkan ise, “Bugün Arguvan’da Arguvan Belediyemiz ile Büyükşehir Belediyemiz Park Bahçeler Daire Başkanlığımız ortaklaşa yapmış olduğu hasat programında birlikteyiz. Lavanta bahçeleri çiçek olan Arguvan’ı yeniden bir çiçek yapmış. Öncelikle emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyor tebrik ediyorum. Tarıma fazla elverişli olmayan bu alanların değerlendirilerek lavanta bitkisinin ekimi gerçekleştirilmiş. Geçen yılda verimi ve kalitesi yüksek bir verim alındı. Arguvan Belediye Başkanımızı bu ve benzeri çalışmalarında ayrıca paydaş olarak çalışmaktayız. Bu çalışmalarda emeği geçen Tarım İl Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemiz Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına ve Arguvan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Lavanta hasadının başta Arguvan’ımıza ve ülkemize temenni ediyoruz. Lavanta ayanı zamanda kozmetik sanayide kullanılan çok önemli bir bitkidir. Bu bitkinin daha geniş alanlarda ekiminin yapılması ve buradan işlenerek pazarlanması noktasında Belediyemizin çalışmalarına destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN